Prijsvraag: Win Pokémon: Legends Arceus (en meer)!

35

Op 28 januari verschijnt Pokémon Legends: Arceus. In dit avontuur naar het verleden zien we een andere kant van het Pokémon-universum! Ondertussen trekken ook een paar al bekende Pokémon een nieuw jasje  (of eigenlijk een oud jasje) aan. Daar zijn we wel fan van, dus we vonden dit een mooi moment om jullie creatieve brein aan het werk te zetten met een Pokémon-prijsvraag!

Barst je van de ideeën over hoe jouw favoriete Pokémon in een nieuw Hisuian-jasje gestoken kan worden, helemaal passend bij Pokémon Legends: Arceus? Mooi! Met jouw creatie maak je kans om de game of een van de andere prachtige prijzen te winnen.

Een sfeerimpressie van Pokémon Legends: Arceus:

Mount Coronet rijst op uit het centrum van de Hisui regio, aan alle kanten omgeven door gebieden met verschillende omgevingen. Elk gebied is rijk aan zijn eigen natuurlijke kenmerken en biedt onderdak aan verschillende ecosystemen van Pokémon. Een van die gebieden is de Obsidian Fieldlands, met prachtige bloemen en weelderige vegetatie. Bovendien lijkt het er te wemelen van Pokémon die van weiden en bossen houden.

Hisuian Zorua en Zoroark

Wat kun je winnen?

In totaal selecteren we vier winnaars! De prijzen zijn beschikbaar zijn gesteld door Media Tornado en Nintendo.

Hoofdprijs:

 • 1x Pokémon Legends: Arceus + een goodiebag van Nintendo

Runner-ups:

 • 2x goodiebag van Nintendo
 • 1x drie boosterpacks voor de Pokémon Trading Card Game van Media Tornado

Sommige prijzen worden per post naar de winnaars verstuurd, dus houd er rekening mee dat we je adresgegevens zullen vragen als je één van deze prijzen wint.

Hoe kun je winnen?

Laat ons zien hoe jouw Hisuian-Pokémon eruit zou zien! Alle middelen zijn toegestaan. Pen of potlood op papier, digitaal, een collage, een 3D-model, papier maché, wat je maar wilt! Jouw creatie wordt beoordeeld op creativiteit een aandacht voor details. Bonuspunten als je er een beschrijving bij doet waarom je voor dit uiterlijk gekozen hebt! Waarom deze Pokémon? Waarom dit type?

Stuur (een foto van) je Hisuian Pokémon uiterlijk vrijdag 21 januari in een mailtje naar redactie@n1up.nl! Vermeld hierbij je gebruikersnaam op N1-UP.

Spelregels:

 • We willen trouw blijven aan de Pokémon-designcultuur, dus geen expliciet materiaal.
 • Alleen leden van N1-UP kunnen meedoen. Nog geen lid? Je kunt je hier registreren!
 • Plagiaat wordt niet geaccepteerd en sluit de deelnemer direct uit van deze wedstrijd. Je mag wel het officiële artwork van The Pokémon Company, Game Freak of Nintendo gebruiken als basis.
 • Iedere Pokémon is toegestaan om te kiezen voor Hisuian form, met uitzondering van de al bekend gemaakte Hisuian Pokémon (dat zijn tot nu toe Voltorb, Growlithe, Zorua, Zoroark en Braviary). Je mag ook een evolutie of pre-evolutie van een al bestaande Pokémon creëren.
 • Je mag maar één keer meedingen naar de prijzen. Denk dus goed na over je inzending! (PS: Stuur je ons toch meerdere, dan telt enkel de laatste!)
 • Over de uitslag van de prijsvraag kan niet worden gecorrespondeerd.
 • Crewleden, moderators en/of admins van N1up.nl zijn uitgesloten van deelname. Dit geldt ook voor medewerkers van Nintendo Benelux en Media Tornado.
 • N1-UP is niet aansprakelijk voor schade, ongevallen, kosten of lasten, wat ook de aard of reden ervan is, die voortvloeien uit of op enige andere wijze verband houden met de actie.
 • Het kan zijn dat we je inzending tentoonstellen op de website en/of social media. Bij inzending geef je N1-UP toestemming de Hisuian Pokémon te gebruiken ter promotie (de afbeelding blijft van de rechtmatige eigenaar).
 • Bij fysieke prijzen nemen we achteraf contact met je op voor de verzendwijze.

