Waarschuwing: Pikmin 4 is gelekt. Pas op voor spoilers!

  • Nieuws

  • 19 jul 23 om 13:28

  • Rik

Pikmin-fans opgelet! Hoewel Pikmin 4 pas aanstaande vrijdag in de winkels hoort te liggen gaan er online al spoilers rond.

De ROM van Pikmin 4 circuleert inmiddels op het internet. Het is tegenwoordig al bijna ‘normaal’ te noemen dat grote Nintendo-games in de week voor hun release al online verschijnen: onder andere The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, Fire Emblem EngagePokémon Legends: ArceusXenoblade Chronicles 3 en Splatoon 3 gingen Pikmin 4 al voor. Om de fysieke exemplaren van de games op tijd in de winkels te krijgen voor de release moeten deze ongeveer een week te vroeg verzonden worden. Hier breken een aantal retailers inmiddels standaard de zogeheten ‘street date’, de dag waarop ze de game mogen meegeven. Fans die spoilers willen vermijden worden aangeraden de komende dagen Youtube en Reddit te vermijden.

Zoals gebruikelijk zal N1-UP de spoilers niet behandelen voor de release.

Ook vragen wij onze leden om de spoilers niet op de site te bespreken. Wie wel al over de leaks wil praten, is van harte welkom op onze gezellige Koopa Café Discord Server! Gebruik hier wel spoiler tags ( ||spoilerbericht|| ) zodat onze community-leden die de game blind willen spelen de spoilers kunnen vermijden.

Pikmin 4 komt op 21 juli 2023 exclusief uit voor de Nintendo Switch.

Ga jij de spoilers opzoeken? En wat vind jij van de trend dat Nintendo games inmiddels standaard een week van tevoren lijken te lekken? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Nickelodeon All-Star Brawl 2 zet Danny Phantom’s Ember centraal

0

Nieuws Nickelodeon All-Star Brawl 2 zet Danny Phantom's Ember centraal

03-10-2023

0

Thijmen

Atlus deelt nieuwe details en screenshots van Persona 5 Tactica

0

Nieuws Atlus deelt nieuwe details en screenshots van Persona 5 Tactica

19-07-2023

1

Thijmen

De beste Nintendo Switch-games om mee te nemen op vakantie

5

Special De beste Nintendo Switch-games om mee te nemen op vakantie

19-07-2023

7

Mitch

Discussieer met ons mee! 2

Paul

19 jul 23 om 13:43

#10835‍

3069 XP | 516 comments

Denk dat we fysieke exemplaren niet meer gaan zien in de toekomst. Nintendo zal er niet blij mee zijn.

Martijn

19 jul 23 om 15:38

#10839‍

2700 XP | 331 comments

Dat zou jammer zijn. Heb mijn games nog steeds liefst fysiek. Zou raar zijn als je ze niet meer in een winkel tegenkomt. Hoop dat we die kant voorlopig nog niet opgaan, eerlijk gezegd. Een fysieke game voelt nog steeds als iets tastbaars dat je gekocht hebt. Meer dan een download. Of nog erger: een stream, waarbij je helemaal niets zelf hebt. Gooien ze het van de servers, dan gaat het verloren.

Maar zover is het gelukkig nog niet. Hopelijk nog lang niet. Ik ga deze spoilers absoluut niet zoeken. Wie weet hoe lang we weer op een volgende Pikmin moeten wachten. Als ik deze game haal, moet iedere seconde die ik speel zo nieuw mogelijk aanvoelen. Geen zin in dat anderen alles al lopen te verklappen. Ik baal daar altijd enorm van, maar wie ook niet? Die spellen zijn niet bepaald goedkoop.

Ondanks dat lijkt Pikmin 4 mij weer een erg toffe game!