Zes aankondigingen deze week voor Pokémon Day

  • Nieuws

  • 22 feb 22 om 17:00

  • Willem

  • 6

Staat hij al in jullie agenda? Aankomende zondag 27 februari is het weer de jaarlijke Pokémon dag. Een dag die helemaal in het teken staat van Pokémon op de datum waarop de originele games voor het eerst verschenen in Japan.

Hoewel geruchten rondvliegen dat er weer een Pokémon Presents zal plaatsvinden bevestigde The Pokémon Company vandaag dat er deze week maar liefst zes aankondigen voor verschillende spellen en producten zullen plaatsvinden.

Overzicht aankondigingen Pokémon Day

Dag 1: Mai & Latias komen naar Pokémon Masters Ex (niet beschikbaar in Nederland en België)
Dag 2: Vang Gigantamax Venusaur, Blastoise en Charizard in Sword & Shield

Met dank aan Pokémon nieuwssite Serebii is het duidelijk dat het gaat om zes verschillende aankondigingen voor een tal aan games en producten. Om de week te beginnen is er een evenement aangekondigd voor de mobiele game Pokémon Masters EX (niet beschikbaar in NL/BE) waarbij May en Latias als sync paar worden toegevoegd aan het spel vanaf 28 februari. Dinsdag 22 februari zal een het gaan om een aankondiging voor Pokémon Sword en Pokémon Shield. Hoewel dit veel verschillende dingen kan zijn, is het logisch dat dit waarschijnlijk een nieuwe battle competitie is. De vorige, waarbij je Shiny Galariaanse Articuno kon krijgen, eindigde gisteren. Voor Woensdag 23 februari staat Pokémon Café ReMix centraal. Deze game kreeg vandaag al een update met een nieuw delivery systeem waardoor Victini en Pachirisu beschikbaar zijn voor spelers, maar ook is al bekend dat je een Bulbasaur met een kroontje kan krijgen als dagelijkse login bonus.

De feestweek gaat door want voor donderdag 24 februari staat Pokémon UNITE op de planning. Hier zijn nog geen concrete details voor bekend. Mogelijk kan het gaan om een speciaal evenement of nieuwe outfits en misschien zelfs een nieuwe speelbare Pokémon. Vrijdag de 25ste staat de release van de nieuwste Pokémon 25: The Album muziekvideo centraal. Dit is, voor deze auteur, een langverwachte muziekvideo voor Reconnect van de artiest Yaffle. Deze besprak ik vorig jaar nog in mijn column over dat volledige album en was één van mijn favoriete nummers van dat album die nog geen muziekvideo had ontvangen. Uit de eerste afbeelding van de clip lijkt het er op dat deze clip wél Pokémon zelf centraal zal stellen, dus dat is iets om naar uit te kijken.

De aankondigingen eindigen op zaterdag 26 februari met een onthulling voor Pokémon GO. Ook dit kan weer een speciaal evenement met feesthoedjes worden, maar dat is op het moment van schrijven nog niet helemaal duidelijk. Op zondag 27 februari is het Pokémon Day zelf en wordt de week feestelijk beëindigd. Of er tijdens deze week nog een Pokémon Presents te verwachten valt is maar de vraag, maar omdat het lijkt te gaan om allemaal kleine aankondigen voor de mobiele en spin-off games lijkt er ruimte te zijn voor wat nieuwe onthullingen. Als dat zover is dan lees je dat uiteraard hier op N1-UP! Bekijk het schema voor de aankondigen hieronder.

Kijk jij uit naar één van deze aankondigingen? Of hoop je nog iets speciaals tijdens deze Pokémon Day week? Vertel het ons in de reacties!

