Wii U lijkt kapot te kunnen gaan bij weinig gebruik

De Nintendo Wii U blijkt beschadigd te kunnen raken als de console lange tijd niet gebruikt wordt.

Systeemfouten in het geheugen lijken de fout te veroorzaken. Na het optreden van de fout verschijnt de foutcode 160-0103 op het scherm.

Een persoon met de naam “Cireza” heeft op het platform NeoGAF gedeeld dat zijn Wii U niet meer werkt ondanks dat deze al jaren in een doos zit. Er is niets met de console gedaan en hij is op geen enkele manier gemodificeerd.

Er zijn verschillende mensen online die met hetzelfde probleem zitten. De meeste van hen hebben de Wii U voor een lange periode uit laten staan. Reddit-gebruiker John25601600 zag een paar maanden geleden dat zijn Wii U ook niet werkte nadat hij hem meer dan vijf jaar niet gebruikt had. Deze persoon zag ook een zwart scherm met de 160-0103 foutcode bij het opstarten.

Als je de foutcode tegenkomt zijn er helaas weinig opties om de console weer te herstellen. Nintendo is nu al een tijdje gestopt met het produceren van de Wii U, waarbij ze ook stopten met het repareren van de console. De enige mogelijkheid die sommige sites noemen is om de console te herstellen via een back-up van het NAND-geheugen van de Wii U.

Soms worden dit soort meldingen een beetje overdreven en is het is onduidelijk hoe wijdverspreid dit probleem is. De foutmelding kan uiteindelijk slechts een klein percentage van de Wii U-bezitters treffen. Toch, als je een Wii U hebt, wil je misschien kijken of die van jou nog aan gaat.

Heb jij te maken gehad met het NAND-geheugen probleem op jouw Wii U? Laat het ons weten in de comments!

Meer Wii U
6 Wii U eShop-aanraders voordat de winkel sluit
Wat is jouw favoriete Wii U-games?
Nintendo 3DS en Wii U eShop sluiten 27 maart 2023 hun deuren

Bron: Exputer

Like dit bericht:

Over Thijmen

Hoi hoi, ik ben Thijmen uit Zeeland en ben 18 jaar, de jongste van het stel dus (; Van jongs af aan ben ik al een grote Nintendo fan geweest. Ik ben opgegroeid met de Nintendo DS, de Wii en de Wii U, waar ik veel mooie herinneringen aan heb overgehouden. Verder ben ik een groot Mario en Zelda fan, maar speel ik ook games van andere franchises zoals Splatoon, Bayonetta of Astral Chain. Natuurlijk kijk ik altijd uit naar wat Nintendo nog voor de toekomst in petto heeft!

Lees meer over Thijmen

Recente artikelen

Endless Ocean Luminous is uit; haal jij 'm in huis?

1

Poll Endless Ocean Luminous is uit; haal jij 'm in huis?

02-05-2024

1

Erik

Koopa Café #15 – SwitchU, Switch Pro, Switch Advance of Switch 2?

0

Podcast Koopa Café #15 - SwitchU, Switch Pro, Switch Advance of Switch 2?

08-03-2023

3

Dreon

The Mageseeker krijgt eerste trailer

0

Media The Mageseeker krijgt eerste trailer

07-03-2023

1

Robin

Discussieer met ons mee! 3

CoeXisT

8 mrt 23 om 10:17

#9112‍

437 XP | 72 comments

Wat apart zeg. En zeker vervelend als je plannen had om er mee te gamen. Kan het helaas niet meer testen, paar jaar geleden mijn WiiU verkocht. Mooie console wel.

Robin

8 mrt 23 om 11:46

#9114‍

3180 XP | 469 comments

Toevallig dat ik mijn Wii U van de week weer had aangezet voor Xenoblade X klaar te zetten. Die van mij werkte nog gewoon dus dat is wel fijn, dat apparaat is misschien ook al 5 jaar uit geweest.

rob1N

8 mrt 23 om 13:02

#9117‍

5421 XP | 1044 comments

Misschien heeft het te maken met of je wel of geen systeemupdates hebt uitgevoerd destijds?