Het SPAM-evenement: Een unieke Nintendo ervaring

4

De tweede editie van het SPAM-evenement was afgelopen zondag. Het evenement werd georganiseerd door Antquipment en wordt gesponsord door SpelEnMeer en Nintendo. Er was onder andere ruimte gemaakt om Switch Sports te kunnen spelen en er werd volop Mario Kart gespeeld. Ik neem jullie mee door dit leuke evenement!

SPAM is een afkorting voor ‘Spel en Meer’, de winkel in Zoetermeer waar het gehouden wordt, ‘Antquipment’, de organisator, en ‘Meer’. Als je deze naam voor het eerst hoort dan kan het verwarrend en vaag overkomen. Echter is deze naam gegroeid tot iets moois. Zo mooi dat Nintendo er zelf een steentje aan bij wil dragen door goodies en Docks beschikbaar te stellen voor dit kleinschalige, gratis evenement. Net als Nintendo’s bedrijfsfilosofie is het event net anders dan andere events, en wordt het georganiseerd op eigen kracht in plaats van het te baseren op andere events, zoals Dutch Comic Con.

Wie is Antquipment?

Antquipment is een Nederlandse variety Twitch-streamer die vooral veel Nintendo-spellen streamt. Van de nieuwste tot de oudste spellen, niets is hem te gek. Ook streamt hij veel Pokémon-kaarten-unboxings waar hij soms pareltjes uithaalt. Daarnaast wordt hij regelmatig gevraagd door Nintendo om te presenteren op stands. Afgelopen tijd is dit natuurlijk minder gebeurd vanwege de coronamaatregels, echter heeft dit zijn connecties met Nintendo niet minder gemaakt. Nintendo support deze streamer als persoon al een langere tijd ondanks dat hij nog geen partner op Twitch is en heeft in het verleden meerdere giveaways voor hem beschikbaar gesteld, en steunt hem door onder andere zijn evenementen te sponsoren.

Innovatie

Bij de eerste editie, waar ik ook aanwezig was, liep nog niet alles soepel. Meerdere keren vielen schermen uit of ontstonden communicatiefouten terwijl er gemariokart werd. Dit was zeer frustrerend voor de deelnemers van het toernooi, maar ook de organisatie. Ook waren de brackets anders verdeeld waardoor de winnaar-bracket eigenlijk alleen bestond uit professionele karters. Hier is, net als Nintendo’s filosofie, op de tweede editie goed op geïnnoveerd, terwijl het originele idee toch behouden wordt. Er werd nu op LAN gespeeld in plaats van lokaal en de brackets waren beter ingedeeld, waardoor iedereen een even grote kans kreeg. 

De oké wordt gegeven nadat een communicatieprobleem werd opgelost op de eerste editie van SPAM.

Relax, take it easy

Bij de zowel de eerste editie en tweede editie zag ik heel veel gespannen gezichten die langzamerhand allemaal losser werden. Er werd vooral veel steun geboden aan elkaar. Mensen werd gevraagd of ze mee wilden doen met Mario Kart of een ander spel door de organisatie maar ook door andere bezoekers. Iedereen werd als gelijken behandeld. Dit creëerde een zeer fijne en verwelkomende sfeer. Dit is iets wat ik miste bij de stand van Nintendo op Heroes Made In Asia. Er was een hele mooie stand gemaakt en ik en een vriendin stonden een tijdje bij de ingang te kijken. We zijn allebei introvert dus durfden niet te vragen of we mochten spelen. Uiteindelijk hebben we het toch maar gevraagd en hebben toen ook best genoten. Echter als je alleen naar die stand was gelopen werd je geen maatje geboden om mee te spelen, maar speelde je echt alleen tegen bots. Dit kan fijn zijn als je echt niet van andere mensen houdt, maar Switch Sports is echt een spel wat je heerlijk met vrienden wil spelen. Anders mis je een groot deel van de ervaring.

Race en win!

Het evenement is een combinatie van meerdere dingen. Er wordt een Mario Kart-toernooi georganiseerd, waar voor zowel de winnaars als de verliezers iets te winnen valt. De toeschouwers en mensen die nog niet hoeven te racen kunnen de race volgen op een groot projectiescherm. Er zijn mensen van TeamNL en Team Galaxy Air Racing, twee professionele Mario Kart-teams, aanwezig die het niet makkelijk maken om te winnen. Echter zijn zij wel verslagen door een speelster die het voor de lol speelt. De tips van Mitch kunnen je zeker goed helpen in dit toernooi maar er is ook verstand nodig van in wat voor wagen je rijdt. De laatste plaats-bracket is daarnaast ook zeker niet saai om te volgen. Er wordt daar ook goed gebruikgemaakt van items, alleen iets minder. Het belangrijkste bij het toernooi is de lol en ondanks de grote competitie en extreme focus werd die ook zeker gemaakt. Iedereen bleef vrolijk. De sfeer bleef goed.

