Pokémon Legends Arceus is al meer dan 12,5 miljoen verkocht

1

In het financiële rapport van de Nintendo Switch is bekendgemaakt dat Pokémon Legends Arceus binnen tien weken van publicatie meer dan 11,4 miljoen keer verkocht was.

Pokémon Legends Arceus is binnen de tien weken dat het uitgebracht is meer dan 11,4 miljoen keer de toonbank overgegaan. Inmiddels is bekendgemaakt in het rapport van Nintendo dat het spel in het eerste kwartaal van het jaar (dus 13 weken) meer dan 12,5 miljoen keer verkocht is. In vergelijking met Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl die toen ongeveer vijf maanden verkrijgbaar waren en 14,65 miljoen keer verkocht waren, lijkt Pokémon Legends Arceus populairder te zijn niet alleen bij de reviewers, maar ook bij de fans.

In de top tien best verkochte Nintendo Switch-spellen is maar liefst 30 procent Pokémon-spel. BDSP staat nu nog op nummer acht van de top tien best verkochte Nintendo Switch-spellen en Pokémon Let’s Go Eevee en Pikachu staan op nummer negen met 14,53 miljoen verkopen. Als Pokemon Legends Arceus deze stijging van verkopen aanhoudt is het niet onmogelijk om het volgende kwartaal in de top tien best verkochte Nintendo Switch-spellen te komen. Daarnaast is Pokémon Sword en Shield het enige Nintendo Switch-Pokémon-spel dat in de top vijf beland is met meer dan 24 miljoen verkopen. Ondanks al deze mooie cijfers blijven Red, Green en Blue momenteel op hun troon zitten als best verkochte Pokémonspel allertijden.

Denken jullie dat er ooit een Pokémon-game de originele spellen van de troon stoot? Laat het ons weten in de comments!

Deel dit bericht:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

0

Special Fan Friday: Nopon-plushies!

07-10-2022

1

Rik

9

Media Nintendo deelt eerste trailer The Super Mario Bros. Movie

06-10-2022

3

Erik

1

Nieuws Trailer Pokémon Scarlet & Violet toont drie onbekende Pokémon

06-10-2022

2

Evelyne

Discussieer met ons mee!

rob1N

11-05-2022

#4879

Ik hoop wel dat ze Legends Arceus puur als basis zien voor Scarlet en Violet. Het was een leuke game maar had totaal geen post-game content en het miste duidelijk weer de gebruikelijke dingen zoals animaties, voices, geloofwaardige AI... Het uiteindelijk kunnen ontmoeten van Arceus was ook een enorm lange en saaie opdracht. Sommige pokemon waren echt veel te lastig om te vinden. Dat je ze dan ook allemaal in je dex moest hebben geregistreerd was een enorme opdracht waar heel veel loze zoekuurtjes in verloren zijn gegaan.