Inspiratie van de redactie

Om te laten zien dat alle vormen van creativiteit mogelijk zijn, hebben de redactieleden hun visie op Hisuian-Pokémon gedeeld. Deze dingen uiteraard niet mee naar de prijzen. 

Kitty

De Hisui-regio is gebaseerd op Hokkaido. Die regio staat onder andere bekend om de lavendelteelt én het lavendel-ijs. Wie beter dan Miltank om de regio te vertegenwoordigen? Miltank is hier dan ook een ijstype, en bewaart de beste lavendelmilkshakes in haar uier.

Dreon

Deze Charmander is alleen te vinden op de koudste bergen van Hisui. Hij houdt van ijskoude baden en spuugt uiteraard ijs. Net als zijn “normale” variant vormt ook het puntje van zijn staart zijn leven. Als het ijsblokje op zijn staart smelt, is dit kritiek voor Hisuian Charmander.

Robin

Deze Spiritomb is niet gevangen en gestraft voor de misdaden die hij heeft verricht. Waar de Spiritomb van de huidige tijd vastzit in deze Keystone, heeft deze Spiritomb nog alle vrijheid. Het type van deze Spiritomb is afhankelijk van waar je hem vindt. Ze zijn zowel als Ghost/Fire als Dark/Fire te vinden.

Willem

Hisuian Honedge is de duistere tegenhanger van Honedge, het levende zwaard uit Gen 6. Voor het kleurenpatroon heb ik gekozen voor iets dat vergelijkbaar is met Giratina’s palette als tegenhanger van Arceus in Legends. Het idee van deze Pokémon is niet dat het zwaard de Pokémon is, maar dat het koord (de Sageo) de ziel van de strijder die de katana gebruikte bindt aan het wapen. Met de oosterse invloeden uit Legends Arceus leek een katana mij uitermate geschikt. En voor een eventuele evolutie zou ik misschien het wapen verder laten overheersen door de duistere geest. Het heft dat openbarst en verandert in een enorme bek met vlijmscherpe tanden bijvoorbeeld.

Rik

Sinnoh is gebaseerd op de echte Hokkaido-regio van Japan en Pokémon Legends: Arceus op de periode waarin Hokkaido door het keizerrijk werd gekoloniseerd. Vóór deze periode was Hokkaido het laatste bolwerk van het Ainu-volk, zeg maar de aboriginals van Japan. Hoewel er nog steeds afstammelingen van de Ainu rondlopen eindigde de status van de Ainu als etniciteit en cultuur van betekenis in deze periode. Hisuian Jynx is gebaseerd op dit volk. De ‘jurk’ van de Kantonian Jynx is aangepast naar traditionele Ainu-kledij en de traditionele snorren-tatoeages van Ainu-vrouwen prijkt trots op het gezicht van Hisuian Jynx.

Ook stonden de Ainu bekend om hun dikke donkere haar dus ook de haren van Jynx zijn aangepast. Ten slotte is Hisuian Jynx een Ice-Poison type geworden, dit sluit aan bij de jachtmethodes van de Ainu die om gifpijlen draaiden. Dat poison ook nog eens zwak is tegen psychic types is de kers op de taart. Net zoals de moderne Japanners duizenden jaren terug de Ainu langzaam verdreven naar Hokkaido verjoegen de Kantonian Jynx door hun type-voordeel de Hisuian Jynx eeuwen terug uit Kanto en Johto… Helaas wacht ze na Legends: Arceus hetzelfde lot in Sinnoh.

Ness

Als ik aan Japan denk, denk ik snel aan de beruchte kersenbloesem. Sudowoodo lijkt mij de perfecte Pokémon om deze fleurige facelift te krijgen: niet alleen leek deze Pokémon al op een boom, ook is deze helaas niet de allerbeste. Daar zou hopelijk verandering in komen met de Hisuian Sudowoodo, die in deze regio een Rock/Fairy-typing heeft. Hou je ogen open als je door een veld bloeiende bomen loopt: de Hisuian Sudowoodo verstopt zich namelijk tussen de andere kersenbloesems om zich te camoufleren.

Martijn

Hisuian Pikachu
Deze Pikachu’s leven in gebieden die kouder zijn. Om ze te helpen daar te overleven, kunnen ze hun elektrische kracht op een heel andere manier concentreren, waardoor ze nu meer als vuur-type kunnen worden gezien, dan als elektrisch. Ze staan veel dikker in hun vacht en kunnen zichzelf spontaan laten ontvlammen. Deze Pikachu’s zijn uitermate effectief tegen ijs- en plant-types, maar kunnen amper opboksen tegen steen-  of water-types.

