Bravely Default II ruim 1 miljoen keer verkocht

  • Nieuws

  • 22 dec 21 om 14:46

  • Rik

  • 0

Bravely Default II heeft de kaap van een miljoen verkochte exemplaren genomen. Dit laat Square Enix weten via twitter. 

Het gaat om de fysieke en digitale verkopen samen. Een speciaal voor de een miljoen verkopen gemaakt stukje artwork werd samen met de aankondigingstweet geplaatst. Op de tekening zijn de vier hoofdpersonages van Bravely Default II te zien met daaronder de tekst ‘1000000 thanks!’. De tekening is gesigneerd door ikusy. Eerder dit jaar konden we al melden dat Bravely Default II de miljoen verkopen naderde. Dit was voor de PC-port uitkwam, die de game over de drempel wist te duwen. Hoewel de precieze verhouding niet bekend is gemaakt, komt het merendeel van de verkopen dus wel van de Nintendo Switch-versie.

Bravely Default II is de eerste game in de Bravely-serie die niet exclusief is voor een Nintendo-platform. De originele Bravely Default en het directe vervolg Bravely Second waren exclusief voor de Nintendo 3DS. In totaal wist de eerste Bravely Default tijdens de levensduur van de 3DS iets meer dan een miljoen exemplaren te verkopen. Dat Bravely Default II daar in het eerste jaar op de markt al overheen gaat is goed nieuws voor de serie. De producent heeft dan ook al bevestigd dat er een nieuw deel gemaakt zal worden, al zullen we daar nog een paar jaar geduld voor moeten hebben.

Ongeduldige fans kunnen tot die tijd aan de slag met de andere projecten van het Bravely-team. Hetzelfde team was namelijk ook verantwoordelijk voor Octopath Traveller en werkt nu aan Triangle Strategies, dat maart volgend jaar uitkomt op de Nintendo Switch. Voor de echte Bravley-die hards kondigde Square Enix eerder dit jaar aan dat er ook een Bravely-game in de maak is voor mobiele apparaten: Bravely Default: Brilliant Lights. Deze game heeft nog geen releasedatum.

Bravely Default II kwam op 26 februari 2021 uit voor de Nintendo Switch en 5 september op PC. Onze eigen Erik was enthousiast in zijn review: hij beloonde de game met een dikke 8!

Ben jij een van de miljoen Bravely Default II-spelers? En is het terecht dat deze game nu dit record aan tikt? Laat het ons weten in de comments! 

 

Bron: Officiële Twitter-pagina (Japans)

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Gerucht: Xbox brengt handheldconcurrent uit voor Nintendo Switch

2

Nieuws Gerucht: Xbox brengt handheldconcurrent uit voor Nintendo Switch

28-03-2024

0

Thijmen

Voorlopig geen plannen nieuwe The World Ends With You-titel

1

Nieuws Voorlopig geen plannen nieuwe The World Ends With You-titel

22-12-2021

1

Rik

Loop Hero – Nog een rondje, nog een rondje én nog een rondje

2

Review Loop Hero - Nog een rondje, nog een rondje én nog een rondje

22-12-2021

5

Willem

Reageer als eerste!