De Game of the Year van Dennis - Splatoon 3

  • Special

  • 19 dec 22 om 14:30

  • Dennis

De Game of the Year van Dennis is… Splatoon 3!

Ook dit jaar leggen we de Game of the Year helemaal in handen van jou, de lezer. Om je op te warmen voor het stemmen én om ons eigen game van het jaar-ei kwijt te kunnen, deelt de redactie hun persoonlijke Game of the Year tijdens de stemperiode. Vandaag is het de beurt aan N1-nieuwkomer Dennis!

Splatoon 3

Wat een jaar was dit zeg! We hebben al flink wat toptitels langs zien komen. Bij mij staan Pokémon Legends: Arceus en Bayonetta 3 hoog in de lijst. Maar op één staat het meest frisse spel van het jaar: Splatoon 3. Booyah!

Welcome to the Splatlands!

Toen Splatoon 3 werd aangekondigd waren de meningen verdeeld. De één kon niet wachten op een nieuw deel in de serie, want Splatoon 2 was toch alweer heel wat jaren uit. Een ander vond dat Nintendo best Splatoon 2 nog wat langer had kunnen rekken, met nieuwe Splatfests en (betaalde) DLC. Is het echt nodig om een nieuw deel uit te brengen die weer de volle mep kost? Mijn antwoord is een volmondig ‘JA’! En dat de game dan ook nog eens een Game Award won vond ik geheel terecht.

Inklings en Octolings klaar? Kliederen maar!

Splatoon 3 borduurt uiteraard voort op de inmiddels bekende formule. In korte multiplayer-gevechten strijden teams om zoveel mogelijk grond met inkt te bedekken. Daarnaast zijn ook andere modi zoals Salmon Run en de ranked battles gewoon weer aanwezig. Maar op alle fronten is Splatoon 3 verbeterd. Van quality-of-life updates zoals een betere lobby tot nieuwe wapens, outfits en een fris nieuw trio aan presentatoren. Alleen al deze verbeteringen maken Splatoon 3 de moeite waard.

Er is meer en er komt meer!

Maar het beste nieuws? Dat dit nog lang niet alles is! Splatoon 3 heeft een erg vermakelijke single-player, die een stuk beter is dan die in Splatoon 2 en zeker zorgt voor een aantal uren offline plezier. Zelfs de minigame Slijkslag is leuk om zo nu en dan eens te spelen als afwisseling. Maar als klap op de vuurpijl krijgt Splatoon 3 zeker twee jaar lang updates. Zo is onlangs het Bibberseizoen ingegaan. Het hoogtepunt hiervan zijn natuurlijk de Splatfests, maar het is het Big Run-event geweest dat mij deze game heeft doen verkiezen boven Bayonetta 3 en Pokémon Legends. Wat een leuke modus!

Zouden de Inklings de Salmonieten-invasie tijdens Big Run ook zo leuk vinden?

Om even een bruggetje te maken naar de grootste tegenvaller van het jaar. Mario Strikers: Battle League Football kost evenveel als Splatoon 3, en daarvoor krijg ik een erg beperkte multiplayer, een zeer karige singleplayer, en de laatste gratis update hebben we ook al gehad. Splatoon 3 laat zien hoe het wel moet, want er zit zoveel content in dat het zorgt voor uren en uren spelplezier.

Heb jij al gestemd voor de N1-UP Game of the Year? Tussen kerst en oud & nieuw maken we de N1-UP Game of the Year bekend!

Like dit bericht:

Over Dennis

De liefde voor Nintendo begon bij Dennis met de grijze Game Boy en Kirby's Dream Land. Vooral de handhelds van Nintendo hebben een speciaal plekje. Maar ook zijn pc staat regelmatig te draaien. En als Dennis niet aan het gamen is, speelt hij basgitaar of staat hij bij een concert. Op 10 maart trekt hij altijd zijn Mario-sokken aan!

Lees meer over Dennis

Recente artikelen

Fan Friday: Een Kirby Nintendo 64

0

Special Fan Friday: Een Kirby Nintendo 64

03-02-2023

1

Rik

Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

0

Nieuws Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

02-02-2023

1

Rik

Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

2

Nieuws Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

02-02-2023

2

Rik

Discussieer met ons mee! 3

ageQned

19-12-2022

#7969‍

185 comments

Mijn top 3 game van dit jaar niet zozeer vernieuwend ofzo maar het speelt gewoon weer zo lekker weg.

Dabsol-Tamadachi

20-12-2022

#7976‍

261 comments

Ik kan ook alvast verklappen dat Splatoon 3 één van mijn favoriete titels is uit het jaar 2022 al was ik voor de release nog scheptisch maar inmiddels zijn met de goede ondersteuning alle twijfels bij mij weggenomen dat dit toch wel echt de beste multiplayer titel van dit jaar is geworden.

Paul

19-12-2022

#7970‍

68 comments

De Splatoon serie heeft mij weinig plezier opgeleverd, maar het is goed om te zien dat Nintendo dit moderne IP zo goed ondersteund en zoveel spelers weet te bedienen!