Wat speel je dit weekend? [25 maart] 

  • Special

  • 25 mrt 23 om 10:56

  • Erik

Tijd voor het weekend! Net als afgelopen week, zijn wij ook heel benieuwd wat je dit weekend allemaal speelt!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Aonuma deed begin van deze week een interessante teaser voor Zelda: Tears of the Kingdom – wij als spelers hebben klaarblijkelijk de mogelijkheid om Hyrule (de wereld dus) te manipuleren. Dat gezegd hebbende: het wordt hoog tijd dat jullie eens wat concreets laten zien, Nintendo. Het is inmiddels zo erg dat de marketingafdeling de game promoot via beeldmateriaal van Breath of the Wild. Ja, echt waar.

Daarnaast werd na leaks, teasers en foutieve onthullingen LEGO 2K Drive aangekondigd. Een racespel die zich afspeelt in vier openwereldgebieden en waar je lekker je eigen race-autootjes mag bouwen. Ziet er tof uit! Nintendo gaf Fire Emblem Engage-spelers weer wat om naar uit te kijken: op 4 april verschijnt de Fell Xenologue DLC al. Ook de Nintendo Switch zelf werd niet in de kou gelaten, die kreeg donderdag een welverdiende stabiliteitsupdate. Heb jij tot slot Bayonetta Origins gespeeld? Volgens Kamiya helpt de game bij het maken van baby’s. Wacht, wat?

Opvallende releases:

Lopende events:

De nieuwe Pokémon-anime gaat officieel Pokémon Horizons: The Series heten!

Wat spelen jullie dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Het begint toch wel heel erg te kriebelen voor Tears of the Kingdom hoor. De afgelopen week ben ik daarom allerlei theory- en analysevideo’s gaan kijken op YouTube. Toen kwam ik er al snel achter dat er wel heel veel naar Skyward Sword werd gerefereerd. Nou, dan moet ik er maar aan geloven. Skyward Sword gaat nu écht maar eens uitgespeeld worden. Zit nu in de fenomenale Lanaryu Woestijn-tempel (de derde), en tot nu toe vermaak ik me prima!

Oh, en ik ga ook veel Blissey’s verslaan in Scarlet & Violet. Mooie kans om Tera Shards te verzamelen!

Dennis

Net als vorig weekend ga ik verder met mijn backlog. Door tijdgebrek ben ik toen niet toegekomen aan Hyrule Warriors: Age of Calamity en Tokyo Mirage Sessions #FE Encore. Wel ben ik weer een stuk verder gekomen in Metroid Prime Remastered.

Met die laatste ga ik dit weekend sowieso verder. Maar van de week kreeg ik opeens de onweerstaanbare roep van de Hunter te horen. Ik had zin om weer eens op monsterjacht te gaan en daarom ben ik eindelijk goed begonnen met Monster Hunter Rise Sunbreak! Man, wat heb ik daar veel te lang mee gewacht zeg. Ik heb Master Rank 3 bereikt en nu kan ik mij eens gaan uitleven op Garangolm. Zin in!

Dennis zit helemaal in de wereld van Monster Hunter Rise. Ik zie Robin in de achtergrond al goedkeurend knikken.

Robin

Tegen de tijd dat dit online staat ben ik net geland in Nederland en ben ik weer terug van GDC in San Francisco. Dit weekend zal ik dan ook gebruiken om bij te komen en verder te gaan met Octopath Traveler II.

Rik

Elke puzzel heeft een antwoord! Wie de laatste aflevering van de Koopa Café podcast heeft geluisterd, weet al dat ik nog één Layton-game op mijn lijstje had staan. De cross-over Professor Layton VS. Phoenix Wright (3DS) heb ik destijds uitgesteld omdat ‘ik binnenkort ook aan de Ace Attorney-serie zou beginnen en de cross-over leuker is met kennis van beide series’. Ahum…’binnenkort’ werd toch bijna tien jaar later, maar met de aanstaande sluiting van de 3DS eShop kon ik niet langer wachten. De game is fysiek bijna niet meer te vinden (in ieder geval niet tegen een normale prijs) dus het is de laatste game die ik nog veilig stel voor de eShop offline gaat. Maar toen wees onze lieve Apenknul mij op de aanbieding in de Switch eShop: de volledige Ace Attorney-trilogie én The Great Ace Attorney Chronicles voor nog geen €30,-? Dit weekend wil ik aan een van mijn nieuwe digitale aankopen beginnen… maar de puzzel welke dat gaat zijn heb ik op moment van schrijven nog niet gekraakt. Heeft er iemand een hint-muntje voor me?

Evelyne 

Ik ga lekker rustig het weekend in. Ik houd me de laatste tijd weer een beetje bezig met de Pokemon Trading Card Game. Ook ga ik weer een poging wagen in de mysterieuze dungeons van Pokemon Mystery Dungeon (check ook zeker mijn special). Daarnaast ga ik voor afwisseling ook nog een beetje Splatoon spelen. Ik moet beter worden in Salmonrun. Als het weer het toe laat loop ik nog een rondje in Pokémon GO. Ik wil graag een shiny Meltan vangen. Ik weet dat deze eerder al te vangen was, maar ik heb er nog steeds geen! Ten slotte sla ik mijn slag op de Tera Raid van Blissey. Wie weet win ik van de grote roze tank!

Als ik Rik was, had ik het wel geweten (al zijn alle Ace Atorney-spellen kunststukjes, hoor). Welke van zijn aankopen zou jij Rik aanraden?

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Datamine lijkt nieuwe Tears of the Kingdom amiibo te verraden

0

Nieuws Datamine lijkt nieuwe Tears of the Kingdom amiibo te verraden

06-06-2023

1

Rik

Maak jouw eigen kapitein in nieuwe trailer Pikmin 4

2

Nieuws Maak jouw eigen kapitein in nieuwe trailer Pikmin 4

06-06-2023

2

Evelyne

Cat_Mario_Film_The_Super_Mario_Bros

2

Nieuws Miyamoto bedacht dat Mario paddenstoelen vies vond in Mario-film

06-06-2023

2

Evelyne

Discussieer met ons mee! 6

oldman86

25 mrt 23 om 12:11

#9303‍

203 comments

Ik hou me bezig met hunten naar shinys en gamen met vrienden 

Garrus

25 mrt 23 om 12:29

#9304‍

223 comments

Pokémon Brilliant Diamond en Trails to Azure nog steeds. Vooral Azure houdt me goed bezig; wat een geweldig verhaal tot dusver!

Selan

25 mrt 23 om 13:07

#9305‍

307 comments

Octopath Traveler 2 - fenomenale RPG. Heerlijk om je in te verdwalen

Paul

25 mrt 23 om 15:22

#9306‍

294 comments

Pizza Tower, die mag ook naar Switch komen!

Bestrafer

25 mrt 23 om 16:23

#9308‍

65 comments

Ik heb gisteren Xenoblade Chronicles 1, incl Future Connected afgerond. Ik begon eraan op aanraden van een aantal. Daarnaast wilde ik graag de geschiedenis van αίώνιος (uit de door mij als eerste gespeelde XC3) een beetje beter leren kennen. vanmorgen ben ik met XC2 begonnen en daar kom ik de komende weekends wel mee door. 

Yosher

26 mrt 23 om 20:30

#9316‍

845 comments

Verbaasd me eigenlijk dat niemand de RE4 remake hier heeft genoemd. Ik weet dat die niet op Nintendo hardware is, maar toch. Had ik wel verwacht eigenlijk dat iemand die wel zou noemen.