Microsoft brengt beste versie Call of Duty naar Nintendo-systemen

  • Nieuws

  • 1 mrt 23 om 09:31

  • Erik

  • 6

Microsoft heeft de ambitie om de beste versie van Call of Duty naar alle platformen te brengen, waaronder Nintendo-consoles. Dit meldt Xbox-baas Phil Spencer.

In een interview met Xbox On meldt hij dat ze de ambitie hebben om een bepaald niveau van kwaliteit te bereiken op alle versies van de game. Hij benoemt hierbij specifiek niet dat het om het om het uiterlijk van een pistool gaat, maar qua spelmodi en beleving. Op elk platform is straks dezelfde versie beschikbaar.

Spencer’s volledige woorden (vertaald):

“We verwachten een zeker niveau van kwaliteit te bieden op al deze games… Dus dat is ons doel; hetzelfde op pc en hetzelfde ding op Nintendo. Dus als we zeggen overal beschikbaar of niet exclusief, dan willen we de allerbeste versie van Call of Duty beschikbaar maken op elk van deze platformen.”

[..] Het gaat niet over het kleurtje van een geweer, het gaat over een bepaalde modus an het spel; dezelfde versie wordt beschikbaar op alle platformen. Als je een Minecraft-speler bent op PlayStation dan denk ik niet dat je het gevoel hebt dat je een mindere versie speelt. We willen er zeker van zijn dat ook deze spelers het gevoel hebben dat ze een geweldige ervaring hebben op het platform dat ze gekozen hebben.”

De Nintendo Switch wordt niet specifiek genoemd in het interview. Het is dus mogelijk dat we Call of Duty pas zien op de opvolger van de hybride console.

Microsoft maakte eind februari de Call of Duty-deal met Nintendo officieel. Vicepresidet Brad Smith bracht naar buiten dat ze een contract voor tien jaar zijn aangegaan. Eind 2022 brachten ze deze plannen al naar buiten. Ook daarvoor maakten ze bekend de franchise graag naar Nintendo-platformen te brengen.

Wat denk jij, gaan we Call of Duty nog zien op de Nintendo Switch? Of zien we deze shooter pas terug bij een potentiële opvolger?

Bron: Xbox On

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

stitch. – Handwerk wordt puzzelwerk

0

Review stitch. - Handwerk wordt puzzelwerk

03-05-2024

3

Dennis

game proeverij kirby's met Mario Land 2

8

Special Game Proeverij # 2 - Speel mee met Super Mario Land 2!

01-03-2023

5

Mitch

First 4 Figures komt met PVC-figure Daruk uit Breath of the Wild

1

Nieuws First 4 Figures komt met PVC-figure Daruk uit Breath of the Wild

28-02-2023

5

Martijn

Discussieer met ons mee! 6

Yosher

1 mrt 23 om 09:41

#8998‍

5899 XP | 1092 comments

Toch wel respect voor, maar vraag me wel af hoever ze dit in de praktijk echt gaan realiseren. En als ze het realiseren, hoe lang dat doorgaat, vooral als de verkopen toch tegen blijken te vallen. 

Zal mij in ieder geval benieuwen. Heb zelf echt heel weinig interesse in Call of Duty.

Paul

2 mrt 23 om 15:53

#9019‍

3804 XP | 659 comments

Jep, ik heb er ook een hard hoofd in. Er zijn maar een paar ontwikkelaars die het zo goed hebben gedaan als Microsoft nu aangeeft het te willen aanpakken. 

Time will tell, maar ik ben ook enorm sceptisch. 

Mitch

1 mrt 23 om 09:58

#8999‍

3075 XP | 478 comments

Vreselijk, dat gespeelde 'good guy' Microsoft van Phill. Zoveel mogelijk kruipen en geforceerd goodwill laten zien om maar ActiBlizz te kunnen kopen. Trap er niet in.

That said, ik klaag niet, want dit is wel gunstig voor Nintendo fans. CoD is een belangrijke franchise en heeft een leuke multiplayer.

Ribbelchips

1 mrt 23 om 14:02

#9007‍

918 XP | 177 comments

Er zal vast een grote doelgroep aan te boren zijn op Nintendo consoles. Lang niet iedere Switch bezitter heeft ook een PS of Xbox. 

 

Ik kan me alleen niet voorstellen dat iets als cross-play ooit echt goed zal gaan werken op een Switch (2). Je bent toch behoorlijk in het nadeel wanneer je het in 30FPS op moet nemen tegen iemand op een PS5 in 120FPS.

Apenknul

1 mrt 23 om 19:17

#9008‍

3802 XP | 715 comments

Ach, altijd lekker dat er wat meer multiplayer shooters komen. Maar ben benieuwd hoe het er uit gaat zien, en wat de FPS zal zijn.

oldman86

2 mrt 23 om 13:48

#9013‍

1166 XP | 218 comments

Geef mij liever maar diddy kong racing en perfect dark voor nso+