Gerucht: Universal Studios naar Spanje, mogelijk Nintendo-deel

  • Nieuws

  • 12 jan 23 om 16:32

  • Rik

In Azië en Amerika zijn er al verschillende Nintendo pretparkgebieden (in aanbouw), maar Nintendo-attracties op het Europese continent leken onmogelijk. Universal Studios, het pretparkbedrijf dat de licentierechten heeft op Nintendo-merken, heeft namelijk geen park in Europa. Maar hier lijkt op korte termijn verandering in te komen.

Let op: Dit is een gerucht, er is nog niets zeker tot de officiële bevestiging komt vanuit Universal Studios. Ook als Universal een officieel Europees resort opent hoeft dat niet te betekenen dat we op korte termijn Nintendo-attracties zullen zien in Spanje.

Het rommelt al maanden met geruchten over de Europese ambities van Universal Studios. Naar verluid wil het bedrijf het Spaanse pretpark PortAventura, gelegen in het Spaanse Salou (ongeveer een uur van Barcelona), kopen. Van 1998 tot 2005 was Universal al de grootste aandeelhouder in het resort en heette het resort officieel Universal’s Port Aventura/ Universal Mediterranea. Met ruim 3,75 miljoen bezoekers per jaar is PortAventura het grootste pretpark van Spanje en het zesde best bezochte pretpark van Europa.

Een promotievideo van het PortAventura resort

In de afgelopen maanden wisten fans al te achterhalen dat Universal Studios na vijftien jaar afwezigheid in de Europese markt weer copyrights vast begon te leggen voor Europa. Ook werden er website-domeinen geregistreerd die zouden wijzen op een overname van het Spaanse pretpark. Daar kwam nog eens bij dat verschillende ‘insiders’ ook aangaven dat Universal Studios hun pijlen richt op het Spaanse PortAventura. In de pretparkwereld hebben dit soort insiders het doorgaans vaker bij het juiste eind dan in de gamewereld. Gisteren leek het bedrijf zich zelfs te verspreken naar de Amerikaanse pers. Bij de aankondiging van een nieuw park in het Amerikaanse Texas benadrukte Universal naar de lokale pers dat ze een wereldspeler zijn… met parken in Azië, Amerika en Spanje. Op moment van schrijven heeft Universal officieel echter geen activiteiten in Spanje.

Nintendo en Universal

Zelfs als de overname morgen officieel wordt aangekondigd betekent dat niet gelijk dat er op korte termijn Nintendo-attracties komen in Spanje. Naar alle waarschijnlijkheid zal Universal er eerst voor kiezen het huidige parkaanbod te upgraden naar hun eigen standaarden. PortAventura heeft momenteel al licentie-deals met Ferrari, Sesamstraat, Uncharted en de Spaanse voetbal-competitie La Liga. Mogelijk kiest Universal er voor om het hoofdpark relatief in tact te houden en in te zetten op de uitbreiding van het mini-pretpark Ferrari World, met focus op IP’s. Naast Nintendo heeft Universal ook de pretparkrechten op onder andere Harry Potter, Jurrasic Park/World, Illumination Studios, Dreamworks, Transformers en de Looney Tunes.

Als deze andere merken voorrang krijgen kan het dus nog jaren duren voordat we Nintendo-attracties zullen zien in Spanje. De aanbouw van het nieuwe ‘Epic Universe’-pretpark in Florida geeft echter een goed kijkje in welke externe merken Universal momenteel belangrijk vindt. Super Nintendo World is een van deze merken. In Japan is Super Nintendo World enorm populair sinds de opening in 2021. Als het Nintendo-gebied ook aanslaat in Amerika is de kans groot dat Universal de bestaande Mario en Donkey Kong-gebieden ook in Spanje zal inzetten. In Japan is eveneens een Pokémon-attractie in aanbouw, die moet openen in 2023.

Als er een officiële aankondiging wordt gedaan, lees je dat natuurlijk hier terug op N1-UP!

Zie jij Nintendo-attracties in Spanje wel zitten? Of vind jij de Efteling al ver genoeg voor een dagje pretpark? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Fan Friday: Een Kirby Nintendo 64

0

Special Fan Friday: Een Kirby Nintendo 64

03-02-2023

1

Rik

Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

0

Nieuws Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

02-02-2023

1

Rik

Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

2

Nieuws Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

02-02-2023

2

Rik

Reageer als eerste!