Toch geen racefan? Geen probleem

Daarnaast was er ook een ruimte vrijgemaakt om Switch Sports te kunnen spelen hier werd ook gebruik van gemaakt. Mensen konden hier het spel een beetje proeven. Ze mochten zelf een sport kiezen en de Mod die erbij was speelde vrolijk mee en legde alles netjes uit. Zo kon je heerlijk bowlen, tennissen, volleyballen, voetballen, badminton en chanbara spelen. Uiteindelijk werden hier ook andere spellen gespeeld, zoals verschillende Pokémon-spellen en Just Dance. Iedereen mocht meedoen, of je nou wel of geen Switch had, jong of oud was, je werd met open armen verwelkomd.

Kartonnetjes met grote waarde 

Ook kon je heerlijk Pokémon-kaarten ruilen, maar ook aanschaffen. Er waren enkele aanbiedingen beschikbaar gemaakt in de grote winkel en stonden veel ruil-tafels klaar, waar flink gebruik van werd gemaakt. Voor en na het Mario Kart-toernooi pakte de organisator zelf Pokémon-pakjes uit met enkele mensen in spannende pack-battles. Deze waren op het grote scherm te zien en te volgen. Er werd onder andere een Charizard alt art van de set Brilliant stars uit een pakje gehaald door een persoon die bekend stond om zijn ongelukkige pulls. Iedereen juichte en leefde mee met hem en hij heeft hiermee en met ook nog een alt art van Arceus de pack-battle gewonnen.

Ten slotte hadden veel mensen ook hun Nintendo Switch bij zich en werden er bij enkele tafels ook andere spellen gespeeld. Er was een groepje Animal Crossing aan het spelen en zij boden elkaar hulp met bewoners te vinden. Er werd zelfs op een tafel de Pokémon Trading Card Game gespeeld en uitgelegd. Ik zelf liep natuurlijk rond in mijn Zelda Hyrule Warriors cosplay en er werden vele foto’s geschoten. Zowel jonge kinderen als volwassenen vroegen om foto’s of werden vrolijk als ze mij zagen. Zelfs een bekende uit de N1-UP community is met me op de foto geweest. Kortom, het is een gezellig gratis evenement met voor ieder wat wils en zorgt naar mijn mening voor een onvergetelijke ervaring en een heerlijk dagje uit.

Hoe de derde editie van SPAM gaat innoveren op de vorige edities weten we nog niet, maar als het zo door blijft groeien als het nu al doet kan het alleen wat goeds beloven. De derde editie vindt in September plaats. De exacte datum is nog onbekend.

Tuurlijk kon ik het niet laten om zelf ook Pokémon kaartjes uit te pakken.

Deel dit bericht:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

1

Nieuws Monster Hunter Rise: Sunbreak's Title Update 3 komt in november

05-10-2022

1

Erik

1

Nieuws Nieuwe stemactrice voor Bayonetta 3

04-10-2022

2

Jeroen

0

Nieuws Divine Harvest-event Fire Emblem Heroes roept Halloweengevoelens op

04-10-2022

1

Erik

Discussieer met ons mee!

Duncmasta

02-06-2022

#5195

Ik hoopte stiekem dat het event draaide om ingeblikt varkensvlees toen ik de titel las.

Grapjes terzijde, het ziet eruit als een leuk event. Vroeger kwam ik vaak in Zoetje voor Smash evenementen en dat was ook altijd reuzegezellig.

lifegiving

02-06-2022

#5200

Misschien volgende editor of de editie daarna als alles in Lechonk draait

Was het ook zeker! Een aanrader voor de toekomst! Smash toernooien komen er waarschijnlijk niet. Mario kart toernooien blijven wel

Apenknul

02-06-2022

#5198

Zo, wie is die mooie lange man op de achterste rij in het midden van de groepsfoto? tjonge jonge, daar wil ik wel een beschuitje mee eten hoor.

Was een leuk event!

lifegiving

02-06-2022

#5201

Pas op anders wordt Dreon nog jaloers op die knappe man waar je een beschuitje mee eet! 

eensgelijks! Was super om jou ook weer te zien in volledige grootte!