Overwatch 2 krijgt seizoenspassen en heeft geen lootboxen

0

Blizzard heeft vandaag in een Livestream bekendgemaakt hoe Overwatch 2 eruit gaat zien. Zo heeft het spel geen Lootboxes, is gratis, heeft een vijf tegen vijf PVP-formaat en krijgt seizoenen.

Dit is wat er onthuld is:

Overwatch 2 komt op October 4 uit en is free-to-play. We willen graag uitleggen wat dat betekent voor de spelers. Het spel heeft regelmatig updates die ieder speelseizoen plaatsvinden. Ook is er een Battle Pass dat nieuwe content toevoegt. Zo zijn er nieuwe helden, spel modes, mappen en cosmetics. We hebben de plannen voor seizoen één en twee in de routekaart op een rijtje gezet.

Seizoen één staat in het teken van de nieuwe helden Sojourn, Junker Queen en een nog onbekende support personage. Ook zijn er bestaande helden vernieuwd, nieuwe mappen, nieuwe modes en nog meer. Er komt daarbij een nieuwe competitieve ervaring die gecreëerd is om spelers meer steun te bieden bij het verbeteren van gameplay. Spelers hebben nu meer impact door de verandering naar 5v5 en er komt een systeem dat jouw bijdrage bijhoudt per match. 

Seizoen twee staat in het een van een nieuwe tank held, een nieuwe map, veel unieke cosmetics en een nieuwe Mythische cosmetic. Wanneer we 2023 instappen, maken we nog meer vooruitgang met de release van nieuwe PvE gameplay. Deze staat gepland voor volgend jaar samen met nieuwe helden, mappen en nog meer nieuwe game modes.

Het is een stap voorwaarts voor ons om Overwatch 2 free-to-play te maken. Overwatch is altijd een spel geweest waarin de community samen gebracht wordt. Free-to-play verwijdert een grote barricade. Hierdoor is het mogelijk om met elke vriend samen te spelen. Iedereen doet mee. Daarnaast wordt ook Cross-progressie toegevoegd waardoor je op elk platform de vrijgespeelde content mag gebruiken.

Er zijn geen lootboxen. In plaats van lootboxen is er een gemoderniseerde live service waarin spelers hun eigen ervaring vormen. Spelers kunnen items direct uit de Battle Pass verkrijgen en volledige nieuwe winkel. Deze winkel wordt elke keer geupdate. Het team creëert elke negen weken nieuwe content. Hiermee zorgt het team dat de shop up-to-date blijft en er altijd iets nieuws klaar staat.

De kern van Overwatch is dat het een “levendige game” moet zijn. Overwatch staat voor inclusiviteit, openheid en de community. Deze bouw pilaren hebben onze strategie verandert in hoe we nu nieuwe helden, mappen en modus op een frequente basis vrij gaan geven. Wij geloven dat dit het beste is voor onze spelers.

Een paar dagen geleden is de releasedatum van Overwatch 2 bekendgemaakt. Het spel komt op vier oktober naar de Nintendo Switch en verschilt redelijk met Overwatch 1.

Vinden jullie Overwatch 2’s aanpak beter dan de Overwatch 1’s aanpak? Laat het ons weten in de comments!

Deel dit bericht:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

3

Livestream DonderdagStream - Let's Play Bayonetta 2 in het Koopa Café!

28-09-2022

6

Mitch

0

Nieuws Capcom Fighting Collection krijgt gratis QoL-update

28-09-2022

2

Robin

1

Nieuws Fan maakt Super Mario Bros. 5 in Super Mario Maker 2

28-09-2022

4

Robin

Reageer als eerste!