Fall Guys wordt free-to-play en verschijnt 21 juni op Nintendo Switch

4

Mediatonic heeft tijdens haar stream de releasedatum van Fall Guys: Ultimate Knockout op Nintendo Switch bevestigd: 21 juni. Het partyspel wordt daarnaast free-to-play.

Dit betekent dat je Fall Guys bij lancering helemaal gratis kunt downloaden. Hiervoor heb je geen abonnement op Nintendo Switch Online nodig. Ook de Xbox One Series, PlayStation 5 en Epic Games Store krijgen op 21 juni bezoek van de partygame.

Mediatonic kondigt aan dat Fall Guys cross-play krijgt met alle andere consoles en pc. Verder komt er cross-save, wat betekent dat je op ieder platform progressie kunt boeken. Hiervoor heb je een Epic Games-account nodig.

Speel mee met Season 1: Free For All

Ter gelegenheid van de lancering op de nieuwe platformen vindt er een soft reset van de game plaats. Op 21 juni begint Season 1: Free For All. Volgens Mediatonic is dit het “meest gevulde en blunderende seizoen ooit”, met nieuwe uitdagingen, beloningen en meer.

Daarnaast komt er een tweede Season Pass. Dit is een “bliksemsnelle versie van progressie die je normaal gratis kunt boeken”. De seizoenspas kan met een nieuwe in-game valuta gekocht worden: Show-Bucks. De gratis progressie blijft gehandhaafd, samen met de al bestaande valuta Kudos.

Meer feitjes over Fall Guys op Nintendo Switch:

  • Er komen samenwerkingen met nieuwe IP’s aan. Zowel qua kostuums als qua levels.
  • Mediatonic heeft hier nog geen details over gedeeld. Behalve MechaGodzilla en Ezio uit Assassin’s Creed.
  • Er komt een modus waarmee je je eigen levels kunt maken.
  • Maar die is nog in ontwikkeling, dus het kan nog lang duren voordat die er is.
  • De Nintendo Switch-versie draait in 30 beeldjes per seconde. Zowel docked als in handheld.

Fall Guys is een battle royale met knotsgekke minigames. Weet jij als laatste over te blijven?

Fall Guys: Ultimate Knockout is vorig jaar (link archief N1ntendo) aangekondigd voor de Nintendo Switch. In december bevestigde Mediatonic dat het spel 2021 niet meer zou halen. De game verscheen in 2020 voor de PlayStation 4 en pc, en kostte toen €19,99.

Heb jij al zin om Fall Guys op de Nintendo Switch te spelen? Wat vind jij ervan dat de titel free-to-play wordt? Laat het weten in de reacties!

Deel dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

2

Special Wat spelen jullie dit weekend? [2 juli]

02-07-2022

1

Erik

0

Review The Legend of Bum-bo - Candy Crush in een wat smeriger jasje

02-07-2022

3

Randy

2

Nieuws Sea of Stars is uitgesteld naar 2023

02-07-2022

2

Rik

Discussieer met ons mee!

lifegiving

16-05-2022

#4952

Nederlanders houden van gratis , inclusief ikzelf . Ook fijn dat het cross-play is!Stiekem hoop ik nog op mijn volendam roselina jellybean in Fall Guys!

Erik

16-05-2022

#4959

Haha, dat zou een bijzondere cross-over zijn!

Apenknul

16-05-2022

#4955

Ga het zeker downloaden. Denk dat het de game enigzins weer een zetje geeft, gezien ik hoor dat weinig mensen het spelen.

oldman86

17-05-2022

#4967

Ik ga het zeker downloaden en spelen miss een game avond??