Nintendo maakt nieuwe releasedatum Advance Wars bekend 'zodra deze gekozen is'

  • Nieuws

  • 14 sep 22 om 22:07

  • Rik

  • 4

Advance Wars 1 + 2 Re-Boot Camp had al begin dit jaar moeten uitkomen. De Russisch-Oekraïense oorlog die begin dit jaar uitbrak gooide echter roet in het eten. Nintendo vond het vanwege de ‘actuele situatie’ ongepast de oorlogsgame uit te brengen. De toekomst van de game is sindsdien onbekend, ook tijdens de Nintendo Direct van gisteren was Advance Wars M.I.A. (Missing In Action).

Gamejournalist Stephen Totilo liet het hier niet bij zitten en vroeg Nintendo naar de status van de game en de nieuwe releasedatum. Volgens Totilo liet Nintendo hem weten de nieuwe releasedatum te delen zodra deze gekozen is. De vrees dat de game helemaal gecanceled is, waar sommige fans voor vreesden, blijkt dus ongegrond. Toch kan het nog een tijd duren voordat we met Advance Wars aan de slag kunnen.

Advance Wars 1 + 2 Re-Boot Camp is inmiddels twee keer uitgesteld. De eerste keer is dit gedaan om ontwikkelaar WayForward de tijd te geven om de game ’te finetunen’. Destijds werd een lente 2022-release beloofd. Het tweede uitstel werd aangekondigd in de nasleep van de Russische invasie van Oost-Oekraïne. Het is niet verwonderlijk dat Nintendo het ongepast vond om de game uit te brengen door de oorlog: een van de fictieve naties die het tegen elkaar opnemen in Advance Wars is duidelijk gebaseerd op Rusland/de Sovjet Unie. We weten wel dat de game volledig speelbaar is: Door een fout in de eShop bleek de preload-versie van een gelukkige Switch-eigenaar toch speelbaar. Ook die speelbare versie van de game was geen lang leven beschoren: Nintendo pakte de toegang af in ruil voor een restitutie.

Advance Wars 1 + 2 Re-Boot Camp heeft op dit moment geen bevestigde releasedatum.

Wanneer denk jij dat we Advance Wars te zien krijgen? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Duck Hunt bestaat 40 jaar

1

Special Duck Hunt bestaat 40 jaar

23-04-2024

1

Mark

Octopath Traveler II krijgt Special Edition

1

Nieuws Octopath Traveler II krijgt Special Edition

14-09-2022

2

Rik

Zie Super Sonic in de Sonic Frontiers TGS 2022 trailer

2

Media Zie Super Sonic in de Sonic Frontiers TGS 2022 trailer

14-09-2022

1

Martijn

Discussieer met ons mee! 4

Maurice

14 sep 22 om 23:13

#6741‍

2691 XP | 188 comments

N1-UP heeft deze game ook opgegeven gezien de releasedatum. 

Rik

15 sep 22 om 00:49

#6745‍

4690 XP | 668 comments

Ik geloof inderdaad niet dat ons systeem erop gebouwd was om met zo'n situatie om te gaan

Martijn

15 sep 22 om 10:18

#6746‍

3526 XP | 409 comments

Tja, zolang de oorlog de reden is ligt die game daar maar. Verloren centen als ze 'm dan niet alsnog uitbrengen, zodra het wat rustiger wordt in de Oekraïne. Het is dus te hopen dat de oorlog snel stopt, want dan komt Advance Wars sneller uit. Beter verschijnt Advance Wars snel alsnog. Dat zou kunnen betekenen dat de oorlog ver over is. Is alleen totaal niet bekend hoe lang dat nog kan gaan duren...

Eventueel kan Nintendo natuurlijk overwegen om de Russische inspiratie in het spel met iets anders te vervangen of verwijderen, om er zo omheen te werken. Dan wordt het wat minder confronterend. Aan het einde van de dag blijft het een cartoonachtige strategiegame. Logisch dat Nintendo het spel nu terugfluit, maar laten we niet doen alsof Advance Wars nu ineens erg aanstootgevend is. Ondertussen worden er ook nog gewoon shooters uitgebracht en ondersteund, die heel wat realistischer en gewelddadiger zijn.

Uiteindelijk zal Advance Wars 1+2 Re-Boot Camp vast wel verschijnen. Ging er eigenlijk al niet vanuit dat het spel gecancelled zou zijn. Lijkt me vooral geduld hebben, want het kan nog wel even gaan duren. Hopelijk wordt deze niet uiteindelijk alsnog onder het tapijt geveegd. Weet dat er best veel mensen naar uitkijken.

Folk

15 sep 22 om 12:10

#6750‍

5 XP | 1 comments

Ironisch genoeg kwam Advance Wars 2 oorspronkelijk uit ten tijde van de Irakoorlog. Ik blijf het een vreemde manier van redeneren vinden vanuit Nintendo en het is moeilijk te beoordelen hoe oprecht het is. Maar het is hun spel, hun keuze. Persoonlijk vind ik het wel jammer, keek er wel naar uit