Hisuian Psyduck
Nog hoger in de bergen vinden we een speciale vorm van Psyduck. Ze halen met hun mentale krachten water uit de sneeuw. Deze Psyduck kunnen veel beter het hoofd koel houden en zijn daardoor een stuk minder simpel van geest dan de reguliere Psyduck. Ze bewegen zich voort in sneeuw-tornado’s en kunnen behoorlijk agressief zijn, als reizigers hun gebied betreden. Worden nu beschouwd als ijs-type en zijn sterk tegen vuur- en elektrische types. Kunnen niet goed tegen plant-types vechten.

Over Redactie

N1-UP is één van de leukste en oudste onafhankelijke gaming-sites van de Benelux. Al sinds 2000 brengt de redactie je dagelijks de laatste nieuwtjes, reviews en commentaren over Nintendo.

Discussieer met ons mee!

Yosher

03 januari 2022 12:33

#3020

Oef. Mijn creatieve brein is niet zo best maar misschien ga ik eens een poging wagen... niet geschoten is immers altijd mis!

Mitch

03 januari 2022 13:45

#3027

Vet, wij kijken er naar uit!

Duncmasta

03 januari 2022 13:09

#3021

Die Ainu Jynx vind ik wel heel vet verzonnen. 

Rik

05 januari 2022 17:33

#3060

Haha thanks, Duncmasta!

Toen alle puzzelstukjes van het idee op hun plek vielen had ik ook zoiets van: ja, dit is het! (Ik baalde zelfs een klein beetje dat ik een paar maanden te vroeg bij de redactie ben gegaan )

rob1N

03 januari 2022 14:29

#3030

Ok tof, ik ga m'n best doen ^^

DetectivePikachu

03 januari 2022 15:20

#3032

Hoe zou een Hisuian Detective Pikachu eruitzien? Leuk om even over te filosoferen…

Dreon

03 januari 2022 16:00

#3033

Ik ben heel benieuwd wat je gaat maken!

lifegiving

04 januari 2022 16:14

#3047

Met een cherryblossom hoedje of lavendel kleurtje natuurlijk ! Hij moet namelijk niet teveel opvallen als die op speurtocht is!

ikke471

03 januari 2022 16:19

#3034

Ik heb al iets ingestuurd! ik ga duimen voor mezelf!

Monochrome

03 januari 2022 17:34

#3036

Is het mogelijk om van dezelfde pokemon meerdere tekeningen in te sturen (concept art, schetsen en het proces) en dat vervolgens via Spark Adobe (website waar je goed je producten kan presenteren) in te sturen? 

Dreon

03 januari 2022 18:01

#3038

Uiteindelijk gaat het om één tekening en een tekst met "waarom?" maar ik ben wel heel benieuwd naar hoe het tot stand komt.

Mink

03 januari 2022 19:21

#3041

Super toffe designs van de redactie. Dan mijn extra respect naar de echte Michelangelo's van de N1-Up-redactie Ness, Rik en Martijn super dope!

Robin

04 januari 2022 16:24

#3048

Hoe kun je mijn prachtige creatie nou geen Picasso vinden!

j0shiiee

03 januari 2022 22:49

#3042

Leuke prijsvraag! Ben helaas niet zo creatief, dus ik doe zelf niet mee denk ik. Maar ben benieuwd naar alle inzendingen!!

Robin

04 januari 2022 16:26

#3049

Zoals je kan zien aan mijn Picasso-werk kan je ook een simpelere creatie maken met een mooie "waarom?". Dus laad je creatieve geest los met een simpele photoshop en vette lore.

j0shiiee

06 januari 2022 13:37

#3074

True, misschien doe ik idd wel mee

lifegiving

04 januari 2022 15:55

#3046

Ik ga zeker even nadenken en proberen wat moois te creeeren ! Ik ben verliefd op de sudowoodoo! Is het mogelijk om meerdere pokemon in 1 tekening te zetten ? ik heb een leuk ideetje.. 

