Switch-versie Genshin Impact nog altijd in de maak

  • Nieuws

  • 6 mei 22 om 15:15

  • Rik

  • 2

De Free-to-Start rpg Genshin Impact komt nog altijd naar de Nintendo Switch, dit laat de PR-afdeling van miHoYo weten. miHoYo is het bedrijf achter Genshin Impact, dat al sinds 2020 beschikbaar is op Android, iOS, Windows en de PlayStation 4.

Ondertussen is de game ook speelbaar op de Playstation 5, maar de beloofde Switch-versie laat nog altijd op zich wachten. De ontwikkelaars gaven aan dat hardware-limieten van de Nintendo Switch de reden zijn dat de ontwikkeling van de Switch-versie zo lang duurt. Omdat er al gedurende lange tijd niets vernomen was over de Switch-versie bestond de vrees dat deze stilletjes geannuleerd zou zijn. Xin Yang, de Global PR specialist bij miHoYo, ontkent dit na hierover benaderd te zijn (vertaald):

De Switch-versie is nog altijd in ontwikkeling, en we zullen meer informatie vrijgeven als we verdere voortgang hebben geboekt.

Het klinkt misschien wat vreemd dat de Switch-versie zo lang op zich laat wachten als Genshin Impact ook al jaren beschikbaar is op smartphones en tablets. Hou hierbij echter in gedachte dat de rekenkracht van de Nintendo Switch gebaseerd is op Tegra-chips die ondertussen al ruim zes jaar oud zijn. De meeste moderne smartphones en tablets hebben tegenwoordig sterkere chipsets.

Naast de artstyle heeft ook de glider uit Breath of the Wild zijn weg naar Genshin Impact gevonden

Genshin Impact kenmerkte zich bij de onthulling door de visuele gelijkenissen met The Legend of Zelda: Breath of the Wild. De game speelt zich af in de zeven naties van de magische wereld Teyvat. De speler kan gebruik maken van verschillende personages met elk hun eigen elementaire magie. Ook zonder een Switch-versie heeft de game sinds 2020 al miljarden opgebracht voor de Chinese ontwikkelaar miHoYo.

Wacht jij nog altijd op de Switch-versie van Genshin Impact? Of heb jij het spel al op een ander platform geprobeerd? Laat het ons weten in de comments!

Bron: miHoYo PR via mynintendonews

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Nieuwe Feh Channel toont aankomende events Fire Emblem Heroes

0

Nieuws Nieuwe Feh Channel toont aankomende events Fire Emblem Heroes

22-04-2024

0

Thijmen

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga – Goed speelgoed vergaat niet

4

Review LEGO Star Wars: The Skywalker Saga - Goed speelgoed vergaat niet

06-05-2022

5

Willem

Meer wedstrijdbeelden uit Mario Strikers: Battle League Football

4

Media Meer wedstrijdbeelden uit Mario Strikers: Battle League Football

06-05-2022

5

Martijn

Discussieer met ons mee! 2

Fl@ppy

6 mei 22 om 20:47

#4811‍

2786 XP | 539 comments

Had de hoop ook al verloren. Maar ga dit zeker spelen als hij nog komt.

dw4smash

6 mei 22 om 21:47

#4813‍

475 XP | 92 comments

Had hetzelfde, tof dat hij nog steeds komt, hoop wel snel.