Tweede set Splatoon 3 Uitbreidingspas komt waarschijnlijk in 2024 uit

  • Nieuws

  • 18 mrt 23 om 14:14

  • Rik

Er is een… soort van update over de Splatoon 3 Uitbreidingspas. De eerste set van de betaalde DLC-uitbreiding is al beschikbaar, maar wanneer we met de tweede set aan de slag kunnen is nog onbekend. Een update op Nintendo’s officiële Europese sites verraadt dat ‘Toren der Orde” waarschijnlijk pas in 2024 beschikbaar komt.

De eerste set van de Uitbreidingspas kwam op 28 februari beschikbaar en bestond hoofdzakelijk uit de toevoeging van een alternatieve hub. Naast Splatsville uit Splatoon 3 kunnen spelers met de Uitbreidingspas ook kiezen voor Inkopolis uit Splatoon 1 als hub. De Squid Sisters (Callie & Marie) pakken hier hun activiteiten als nieuwslezers en idolen tijdens Splatfests weer op. Het leeuwendeel van de Uitbreidingspas betreft echter de nieuwe singleplayer-modus Toren der Orde (Side Order). Er was nog geen indicatie gegeven wanneer we deze modus konden verwachten. De officiële productpagina’s op de sites van Nintendo of Europe laten nu het volgende weten:

Met de uitbreidingspas krijg je in Splatoon 3 toegang tot de onderstaande content, die tussen nu en eind 2024 wordt uitgebracht.
Nintnedo.nl

De trailer voor de Uitbreidingspas laat zien dat Marina, een van de twee nieuwslezers en idolen uit Splatoon 2, centraal staat in de Toren der Orde. De toekomst van de Splatoon-serie wordt bepaald door de uitslag van het laatste grote Splatfest van de vorig game. Zo werd in Splatoon 1 beslist wie van de twee Squid Sisters het populairste was. Nadat Callie die strijd verloor, vertelde de singleplayer-modus van Splatoon 2 het verhaal hoe Callie werd ontvoert door DJ Octavio. Het laatste Splatfest van Splatoon 2 ging tussen Team Chaos (geleid door idool Pearl) en Team Orde (geleid door idool Marina). De winst van Team Chaos zorgde ervoor dat Splatoon 3 plaats vindt in de chaotische Splatlands. Toren der Orde lijkt een alternatieve werkelijkheid te tonen waarin Marina’s Team Orde er met de winst vandoor ging.

De aankondigingstrailer van de Uitbreidingspas

Splatoon 3 kwam op 9 september 2022 uit voor de Nintendo Switch. Ik beloonde de game met een nette 9,2 in mijn review. Sinds deze maand kunnen we aan de slag met een bootlading nieuwe content in het Bloeiseizoen.

Heb jij de Uitbreidingspas al aangeschaft en wat vind je van dit lange wachten? Of wachtte jij juist op meer info over de release van Toren der Orde? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

3

Nieuws LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

01-04-2023

4

Rik

Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

7

Nieuws Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

01-04-2023

4

Ness

Wat speel je dit weekend? [1 april]

3

Special Wat speel je dit weekend? [1 april]

01-04-2023

5

Erik

Discussieer met ons mee! 1

oldman86

19-03-2023

#9249‍

191 comments

Zo 2024 pas oef