VGC: Nintendo Switch-opvolger lanceert in 2024

  • Nieuws

  • 31 jul 23 om 15:52

  • Dennis

  • 3

Nieuwe bronnen claimen meer informatie te hebben over de Switch-opvolger. Zo zouden development kits al bij belangrijke partnerstudio’s liggen, en zou het nieuwe systeem in de tweede helft van 2024 moeten uitkomen.

Let op: niets in dit bericht is officieel bevestigd door Nintendo, neem dit soort berichten altijd met een korreltje zout!

Website Video Games Chronicle beweert nieuwe bronnen te hebben uit de industrie die meer weten over de Nintendo Switch-opvolger. Zo zouden diverse belangrijke partnerstudio’s al een development kit in handen hebben, die gebruikt wordt om games voor het nieuwe platform te ontwikkelen. Dat past bij het eerdere gerucht waarbij er al een dev kit in handen zou zijn van een Spaanse studio.

Nintendo zou erop richten om het nieuwe systeem uit te brengen in de tweede helft van 2024. Eerder niet, om te zorgen dat er voldoende voorraad is en er niet bij launch al grote tekorten zijn. Dat zou passen in het plan volgens industrie-consultant Dr Serkan Toto, aangezien de verwachtingen zijn dat de verkopen van Switch-consoles zullen teruglopen. ReedPop’s Head of Games B2B, Christopher Dring vertelde aan VGC dat die timing ook past bij Nintendo’s beleid om een nieuw systeem uit te brengen terwijl de concurrentie, in dit geval de PlayStation 5 en Xbox Series X, midden in hun levenscyclus zitten en de concurrentie dus iets minder groot is. Een launch in de tweede helft spreekt wel eerdere geruchten tegen afkomstig van een Chinese componentenfabrikant.

Ook over de specificaties van de Switch-opvolger laten diverse bronnen iets weten aan VGC. Zo zou het nieuwe apparaat weer een hybride zijn, en dus zowel via de televisie en als handheld te gebruiken zijn. Ook zou het apparaat weer gebruik gaan maken van fysieke cartridges.

Om kosten te besparen zou er wel weer gekozen worden voor een LCD-scherm en niet voor OLED. De originele Nintendo Switch heeft ook een LCD-scherm, terwijl de Nintendo Switch OLED wel voorzien is van een beter maar duurder scherm. De nieuwe console zou wel meer opslag moeten krijgen, onder andere omdat games steeds groter worden.

Of deze inside info klopt is nog even afwachten aangezien we de bronnen niet weten. Robin schreef al eerder een artikel over de verwachte rekenkracht van de Switch-opvolger. Nintendo zelf heeft vooralsnog niets bevestigd, behalve dat we dit fiscale jaar nog geen opvolger hoeven te verwachten.

Er komen steeds meer geruchten naar boven over de Switch-opvolger. Wat denk jij ervan, zie jij een release in de tweede helft van 2024 wel gebeuren?

Bron: Video Game Chronicle

Like dit bericht:

Over Dennis

De liefde voor Nintendo begon bij Dennis met de grijze Game Boy en Kirby's Dream Land. Vooral de handhelds van Nintendo hebben een speciaal plekje. Maar ook zijn pc staat regelmatig te draaien. En als Dennis niet aan het gamen is, speelt hij basgitaar of staat hij bij een concert. Op 10 maart trekt hij altijd zijn Mario-sokken aan!

Lees meer over Dennis

Recente artikelen

Monolith Soft zoekt nieuwe programmeurs

2

Nieuws Monolith Soft zoekt nieuwe programmeurs

01-05-2024

2

Rik

Tweede trailer voor Fate/Samurai Remnant

0

Nieuws Tweede trailer voor Fate/Samurai Remnant

31-07-2023

1

Rik

Venba – Liefde gaat door de maag

0

Review Venba – Liefde gaat door de maag

31-07-2023

4

Ness

Discussieer met ons mee! 3

Robin

31 jul 23 om 16:03

#10960‍

3180 XP | 469 comments

Lijkt erop dat we langzaam meer te horen gaan krijgen. Met daarnaast ook hun trackrecord die vrij solide is ben ik benieuwd wanneer de floodgates compleet open gaan. 2024 tweede helft lijkt me goed logisch. 

Rogeroz

31 jul 23 om 20:50

#10966‍

476 XP | 94 comments

Ik zou het weglaten van een OLED scherm wel echt een achteruitgang vinden.

rob1N

31 jul 23 om 22:26

#10967‍

5421 XP | 1044 comments

Uhhh, ik zit nog niet echt te wachten op een nieuwe console om eerlijk te zijn. Ik wil sowieso nog Metroid Prime 4 hebben. Beter gaat die game niet naar de opvolger van de Switch anders voel ik me echt genaaid.