Nintendo stelt Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp uit voor onbepaalde tijd

  • Nieuws

  • 9 mrt 22 om 15:15

  • Willem

  • 7

De langverwachte terugkeer van Advance Wars zal nog veel langer op zich laten wachten. Nintendo of Europe maakte vanmiddag bekend dat de game opnieuw is uitgesteld voor onbepaalde tijd.

In een kort twitterbericht maakte Nintendo duidelijk dat vanwege recente wereldwijde gebeurtenissen is gekozen om Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp voor onbepaalde tijd uit te stellen. Een nieuwe releasedatum zal op een later moment worden bekendgemaakt via de mediakanalen van Nintendo. De recente wereldwijde gebeurtenissen refereren waarschijnlijk naar de ontwikkelingen rondom de invasie van Rusland in Oekraïne. Deze reden werd vorige maand al eerder gebruikt rondom de minimale promotie van de nieuwste Pokémon Presents-videopresentatie.

Advance Wars is een oorlogsspel waarin je als speler je leger aanstuurt om een vijand aan te vallen in verschillende soorten terrein zoals graslanden en op zee maar ook in steden. Het is dan ook begrijpelijk dat Nintendo vanwege deze thematiek en gevoeligheid ervoor heeft gekozen om deze game niet uit te brengen terwijl er een dodelijk conflict plaatsvindt in Europa.

Dit is al de tweede keer dat Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp is uitgesteld. Vorig jaar werd de game al uitgesteld naar 2022 om meer tijd te spenderen aan het finetunen van de game. Het is nog onduidelijk of de game nu wel in 2022 gaat verschijnen. Als het conflict in Oekraïne langer aan zal houden is er een kans dat we de game voorlopig niet meer zullen zien.

Like dit bericht:

Over Willem

Als redacteur en reviewer voor N1-UP stort Willem zich in het avontuur. Zijn specialisatie zit hem in abstracte indie-games, actie-spellen, thematische verhalen en de singeplayer avonturen. Zodoende heeft hij Hyrule al talloze keren gered van het kwaad en iedere Pokémon die ooit heeft bestaan gevangen. In zijn vrije tijd werkt hij graag aan het maken van video's en ook in-game fotografie is één van zijn grote passies. Voor vragen kan je hem altijd stalken op twitter: www.twitter.com/whilhorst

Recente artikelen

Vier uur genieten met Paper Mario The Thousand Year Door

0

Hands-on Vier uur genieten met Paper Mario The Thousand Year Door

25-04-2024

1

Coen

Aztech: Forgotten Gods – Hoe kan ik deze ervaring zo snel mogelijk vergeten?

0

Review Aztech: Forgotten Gods - Hoe kan ik deze ervaring zo snel mogelijk vergeten?

09-03-2022

0

Willem

The Company Man – Doorbreek de dagelijkse sleur

0

Review The Company Man - Doorbreek de dagelijkse sleur

09-03-2022

1

Jeroen

Discussieer met ons mee! 7

Rik

9 mrt 22 om 16:21

#3990‍

4693 XP | 668 comments

Tja, dit is jammer maar begrijpelijk... Het laatste waar je op zit te wachten is dat zo'n spel precies uitkomt terwijl de tanks letterlijk door verwoeste straten rijden. Ik hoop alleen niet dat het tot een definitief afstel zal komen.

Yosher

9 mrt 22 om 18:18

#3998‍

5886 XP | 1090 comments

Daar hoef je denk ik niet bang voor te zijn. De game is al te veel in de marketing geweest en ook (bijna) af, dus ik vreet een bezem als deze game nooit het daglicht zal zien. Is alleen de vraag wanneer, hoe lang gaat die oorlog nog duren, gaat Nintendo wachten tot die voorbij is, etc.

Rik

9 mrt 22 om 21:33

#3999‍

4693 XP | 668 comments

Nou ja, het hangt er natuurlijk van af hoe de zaken zich ontwikkelen. Niemand wil een derde wereldoorlog, maar als de spanningen zich maar op blijven stapelen kan het toch een keer misgaan... Zelfs als het 'maar' blijft bij kleinere proxy-oorlogen blijft, is het nog maar de vraag hoe lang het duurt totdat het weer 'veilig' is om dit soort spellen uit te brengen. 

username2007

9 mrt 22 om 16:38

#3991‍

5 XP | 1 comments

Soms vraag ik me wel af of dit spel überhaupt klaar is om uitgebracht te worden 😅

Duncmasta

9 mrt 22 om 17:24

#3992‍

1251 XP | 245 comments

Ik begrijp het wel vanwege de ongelukkige timing. Er was geloof ik ook een map, waarin de personages en wereld mij deden denken aan Rusland.

 

Aan de andere kant denk ik ook een geluk bij een ongeluk. Er komen op dit moment interessantere games uit (Triangle Strategy) en misschien wordt de game ook nog een beetje getweaked.

Gurpflurb

9 mrt 22 om 18:07

#3996‍

74 XP | 10 comments

Toen 9-11 was advance wars ook uitgesteld vanwege die gebeurtenis. De geschiedenis herhaalt zich weer.

Swift

10 mrt 22 om 08:58

#4002‍

196 XP | 31 comments

Oeh jammer. Ik kijk hier al heel lang naar uit.

Maar ja: ook wel weer begrijpelijk.