Dreon

04 januari 2022 19:09

#3050

Wat een tof idee, het wordt echter wel lastig om het dan op een eerlijke wijze te kunnen beoordelen met de rest. Misschien dat je één Pokémon in kunt dienen en dat we je tekening met meerdere Pokémon kunnen delen op onze sociale kanalen?

lifegiving

05 januari 2022 13:13

#3057

Ik bedoelde het als 1 Pokemon die ik dan design maar dan met bestaande Pokemon eromheen om het te ondersteunen , die dan ook weer in het verhaal erbij zullen voorkomen , maar ik snap je. Ik zal dan focussen op 1 design en de andere tekening delen voor social media

Dreon

06 januari 2022 13:21

#3073

Mijn excuses, ik begreep uit je vraag dat je meerdere nieuwe vormen op één tekening wilde zetten. Natuurlijk mag je een grote tekening maken met andere bestaande Pokémon erbij.

Kitty

05 januari 2022 11:32

#3055

Ik ben verliefd op jouw avatar! (Die van Lifegiving hè)

Dreon

05 januari 2022 11:52

#3056

Hahaha, goed dat dit er bij staat: "(Die van Lifegiving hè)"

Maar inderdaad, een Koffing-cat. Super leuk gedaan!

lifegiving

05 januari 2022 18:05

#3064

jouw avatar is ook heel leuk alle achtergrond dingetjes poppen je er mooi uit <3

Nicole-Gabri

06 januari 2022 11:15

#3068

Dit vind ik een hele leuke prijsvraag en heeft me benieuwd gemaakt naar deze site. Jullie designs zijn echt interessant,  vooral hoe ze geïnspireerd zijn door plekken, volken of verhalen uit Japan. Ik heb het zelf ook geprobeerd en mijn inzending al verzonden en laten inspireren op het verhaal achter het Tanabata festival.

Dreon

06 januari 2022 11:57

#3070

Je bent welkom om hier rond te blijven hangen

Zoals je kunt zien hebben we een gezellige community, je bent ook altijd welkom om even op onze Discord te komen kijken!

Nicole-Gabri

13 januari 2022 21:28

#3184

Bedankt. Het is al lang leuk om wat Nederlandse fans te zien hier, maar wie weet neem ik wel een kijkje op discord. En ben benieuwd naar wat iedereen verzonnen heeft voor deze prijsvraag, dus ik blijf de site in de gate houden

AlicePink

11 januari 2022 13:29

#3151

Wat een leuke actie! Zelf houd ik wel van tekenen, dus ik ga proberen een leuke Hisuian vorm te bedenken. Ik ben benieuwd naar wat iedereen maakt. 

Rik

11 januari 2022 20:41

#3154

Wij zijn al flink onder de indruk van wat we tot nu toe aan inzendingen hebben ontvangen, dus het wordt hoe dan ook leuk om alles te tonen na het sluiten van de inzendtermijn.  

Jij ook succes met je inzending, AlicePink! 

EveningBird

14 januari 2022 02:13

#3189

Leuk, zo'n creatieve opdracht. 

Heb zelf al wat ingezonden naar jullie! 

pokevinny

14 januari 2022 21:51

#3192

Supertof, hier ga ik mee aan de gang. Hopelijk komt er een collage met alle inzendingen. 

Zergie

17 januari 2022 16:59

#3216

Heel benieuwd naar alle inzendingen! Worden ze ook allemaal geplaatst op de site of alleen de top 3?

Rik

18 januari 2022 04:03

#3218

Daarover moet de redactie nog even over in conclaaf, maar het worden er sowieso meer dan alleen de top 3. Er zitten zoveel toffe inzendingen tussen! Die kunnen we jullie niet onthouden!

Zergie

18 januari 2022 10:09

#3222

Oooo nu maak je mij echt heel nieuwschierig hahaha! Cant wait!

Aqua

19 januari 2022 19:52

#3259

Ik lees al een tijd mee op deze en de vorige site, maar nu toch maar een account aangemaakt. Deze wedstrijd trok me over de streep. Ook ik hoop dat jullie alle inzendingen gaan laten zien op de site. Ben benieuwd! Succes iedereen!

KiwiiStyle

19 januari 2022 22:36

#3262

Zojuist mijn inzending ingestuurd. Had een hele biografie en verhalen erbij kunnen vertellen, maar heb geprobeerd het kort te houden. Of toch niet? *woepsie!* Een erg leuk idee deze wedstrijd! Dit heeft mijn creativiteit zeker gekriebeld! Misschien dat ik voor de leuk meerdere Hisuian Pokémon ga maken, bruis van de ideeën! Haha!

of om een reactie achter te kunnen laten.