Hoofdafbeelding bij Fall Guys op Nintendo Switch: alles dat je moet weten

Fall Guys op Nintendo Switch: alles wat je moet weten

 • Special

 • 21 jun 22 om 10:25

 • Evelyne

Fall Guys is een partyspel annex battle royale dat veel weg heeft van de bekende serie wipe-out. Ondanks de naam, is het juist niet de bedoeling dat je valt! In dit artikel vind je alles wat je moet weten over Fall Guys op de Nintendo Switch.

Wat is Fall Guys?

Je bent een soort Jellybean-poppetje en baant je door verschillende rondes (minigames), waarin verschillende vaardigheden op de proef worden gesteld. Tellen, dingen onthouden, racen, springen, vliegen, duiken, rondjes rennen, ontwijken, sporten.. het komt allemaal aan bod!

Je speelt tegen maximaal 60 spelers in een online lobby en strijdt om de kroon. Hierbij verdien je ook Kudos. Kudos is de standaardvaluta van het spel, die je kan spenderen in de winkel. Crowns zijn de valuta voor zeldzame cosmetics in het spel. Deze zijn echter niet om items mee te kopen in de winkel, maar door Crowns te verdienen, krijg je speciale kostuums als beloning. Daarnaast zijn Crowns wel omzetbaar in kudos. Fall Guys is speelbaar in solo’s, duo’s of in squads. Er is een mogelijkheid om met maximaal drie vrienden samen te spelen of om alleen te spelen met willekeurige spelers.

Fall Guys werkt in seizoenen, en elk seizoen wordt er nieuwe content toegevoegd. Op 21 juni 2022 begint Season 1: Free for All. Op dit moment is Season 2: Satellite Scramble aan de gang. Bekijk de officiële website voor het meest recente seizoen.

De titel kwam op 21 juni 2022 uit op de Nintendo Switch, Xbox One Series, PlayStation 5 en Epic Games Store en is vanaf dan free-to-play. Daarnaast is er cross-play en cross-save voor elk platform.

Welke speelstanden zijn er in Fall Guys?

Fall Guys op de Nintendo Switch bevat alle speelstanden van concurrerende versies. Er is een Main Show, een Squad Show, een Squads DUOS en een roterende modus beschikbaar. In de Main Show strijd je tegen zestig anderen in verschillende minigames, net zo lang tot er één winnaar overblijft. De roterende modus is een speciale uitdaging: deze varieert van een extreme modus waarin je af bent als je van het platform afvalt tot elke ronde hetzelfde spel te spelen.  Als je niet zeker weet welke speelstand je wilt spelen, kun je meerdere selecteren waardoor het spel er een voor je kiest.

Daarnaast is er de gelegenheid om met meer dan drie vrienden te spelen. Dit kan in de custom lobby (Custom Show). In deze lobby kun je zelf een keuze maken uit vele speciale modes. Gelukkig hoef je geen 60 vrienden op te trommelen om de lobby te vullen. Afhankelijk van de lobby kun je vanaf vier spelers al een mode te spelen.

Screenshot van Fall Guys op Nintendo Switch toont spelmodi

Wat voor minigames heb je?

In totaal zijn er meer dan 60 minigames met eigen variaties die onderverdeeld worden in zeven soorten categorieën:

 • Race: Ga door een parcours met obstakels om de finish te bereiken.
 • Survival: Ontwijk obstakels en val niet van het platform af
 • Hunt: Houd goed je ogen open, en spring door obstakels heen, ernaartoe of houd bepaalde objecten vast
 • Logic: Spellen waarin je logisch na moet denken. Hierin moet je of onthouden wat voor plaatjes er op de platformen onder je stonden of tellen hoeveel van een bepaalde fruitsoort onder je lag.
 • Team: Hierin werk je samen als een team. Vaak deelt het spel je in drie teams, maar bij Fall Ball speel je als twee teams en bij Tail Tag met vier.
 • Final: Deze komen helemaal aan het eind, en bevatten een combinatie van Survival, Hunt of Race-spellen.
 • Invisibeans: In dit spel hebben beide teams een verschillend doel, wat het een unieke mode maakt. Zover bestaat alleen nog Sweet Thieves in deze categorie. He ene team moet snoepjes telen, en de ander moet ze beschermen en de dieven vangen.
Screenshot van Fall Guys op Nintendo Switch toont een minigame

Elke dag een nieuwe uitdaging!

Elke dag staan er nieuwe uitdagingen voor je klaar om te spelen waarin je extra fame of kroonscherven (crowns) verdient. Als je 60 kroonscherven hebt wordt die gevormd tot een kroon. Fame is net als kronen en kudos ook een soort valuta in het spel. Fame in het spel staat voor seizoenspunten. Deze krijg je standaard als je speelt, maar krijg je dus extra door bepaalde opdrachten te voltooien.

De seizoenspas is gratis…

Er is daarnaast een seizoenspas waarin je verschillende kostuumpjes, titels, kroontjes, kleuren, kudos, patronen en nog veel meer kan vrijspelen voor je schattige boon. Deze is helemaal gratis. De seizoenspas verandert elk seizoen met nieuwe kostuums waarbij meestal ook nieuwe mappen tevoorschijn worden getoverd. In eerdere seizoenen waren er levels met een jungle, winter en ruimtethema, met de bijbehorende kostuums in de pas. In Season 6 staat deze in het teken van het circus.

…maar er is ook een premium variant

Vanaf Season 1: Free For All komt er ook een Premium-versie van de seizoenspas beschikbaar. Deze bevat net als de normale pas cosmetics, maar je kunt ze veel sneller vrijspelen. Zover bekend is de eerste Premium seizoenspas is gratis bij de Legacy Pack en bevat ongeveer 100 vrij te spelen cosmetics. De Legacy Pack is voor kopers van de betaalde versie van Fall Guys tot en met 21 juni gratis te verkrijgen als een bedankje voor de support van het spel. Dit pakket bevat onder andere drie kostuums, Feisty Dwarf, Veggiedog en Regal.

