Servers Overwatch 2 geraakt door DDoS-aanval op releasedag

De release van Overwatch 2 liep niet lekker. De servers van het tweede deel van Overwatch werden maar liefst twee keer aangevallen door een DDoS-aanval.

Het is een nieuw tijdperk voor Blizzard’s Overwatch series met de release van Overwatch 2 op verschillende platformen, waaronder de Nintendo Switch. Het spel is free-to-play en heeft ook cross-platform en cross progressie-functionaliteit die gedownload kan worden via de Switch eShop.

De launch verliep niet zoals gepland. Company president Mike Ybarra liet in een twitter bericht weten dat de gameservers een grote DDoS-aanval ondervonden. Dit zorgde voor heel veel connectie-problemen.

Blizzard’s supportpagina heeft een lijst gedeeld met de bugs en problemen. Ook wordt er aangegeven welke problemen al opgelost zijn. Overwatch 2 game director Aaron Keller heeft een korte update gedeeld via social media. Hij vertelde dat het team de hele nacht “alle hens aan dek”. Daarbij benoemde hij ook dat er een tweede aanval was.

We maken langzaam voortgang om de server problemen en stabiliteit op te lossen. Ook werken we tegen de tweede DDoS-aanval. We hebben alle hens aan dek en gaan de hele nacht door. Dankjulliewel voor jullie geduld. We delen meer info wanneer we updates hebben.

 

Wanneer deze problemen opgelost zijn kunnen spelers genieten van Overwatch 2. De nieuwe helden, waaronder Junker Queen en Kiriko, zes nieuwe mappen, nieuwe modes, cosmetics en een 5v5 formaat staan klaar.

De lootboxen die in Overwatch 1 zaten zijn vervangen door een volledig nieuwe item-shop. In plaats daarvan is er nu een Overwatch premium battle pass. Door deze pass aan te schaffen krijgen spelers meteen de mogelijkheid om de nieuwe helden te spelen wanneer deze toegevoegd worden. Ook krijgen ze meteen de nieuwste cosmetics.

Overwatch 2 is sinds 4 oktober uit op de Nintendo Switch.

Wat vind jij van de release van Overwatch 2 op de Nintendo Switch? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Nintendolife

Like dit bericht:

Deel dit bericht:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

Lijst met alle Mystery Gift-codes in Pokémon Scarlet & Violet

0

Nieuws Lijst met alle Mystery Gift-codes in Pokémon Scarlet & Violet

03-12-2022

3

Erik

Wat spelen jullie dit weekend? [3 december]

1

Nieuws Wat spelen jullie dit weekend? [3 december]

03-12-2022

2

Erik

8 Nintendo Switch-games voor december 2022

0

Nieuws 8 Nintendo Switch-games voor december 2022

03-12-2022

3

Erik

Reageer als eerste!