Microsoft: "Nintendo heeft breder volwassen aanbod dan Xbox"

  • Nieuws

  • 24 nov 22 om 00:08

  • Rik

Microsoft, wat zeggen jullie nu? Volgens het bedrijf achter de Xbox heeft de Nintendo Switch “een breder volwassen aanbod dan Xbox zelf”.

Microsoft gaf Nintendo niet zomaar een complimentje. De uitspraak is onderdeel van een officieel statement waarmee Microsoft reageert op een rapport van het Britse CMA. Deze Competition and Markets Authority is de mededingingswaakhond van het Verenigd Koninkrijk en had zich uitgesproken over Microsofts voorgenomen overname van Activision.

Volgens de CMA heeft Microsoft/Xbox slechts één grote concurrent: Sony’s Playstation. De Britse instantie vindt dat Nintendo zich te veel onderscheidt in hardware en doelgroep (lees: kindgericht) om als directe concurrent gezien te worden van Microsoft. Hier is Microsoft het niet mee eens in een vrij uitgebreid statement. Het moet wel worden opgemerkt dat Microsoft er in dit dossier groot belang bij heeft dat Nintendo ook als valide concurrent wordt aangemerkt. Als de markt alleen zou bestaan uit Xbox en Sony is de CMA namelijk eerder geneigd om de overname van Activision te verbieden. Met Nintendo als erkende derde grote speler krijgt Microsoft meer speelruimte voor overnames.

Lees het volledige statement hieronder (vertaald):

Volgens Microsoft bestaat het speelveld uit Microsoft’s Xbox (links), Sony’s Playstation (midden) & de Nintendo Switch (rechts)

Volgens de Issues Statement is Sony de belangrijkste concurrent van Microsoft op het gebied van gameconsoles. Anderzijds wordt in de Issues Statement betoogd dat Nintendo gedifferentieerde hardware en content aanbiedt die voornamelijk gericht zijn op een ander (lees: meer “familievriendelijk”) klantensegment. De suggestie dat Xbox, PlayStation en Nintendo geen directe concurrenten zijn, is onjuist.

Nintendo biedt een breder aanbod aan volwassen content dan Xbox: de CMA heeft de Nintendo Switch ten onrechte gekarakteriseerd als een product dat voornamelijk voor gezinnen bestemd is. Een dergelijke karakterisering gaat voorbij aan het feit dat er op de Switch meer “mature”/volwassen spellen beschikbaar zijn en dat deze actief worden gepromoot, onder meer op het YouTube-kanaal van de Switch. Deze games zijn onder meer Apex Legends, The Witcher 3, Doom Eternal, Wolfenstein II: The New Colossus, Cult of the Lamb, NieR: Automata The End of YoRHa Edition, Alan Wake Remastered, Crysis Remastered, Outlast, Little Nightmares, Five Nights at Freddy’s en Life is Strange.

Bayonetta 3, ook bekend als ‘The Bitching Witch’, wordt expliciet aangehaald door Microsoft

Recente Switch-exclusives hebben [18+] ratings gekregen: Verschillende van de nieuwste Nintendo Switch-exclusives zijn duidelijk niet “gezinsvriendelijke” games. Bayonetta 3, een third-party actiegame van Platinum Games, is door de Entertainment Software Rating Board (“ESRB”) beoordeeld als volwassen wegens geweld, bloed en gore, gedeeltelijke naaktheid en grof taalgebruik. Ook Shin Megami Tensei V, een third-party exclusive die in november vorig jaar uitkwam, kreeg van de ESRB de beoordeling “Mature” voor bloed, gedeeltelijke naaktheid, seksuele thema’s en geweld, waarbij werd opgemerkt dat “in het spel verschillende vrouwelijke monsters met gedeeltelijk blootgestelde borsten en billen te zien zijn; één wezen verschijnt met een hoofd en romp in de vorm van een fallus. Een handvol demonen (bv. Succubus, Incubus) wordt beschreven met seksuele kenmerken […] De woorden “[fuck]” en “[shit]” komen in het spel voor.”

Ondanks dat deze inhoud duidelijk niet “gezinsvriendelijk” is, zijn beide spellen actief op de markt gebracht door Nintendo, onder andere tijdens Nintendo Direct-presentaties waar het bedrijf zijn nieuwste content op in de markt zet en presenteert. Dit bewijst dat de Nintendo Switch niet alleen een console is die gericht is op het gezinsvriendelijke klantensegment, maar breder op een diverse groep gamers uit alle demografische groepen.

Wat vind jij van het ‘volwassen aanbod’ van de Nintendo Switch? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Downloadcodes 3DS en Wii U eShop bruikbaar tot 3 april

0

Nieuws Downloadcodes 3DS en Wii U eShop bruikbaar tot 3 april

29-03-2023

1

Evelyne

Kraino Origins – Graaf niet je eigen graf!

0

Review Kraino Origins - Graaf niet je eigen graf!

29-03-2023

3

Evelyne

E3 2023 wordt mogelijk gecanceld

8

Nieuws E3 2023 wordt mogelijk gecanceld

29-03-2023

3

Robin

Discussieer met ons mee! 6

Mink

24-11-2022

#7649‍

160 comments

Het klopt dat Nintendo een enkele volwassen game heeft, maar zeker niet meer dan Xbox. Maar als Microsoft dit denkt, breng dan vooral wat ports naar de console (kijkt naar Fallout-serie).

Rik

24-11-2022

#7657‍

563 comments

Maar dat zegt Microsoft ook helemaal niet, Mink. Ze zeggen enkel dat Nintendo een breder volwassen aanbod heeft, niet een groter volwassen aanbod.

En daar zit op zich best wat in, want het merendeel van de 'volwassen' games uit Microsofts stal zijn nog altijd shooters. 

Apenknul

24-11-2022

#7652‍

465 comments

Dit lijkt me gewoon dat Sony zit te janken om het verlies, en dan ook om Nintendo in zwart daglicht te zetten.

Eerlijk, Nintendo zou nu de stap moeten maken van "YOLO, wij kopen Capcom of Take Two over"

Mitch

24-11-2022

#7653‍

355 comments

Volwassen aanbod is op de Switch beter dan ooit. Grappig dat MS dat tactisch probeert in te zetten.

Rogeroz

24-11-2022

#7656‍

82 comments

Een uitspraak vooral in eigen belang dus...

Rik

24-11-2022

#7658‍

563 comments

100% in het eigen belang. Zoals gezegd in het artikel gaat het Microsoft er om dat ze Activision mogen overnemen. Nintendo aanmerken als grote concurrent helpt daar in dit geval bij.

Toch kan Microsoft Nintendo doorgaans beter op waarde schatten dan Sony dat doet.