Minstens 5 extra personages in toekomstige Mario Kart DLC

  • Nieuws

  • 9 mrt 23 om 03:19

  • Rik

  • 10

Het lijkt er op dat we nog minstens vijf nieuwe personages kunnen verwachten in Wave 5 en 6 van de Mario Kart 8 Deluxe Circuit Uitbreidingspas.

Dit blijkt uit het personage selectie-menu nadat de game is geüpdatet naar de meest recente versie (2.3.0). Om 2:00 uur ’s nachts kwam de nieuwe lading content van Wave 4 beschikbaar voor spelers met toegang tot de Circuit Uitbreidingspas. Naast de gebruikelijke acht nieuwe circuits, voegt Wave 4 ook voor het eerst een nieuw personage toe: Birdo. Om plaats te maken voor Birdo moest het personage selectie-menu worden aangepast. Birdo staat bovenaan een nieuw toegevoegde rij personages. De rest van de rij bestaat vooralsnog uit vijf vraagtekens. Eerder bevestigde Nintendo al dat Birdo niet het enige nieuw toegevoegde personage zal blijven. Toen was het nog onduidelijk om hoeveel nieuwe personages het zou gaan. Dit blijken er nu dus minstens vijf te zijn.

Het nieuwe personage selectie-menu

Met de nieuwe toevoegingen komt het totaal aantal personages straks uit op 48. Het aantal circuits zal na de release van Wave 6 van de Circuit Uitbreidingspas uitkomen op 96. In eerste instantie hield Nintendo vol dat de toevoegingen enkel zouden bestaan uit nieuwe circuits. Het was pas bij de aankondiging van Wave 4 dat Nintendo hier op terug kwam. Alle toevoegingen van de Circuit Uitbreidingspas moeten voor het einde van 2023 beschikbaar komen.

Lees alles over de Circuit-uitbreidingspas in onze uitgebreide special met alles wat je moet weten over de Mario Kart 8 DLC.

Welke vijf personages zou jij graag willen zien in Mario Kart 8 Deluxe? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Lanceertrailer voor Square Enix RPG SaGa Emerald Beyond

0

Media Lanceertrailer voor Square Enix RPG SaGa Emerald Beyond

26-04-2024

1

Jeroen

Hoofdafbeelding bij Mario Kart 8 Deluxe doorbreekt grens van 60 miljoen verkopen

5

Poll Wat is jouw favoriete baan in Mario Kart 8 Deluxe DLC - Set 4?

09-03-2023

4

Erik

Wave 4 (met Afslag Amsterdam) Mario Kart 8 DLC nu beschikbaar

2

Nieuws Wave 4 (met Afslag Amsterdam) Mario Kart 8 DLC nu beschikbaar

09-03-2023

7

Rik

Discussieer met ons mee! 10

Yosher

9 mrt 23 om 07:05

#9133‍

5886 XP | 1090 comments

Persoonlijk hoop ik op: Kamek, Hammer Bros (met alternatieve kleuren), Pauline, Dixie Kong, en Funky Kong. Eigenlijk liever Paratroopa (met alternatieve kleuren) boven Funky Kong, maar ze lijken dingen vanuit Tour te nemen, en daar zit Paratroopa niet in helaas. 

Lucas

9 mrt 23 om 08:24

#9134‍

638 XP | 123 comments

Tof, ben blij met Birdo trouwens. En de kleuren die erbij zitten. Hoop ook het meest op Paratroopa, maar dat zal wel niet. Anders Diddy Kong, Hamer Bros. en de rest maakt mij niet veel uit. Als het maar geen alternatief van een bestaand character komt ofzo. Funky Kong verwacht ik wel, omdat iedereen die terug wil, wat leuk zou zijn.

