Hoofdafbeelding bij Genshin Impact op de Nintendo Switch - Zo staat het ervoor

Genshin Impact op Nintendo Switch: zo staat het ervoor

  • Special

  • 14 jul 23 om 09:36

  • Erik

Genshin Impact komt (ooit) naar de Nintendo Switch. In dit artikel lees je wat de laatste statusupdates rondom deze versie zijn en wanneer we het kunnen verwachten.

Heeft Genshin Impact op de Switch een releasedatum?

Nee helaas, Genshin Impact heeft op dit moment nog geen releasedatum op de Nintendo Switch.

Op 6 mei 2022 bevestigde ontwikkelaar MiHoYo dat het spel nog in ontwikkeling is voor de hybride console, en dat ze meer informatie vrijgeven als er verdere voortgang is geboekt.

Genshin Impact lanceerde op 28 september 2020 op de pc, smartphones en PlayStation 4.

Ze doorbraken hiermee een radiostilte van bijna twee jaar. Op 25 september 2020 zei Sam Lai, hoofd van MiHoYo’s communicatieafdeling, het volgende tegen RPG Site: “De Nintendo Switch-versie van Genshun Impact is op dit moment in ontwikkeling. Meer informatie over het beta-testen en lanceerdata worden op een later tijdstip aangekondigd.”

Er is geen reden gegeven waarom de game nog niet beschikbaar is. Het is een gigantisch openwereldspel, waar de iets krachtigere PlayStation 4 zelfs moeite mee heeft. Mogelijk besteden de ontwikkelaars veel tijd aan optimalisatie of wachten ze op de Nintendo Switch 2 of een krachtigere versie van de Switch.

Wat is Genshin Impact?

Genshin Impact is een free-to-play openwereldspel dat veel inspiratie haalt uit Zelda: Breath of the Wild. Je kunt klimmen, zweven, queesten op je nemen en een groots verhaal ontluiken, die zich richt op jou – de Traveler.

Verwacht het volgende:

  • Combat speelt een grote rol. Gevechten voer je uit met jouw team van vier helden, die je vrijelijk kunt wisselen voor combo’s en elementaire voordelen. Elk personage is gekoppeld aan een element (zoals Anemo of Cryo) en doet op basis hiervan schade.
  • Personages als Diluc, Ganyu als Eula roep je op via een Gacha-systeem á la Fire Emblem Heroes
  • Er is een grootste wereld te verkennen, die stapsgewijs steeds een beetje wordt uitgebreid. Als de Traveler ontluik je een verhaal over jouw oorsprong, en los je de problemen op die in steden als Montstadt of Liyue optreden.
  • De game wordt sinds zijn release op 28 september 2020 regelmatig geüpdate met nieuwe content. Dit zijn bijvoorbeeld nieuwe gebieden of verhaallijnen, maar ook personages voor meer strategieën. Zo werd in augustus 2022 Sumeru toegevoegd, een gigantische woestijn annex tropisch gebied.

Onze preview van Genshin Impact (geschreven in september 2020).

In mijn preview noemde ik Genshin Impact een verrassend leuke kruising tussen Breath of the Wild en Fire Emblem Heroes.

Genshin Impact is op 16 januari 2020 aangekondigd (link naar N1ntendo-archief) voor onder andere de Nintendo Switch.

De game verscheen ruim een half jaar later op PlayStation 4, pc en smartphone. Het heeft tot op de dag van vandaag een zeer actieve spelersgroep.

 

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Nickelodeon All-Star Brawl 2 zet Danny Phantom’s Ember centraal

0

Nieuws Nickelodeon All-Star Brawl 2 zet Danny Phantom's Ember centraal

03-10-2023

0

Thijmen

EA Sports FC 24 voor Nintendo Switch draait op Frostbite en krijgt trailer

2

Media EA Sports FC 24 voor Nintendo Switch draait op Frostbite en krijgt trailer

14-07-2023

1

Dennis

Vang Delphox in 7-sterren Tera Raid Pokémon Scarlet & Violet

0

Nieuws Vang Delphox in 7-sterren Tera Raid Pokémon Scarlet & Violet

14-07-2023

1

Erik

Discussieer met ons mee! 2

Paul

14 jul 23 om 09:42

#10768‍

3069 XP | 516 comments

Ook op telefoon uit 2017 te spelen.. maar waarom dan niet op Switch? Wellicht istie doorgeschoven naar de volgende console

Fl@ppy

14 jul 23 om 10:00

#10773‍

2295 XP | 443 comments

Zal inderdaad wel switch2 worden. Keek best een lange tijd uit naar dit spel. Zelfs op mijn telefoon draait het, waarom dan niet op de switch...