Screenshot van Fall Guys op Nintendo Switch toont het personagescherm

Wat kun je kopen in de winkel?

In de winkel kan je jouw welverdiende kudos uitgeven aan unieke kostuums, kleuren, patronen, gezichten, titels, dansjes, eindscherm-animaties en interface patronen. Er zijn twee soorten items beschikbaar in deze winkel: featured items en regular items.

De featured items zijn voor iedereen hetzelfde en roteren elke twee tot vier dagen. Er zijn altijd drie featured-artikelen beschikbaar die met kudos te koop zijn.

De regular items zijn voor iedereen anders en veranderen elke dag: er is hier nooit een item wat je al gekocht hebt. In de regular cosmetics-selectie is dit wel het geval. Er zijn altijd zes regular cosmetics, die te koop zijn met kudos.

Screenshot van Fall Guys op Nintendo Switch toont de winkel

Tip van N1-UP: Grijp ze allemaal!

Er is een mogelijkheid om tegenstanders te grijpen. Je kan iemand vastpakken en van een platform afduwen door naar voren te lopen. Daarnaast is het slim om mensen te grijpen als ze springen, dan vallen ze naar beneden.

Als iemand anders je grijpt, probeer dan strategisch te bewegen: spring zodat ze je loslaten of duik naar beneden. Een tweede mogelijkheid is om terug te grijpen en naar ze toe te lopen, dit is echter minder effectief en kan gevaarlijker zijn als je op een snel bewegend platform loopt of er slijm naar boven komt. Vermijd hoeken en zijkanten zoveel mogelijk zodat je niet eraf gegooid kan worden. Probeer ook niet te dicht bij tegenstanders te gaan staan, zodat je geen makkelijk doelwit kan worden.

Screenshot van Fall Guys op Nintendo Switch toont het grabben van een tegenstander

Weetjes over Fall Guys

 • De race-categorie is het grootste met maarliefst 24 spellen, terwijl er van de Logic-categorie maar twee zijn.
 • Op 27 mei 2021 zijn twee teamspellen Hoarders en Egg Siege zijn permanent verwijderd van de Main Show. Deze twee spellen bevinden zich nog wel in de squads show. Deze waren enorm onpopulair bij de fanbase. Het zijn de enige die weggehaald zijn voor een niet-technische reden.
 • Fall Guys heeft al meerdere keren het minimaal aantal spelers om een lobby te kunnen beginnen aangepast; op het moment staat deze weer op minimaal 40 en maximaal 60.
 • Op 10 mei 2022 zijn alle teamcategorie-spellen uit de Main Show gehaald. Hierdoor is de Main Show nu echt een solo mode geworden.
 • In het begin waren er veel hackers, waar gelukkig snel wat aan gedaan werd. Deze hackers werden eruit gevist en in een lobby gegooid. Hierdoor konden de makers zien wat voor hacks ze gebruiken en hier wat tegen doen. Hackers vonden de hackers lobby’s zelf ook niet leuk, want ze konden niet meer winnen.
 • Er zijn gigantisch veel kostuums waaronder Budget Hello kitty, Sonic, Knuckles, Cuphead, Mugman en twee Among Us-variaties.
 • Toen Fall Guys uitgebracht werd op Steam had het spel binnen 24 uur meer dan 1.5 miljoen speler
 • Fall Guys werkt aan een Custom level creator. Er is al een mogelijkheid om custom lobbies te maken waarin je jouw favoriete levels speelt, maar hierbij maak je jouw eigen levels.

Evelyne’s persoonlijke mening over Fall Guys

Fall Guys is een leuk spel, maar valt veel in herhaling. Ondanks dat er meer dan 60 verschillende levels zijn , verschillen ze niet veel van elkaar. De obstakels worden iets lastiger of anders, maar het doel blijft hetzelfde. Het is heerlijk om even een uurtje te spelen met vrienden, door de fleurige wereld en de vrolijke muziek. Maar naast een leuk kostuum om in rond te rennen valt er niet veel anders te verdienen.

Onze review
Fall Guys in N1-UP Koopa Café

Screenshot van Fall Guys op Nintendo Switch toont het winnaarsscherm

Bron: Fall Guys

Like dit bericht:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

Waarschuwing: Mario Bros Movie is gelekt. Pas op voor spoilers!

0

Nieuws Waarschuwing: Mario Bros Movie is gelekt. Pas op voor spoilers!

30-03-2023

3

Rik

Minecraft krijgt cross-over met Dungeons & Dragons

1

Nieuws Minecraft krijgt cross-over met Dungeons & Dragons

30-03-2023

2

Thijmen

Mario Kart Tour teaset Poochy als speelbaar personage

3

Nieuws Mario Kart Tour teaset Poochy als speelbaar personage

30-03-2023

4

Erik

Discussieer met ons mee! 5

rob1N

17-05-2022

#4964‍

712 comments

free? lullig als je er eerst voor betaald hebt xD

Mitch

17-05-2022

#4972‍

355 comments

Daar hebben wij Switch-eigenaren geen last van

Jeroen

17-05-2022

#4976‍

141 comments

Eens kijken of ik net zoveel wins kan halen als in de PS4-versie. 0 ;-P

Duncmasta

21-06-2022

#5538‍

241 comments

Ik ben benieuwd naar de stream van Oldman. Die wacht al maanden op deze game.

ageQned

21-06-2022

#5545‍

187 comments

Paar portjes gespeeld best wel leuk maar weet niet voor hoelang ik het leuk blijf vinden.