Xenoblade Chronicles 3 Collector's Edition pas na release te bestellen

  • Nieuws

  • 18 jul 22 om 14:45

  • Rik

  • 2

Nintendo laat weten dat je Xenoblade Chronicles 3 Collector’s Edition niet meer kunt pre-orderen voor de release van de game. Ze besloten de Collector’s Edition op een later moment, zónder de game, beschikbaar te maken.

Het persbericht van Nintendo zegt dat ze hun plannen vanwege ‘logistieke problemen’ moeten aanpassen. Vandaag laat Nintendo aan haar Europese fans weten dat de plannen voor de Collector’s Edition zijn omgegooid: ‘om iedereen de kans te geven om de game op de releasedatum te kopen, biedt Nintendo de inhoud van de Collector’s Edition nu apart te koop aan‘.

Omdat de game zelf niet meer zit inbegrepen in het pakket, zal de prijs van de Collector’s Edition ook lager uitvallen. Net als voorheen zal de aangepaste Collector’s Edition in Europa exclusief bij de My Nintendo Store verkrijgbaar zijn. Verder geeft Nintendo aan dat de pre-orders nu pas in september geplaatst kunnen worden.

De game zelf zit vanaf nu niet meer inbegrepen in de Collector’s Edition

De ‘nieuwe’ Collector’s Edition

Voor de duidelijkheid, de nieuwe Collector’s Edition voor Xenoblade Chronicles 3 bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Speciale verpakking met artwork van character designer Masatsugu Saito
  • Artbook met meer dan 250 pagina’s aan concep-art [softcover, in kleur]
  • Steelbook met eigen artwork
  • Ruimte in de verpakking voor het hoesje van de Xenoblade Chronicles 3-game [de game zit niet inbegrepen]

Eerder ook al problemen

De Collector’s Edition heeft al vanaf diens aankondiging een grillige geschiedenis. Xenoblade Chronicles 3 kreeg eerder dit jaar een vervroegde release. In plaats van september komt de game eind deze maand al uit. De levering van de Collector’s Edition kon deze versnelde release echter niet halen.

In eerste instantie kondigde Nintendo aan dat de game en de rest van de content uit de Collector’s Edition in twee delen geleverd zouden worden. De game zou op 29 juli uitkomen en de rest op de originele datum in september. Toch liet de mogelijkheid om pre-orders te plaatsen maar op zich wachten.

Xenoblade Chronicles 3 is vanaf 29 juli beschikbaar voor de Nintendo Switch.

Was jij van plan de Collector’s Edition in huis te halen? Of vind je het nu juist mosterd na de maaltijd? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

First 4 Figures kondigt PVC-figure van Isabelle uit Animal Crossing aan

0

Nieuws First 4 Figures kondigt PVC-figure van Isabelle uit Animal Crossing aan

20-04-2024

0

Martijn

Oddworld Soulstorm aangekondigd voor Nintendo Switch

1

Nieuws Oddworld Soulstorm aangekondigd voor Nintendo Switch

18-07-2022

2

Erik

Originele LIVE A LIVE kwam niet naar het Westen vanwege verkoopcijfers

1

Nieuws Originele LIVE A LIVE kwam niet naar het Westen vanwege verkoopcijfers

17-07-2022

2

Rik

Discussieer met ons mee! 2

Dutchguy

18 jul 22 om 16:15

#6004‍

8 XP | 1 comments

Het was volgens mij(achteraf gezien) handiger geweest als ze hem gewoon in september hadden gereleased, misschien had het allemaal tegelijk uitgekomen. Nu is het een beetje een rommeltje op deze manier.

 

Maar toch jammer dat de collectors edition is uitgesteld. Vraag me af je hoeveel goedkoper je nu uit bent, nu beide los kan kopen, scheelt altijd wat als je de game in verschillende winkels kan kopen. Is vaker goedkoper

Dre

18 jul 22 om 21:08

#6008‍

2693 XP | 217 comments

Misschien dat dit er voor zorgt dat tenminste zowat iedere fan de editie aan kan schaffen.. Toch jammer!