Bron: Serebii

Like dit bericht:

Over Willem

Als redacteur en reviewer voor N1-UP stort Willem zich in het avontuur. Zijn specialisatie zit hem in abstracte indie-games, actie-spellen, thematische verhalen en de singeplayer avonturen. Zodoende heeft hij Hyrule al talloze keren gered van het kwaad en iedere Pokémon die ooit heeft bestaan gevangen. In zijn vrije tijd werkt hij graag aan het maken van video's en ook in-game fotografie is één van zijn grote passies. Voor vragen kan je hem altijd stalken op twitter: www.twitter.com/whilhorst

Recente artikelen

Super Mario Bros. 2: Al 35 jaar een geweldig zwart schaap

1

Nieuws Super Mario Bros. 2: Al 35 jaar een geweldig zwart schaap

28-04-2024

1

Martijn

Kanto Starters krijgen Max Raid Event in Pokémon Sword en Shield

0

Nieuws Kanto Starters krijgen Max Raid Event in Pokémon Sword en Shield

22-02-2022

1

Erik

Min Min-amiibo voor Smash Bros. heeft (eindelijk) een releasedatum

12

Nieuws Min Min-amiibo voor Smash Bros. heeft (eindelijk) een releasedatum

22-02-2022

1

Willem

Discussieer met ons mee! 6

oldman86

21 feb 22 om 12:30

#3779‍

1161 XP | 217 comments

Ik hoop nog steeds op gen 9 aankondiging 

rob1N

21 feb 22 om 13:01

#3780‍

5411 XP | 1042 comments

hoewel ik hier ook nieuwsgierig naar ben, ben ik persoonlijk wel even klaar met nieuwe Pokemon. Ze moeten eerst maar eens zorgen dat ze alles in 1 game kunnen krijgen. Wat heb je aan variatie als de helft vervolgens wegvalt?

Robin

21 feb 22 om 18:11

#3788‍

3176 XP | 469 comments

Eerlijk ben ik het daar niet meer mee eens. Dankzij Legends heb ik gezien dat ze best een toffe game kunnen maken met een beperkt roster aan Pokémon. Ik heb liever dat ze dan die Pokémon toffe animaties geven, toffe nieuwe aanvallen en daarop verder bouwen. Gezien de Pokémon in Legends er in mijn ogen goed uitzagen. Uiteindelijk kom je dan toch weer bij de wat grotere aantallen van Pokémon.

Wat "Dexit" vervelend maakte was dat ze aangaven veel nieuwe animaties in Sword & Shield hadden gestopt wat dus onjuist was :pPlus, voor nieuwe mensen in de franchise is het niet in eens teveel in één keer.

rob1N

23 feb 22 om 09:06

#3811‍

5411 XP | 1042 comments

Bij Legends draait het ook niet echt om het hele "vang ze allemaal". Het competitieve is er ook totaal niet, en dat is bij de 'gewone' gpokemongames juist wel het geval, daarom is het juist daar zo'n gemis. Legends is een prima game afgezien van de graphics en focust zich op een nieuwe vorm van gameplay. 

Bij Sword & Shield miste ik uiteindelijk toch een hoop oude pokemon die ik wel naar Home had overgezet maar vervolgens niet naar Shield kon transferen. Vandaar dat ik dus niet echt op weer een nieuwe generatie zit te wachten, want die core pokemon games moeten het uiteindelijk toch altijd nog het meeste hebben van de post-content en het competitieve gedeelte. Sword en Shield waren namelijk ook gewoon baggergames qua verhaal en gameplay en uitdaging. Maar het competitieve was wel leuk, helaas alleen zonder alle favoriete Pokemon.

Yosher

21 feb 22 om 16:08

#3783‍

5886 XP | 1090 comments

Doe nog maar niet. Ik wil dat ze daar eens lekker de tijd voor nemen zodat alles weer eens fatsoenlijk in elkaar steekt. 

dw4smash

21 feb 22 om 13:27

#3782‍

475 XP | 92 comments

Hopelijk op de 27e een pokemin presents nog met dlc voor pokemon legends en wellicht een gen 9 aankondiging?