Apenknul

9 mrt 23 om 09:35

#9135‍

3756 XP | 707 comments

Als het personages uit Tour zijn, vind ik dat wel tof. Moeilijk te kiezen, maar als ik een top 5 had was het: 

  • King Bob-omb
  • Kamek
  • Pauline
  • Monty Mole
  • Diddy kong

Ik weet eerlijk gezegd niet hoe ik over Petey Piranha denk, al zou ik daar ook tevreden mee zijn. Maar het liefst heb ik King Bob-omb. 😄

fress0

9 mrt 23 om 10:49

#9140‍

71 XP | 10 comments

Ik hoop dat er nog maps en personages bijkomen van buiten de Mario Franchise net als de Link en de legend of Zelda track en de animal crossing characters en track. Al acht ik de kans klein.

Al kan ik niet direct een character bedenken die zou passen. Kirby heeft al eigen racing games. 

Heb Tour niet gespeeld, maar mis van Mario Kart 7 de honey queen en wiggler bijvoorbeeld.

Eerlijk gezegd zie ik niet direct de toegevoegde waarde van nog meer characters.

Apenknul

9 mrt 23 om 12:52

#9146‍

3756 XP | 707 comments

Toegevoegde waarde is de stats per character. Dacht dat heavyweights als Bowser en Waluigi verschillende stats hebben. Anders zag je online meer verschillende characters dan alleen een Waluigi op een Wiggler met roller wieltjes. Daarbij heeft 8D best veel alts van bvb Mario die niet echt alts zijn, en hebben mensen hen favoriete character niet gekregen in de base game. Zo willen mensen echt graag Diddy Kong, zeker gezien Donkey Kong de enige Kong is.

Yosher

9 mrt 23 om 14:47

#9149‍

5886 XP | 1090 comments

Één woord, variatie. Dat is het gewoon. Als je altijd maar tegen dezelfde gezichten aan moet kijken wordt het op een gegeven moment een beetje saai. 

fress0

9 mrt 23 om 18:20

#9151‍

71 XP | 10 comments

Dankjulliewel, wist wel van stats af, maar niet dat het tussen heavyweights ook nog kon verschillen bijvoorbeeld. 

Hoop inderdaad dan als ze voor variatie gaan het niet om reskins gaat ofzo.

Tamadachi

9 mrt 23 om 11:32

#9141‍

5155 XP | 640 comments

Ik had al een beetje verwacht dat Nintendo op het character selectie scherm een extra rij zou toevoegen voor 6 extra drivers in totaal inclusief Birdo dus ik denk dat er twee personages bij komen in Wave 5 en nog drie personages in Wave 6.

Mijn wensenlijstje is simpel:

  • Petey Piranha (Wave 5)
  • Pauline (Wave 5)
  • Diddy Kong (Wave 6)
  • Dixie Kong (Wave 6)
  • Funky Kong (Wave 6)
Martijn

9 mrt 23 om 17:37

#9150‍

3554 XP | 413 comments

Mogen er best nog een paar bij. Is ook makkelijker dan bij veel andere games, lijkt mij. Personage hoeft eigenlijk alleen te zitten. Ze hebben weinig eigen moves of kenmerkende bewegingen, op een overwinning- en verliesbeweging na dan. De meeste racers die ik zou willen zijn hierboven al vernoemd. Vooral Diddy Kong, Hammer Bro en Pauline. Misschien ook Professor E. Gadd, Petey Piranha, Dixie Kong, Cranky Kong, Wiggler of Goomba.

Liever geen personages die vrijwel hetzelfde zijn, wat eigenlijk ook voor Funky en Paratroopa telt, maar die zijn nog wel tof. Heb het meer over Metal Mario of Pink Gold Peach. Niet meer van zulke graag, zoals Orange Gold Daisy, Shadow Mario, etc. Baby's hebben we ook wel genoeg (lees: teveel). Vul die laatste slots met écht leuke racers graag. Er zijn er genoeg te bedenken. Wie weet, komen ze ook nog wel met Movie Mario, etc. Kunnen hem opzich wel makkelijk kwijt in een game zo. Misschien liever niet...

Garrus

9 mrt 23 om 22:34

#9153‍

1576 XP | 287 comments

Als ze het wagen om ook maar één waardeloze nieuwe baby vorm of ''Metal'' vorm toe te voegen ben ik klaar met Mario Kart 8, permanent.

Voor de rest maakt het me niet zoveel uit, maar een nieuwe Kong erbij is een must imo