Sonic co-bedenker Yuji Naka schuldig bevonden aan insider trading

De voormalige Sega en Square Enix ontwikkelaar Yuji Naka is schuldig bevonden aan Insider trading. Hij moet een gevangenisstraf uitzitten van twee jaar en zes maanden, met een proeftijd van vier jaar en heeft daarbij ook een boete gekregen van 173 miljoen Yen.

Yahoo Japan News Story deelde het hele verhaal over het Yuji Naka. Segabits tweete hiervan een kleine vertaling met wat meer details over Naka. Naka krijgt vier jaar uitstel omdat hij berouw toonde voor zijn acties. Hij moet zich wel aan bepaalde regels houden die opgesteld zijn door de rechtbank om te voorkomen dat die naar de gevangenis moet. Daarnaast moet hij ook alle boetes betalen die maar liefst 173 miljoen yen kosten (ongeveer 1,11 miljoen euro.) Daarnaast deelde Yahoo Japan ook dat de rechtbank van Tokio Yuji schuldig bevond aan het overtreden van de Japanse wet “financiële instrumenten en aandelenbeurs”. Hij was blijkbaar zelfs al twee keer gearresteerd samen met Taisuke Sazaki en Fumiaki Suzuki. 

Yuji Naka en twee andere voormalige Square Enix werknemers waren een tijd terug beschuldigd van het kopen van aandelen in ontwikkelaars “Aiming” en “Ateam”. Dit gebeurde net voor de release van Dragon Quests Tact en Final Fantasy VII: The First Soldier. Nadat deze spellen aangekondigd waren, verkochten ze deze aandelen weer.

Eerder deelde we al dat deze tweeënhalf jaar celstraf geëist werd door het Japanse Openbaar Ministerie van Tokio. Nu heeft de rechtbank  daadwerkelijk ook een uitspraak hierover gedaan.

Heb jij wel eens aandelen gekocht? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Twitter

Like dit bericht:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

Muziek Xenoblade 2’s Torna DLC geïnspireerd op film Whiplash

1

Nieuws Muziek Xenoblade 2's Torna DLC geïnspireerd op film Whiplash

02-10-2023

2

Karlijn

Mario_kart_tour_paulina_Pipe_tour

1

Nieuws Mario Kart Tour snelt naar Pipe Tour

07-07-2023

1

Evelyne

Bloedige trailer Mortal Kombat 1 introduceert de Lin Kuei

0

Media Bloedige trailer Mortal Kombat 1 introduceert de Lin Kuei

07-07-2023

2

Dennis

Reageer als eerste!