Gerucht: Nieuwe generatie Pokémon verschijnt in 2022

  • Nieuws

  • 06-01-2022 11:12

  • Erik

5

Verschillende leakers denken dat de nieuwe generatie Pokémon, Gen 9, in 2022 al verschijnt. Insider Samus Hunter is de laatste die een duit in dit zakje doet.

NB: Pokémon Gen 9 is inmiddels aangekondigd voor een release in 2022, als Pokémon Scarlet en Pokémon Violet.

“In het fiscale jaar van 2022 lanceert The Pokémon Company een nieuwe hoofdtitel in de serie”, schrijft SamusHunter op Twitter. Ze denkt daarnaast dat we in ‘juni’ een trailer mogen verwachten, maar dat er al eerder teasers kunnen komen.

SamusHunter staat in contact met bekende leakers als Emily Rogers en de Nate the Hate Podcast, en voorspelde eerder onder andere correct dat er een Nintendo Direct kwam afgelopen september. Daarnaast deelde ze die maand ook afbeeldingen van een nieuwe Switch-controller.

Meer bronnen wijzen op Gen 9 in 2022

Ze is niet de enige: ook Centro Leaks, een frequent leaker van Pokémon Legends: Arceus-details, deelde eind oktober mee dat Gen 9 in 2022 op de planning stond, en we geen DLC meer hoeven verwachten. Zij hadden hun informatie van  Twittergebruiker Riddler Khu (link naar Reddit, er zijn meerdere afbeeldingen). Deze meldde een aantal dagen terug zelf dat het feit dat competitieve Pokémon-gevechten in Sword en Shield in februari haar laatste grote seizoen (link Serebii) ingaat, een grote aanwijzing is voor een volgende generatie.

Centro Leaks zegt echter wel dat de coronapandemie wellicht de oorspronkelijke plannen van Game Freak, Nintendo en The Pokémon Company gewijzigd heeft. Volgens de leaker stond Pokémon Legends: Arceus oorspronkelijk gepland voor 2021, maar is deze uitgesteld.

Veel Pokémon in korte tijd

Mochten de geruchten waar zijn, dan verschijnen er drie grote Pokémon-spellen in relatief korte tijd. Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl verschenen op 17 november 2021, terwijl Pokémon Legends: Arceus (doe je al mee aan onze prijsvraag?) op 28 januari 2022 in de winkelschappen ligt. Een voetnoot hierbij is dat de Diamond en Pearl-remakes grotendeels zijn ontwikkeld door ILCA, en niet door Game Freak.

De laatste hoofdtitels, Pokémon Sword en Shield, verschenen op 15 november 2019.

De starters van generatie acht: Grookey, Scorbunny en Sobble

Deel dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

3

Livestream DonderdagStream - Let's Play Bayonetta 2 in het Koopa Café!

28-09-2022

6

Mitch

0

Nieuws Capcom Fighting Collection krijgt gratis QoL-update

28-09-2022

2

Robin

1

Nieuws Fan maakt Super Mario Bros. 5 in Super Mario Maker 2

28-09-2022

4

Robin

Discussieer met ons mee!

Erik

06-01-2022

#3069

Niet helemaal voer voor een feitelijk nieuwsbericht (dit is puur speculatie van mijn kant), maar ik wilde jullie 'm niet onthouden:

Redenen waarom ik dit gerucht wel waar zie zijn
1. Pokémon competitive gaat zijn laatste grote format in (traditioneel een aanwijzing dat er nieuwe games aankomen)
2. Legends: Arceus lanceert in januari (waarom zo vroeg in het jaar, waarom zo snel op BD/SP, waarom niet in november?)
3. Pokémon kent sinds 2010 altijd een drie jaar-cyclus tussen haar games, en een grote mediafranchise als deze is gebonden aan een strakke planning

Redenen dat het ongeloofwaardig is
1. Game Freak heeft in 2020 nog twee grote DLC-pakketten uitgebracht voor Sw/Sh. Kunnen ze echt aan twee games tegelijkertijd werken? NB: ze werken met twee grote teams, dus technisch gezien is het wel mogelijk.
2. Het is nog niet door grote media opgepakt en de leakers zijn inderdaad niet je-van-het (het klinkt bijna als speculatie)
3. Het volgt gevoelsmatig te snel op twee andere Pokémon-spellen + ik denk dat corona nog wel eens roet in het eten kan gooien.

Yosher

06-01-2022

#3071

Ja hoor, poep ze maar uit. Is de kwaliteit van de laatste generaties echt ten goede gekomen. 

Denk dat ik echt klaar ben met de serie. 😕

Apenknul

06-01-2022

#3075

Ja leuk Pokemon. Iedere hondendrol kan zeggen dat er een nieuwe Gen komt, gezien dat iedere 1 a 2 jaar is.

Daarbij, Erik, Samus Hunter is geen legit source. Als die man/vrouw het goed heeft, is omdat hij/zij het van iemand anders gestolen heeft. Samus Hunter heeft het vaker fout dan goed.

Erik

06-01-2022

#3079

Haha jep, daarom moeten we er ook zeker niet meer dan een gerucht van maken.

rob1N

06-01-2022

#3078

De best lopende franchise ter wereld... natuurlijk komt er een nieuwe generatie. 

Ik verbaas me er elke generatie weer over hoe ze nog nieuwe designs kunnen verzinnen. Een hoop zijn al meerdere malen door de hakmolen gegaan en opnieuw in elkaar geplakt. We hebben inmiddels wel genoeg apen, katten, honden en vleermuizen... Sw/Sh had nog best wel wat leuke nieuwe Pokemon maar had meer lelijke dan mooie designs, dus ik voorspel weinig goeds.