Nieuwe Switch-controller geregistreerd bij Amerikaanse overheid

  • Nieuws

  • 18-09-2021 09:06

  • Rik

  • Bron: FCC
2

Een nieuwe registratie-aanvraag bij de Amerikaanse FCC suggereert dat Nintendo binnenkort een nieuwe controller voor de Nintendo Switch onthult. Een registratie bij de Federal Communications Commission is wettelijk verplicht om draadloze apparatuur te mogen verkopen in de VS.

De aanvraag is geclassificeerd als ‘Nintendo game controller’ en is op 16 september gepubliceerd. De precieze details over het product moet de FCC tot 16 maart 2022 geheim houden, maar op basis van de toegekende ID Code kunnen we wel met zekerheid zeggen dat het gaat om een Nintendo Switch-product. Elke FCC-ID voor een Nintendo Switch-product bevat namelijk de code ‘HAC’: De volledige code voor deze nieuwe controller is ‘BKEHAC043’.

Omdat er slechts één nieuwe registratie is opgedoken en de Joy-Cons elk een afzonderlijke FCC-ID hebben gekregen is het onwaarschijnlijk dat het gaat om een verbeterd Joy-Con ontwerp. Mogelijk gaat het om een nieuwe Switch Pro-Controller met koptelefoon-ingang, nu de Nintendo Switch eindelijk Bluetooth ondersteuning heeft. Omdat de officiële SNES-controller voor NSO-leden de code HAC-042 had, is het ook mogelijk dat de opvolgende code HAC-043 voor een andere retro-controller is aangevraagd.

Bedrijven hebben enige controle over wanneer hun FCC-aanvraag wordt gepubliceerd, normaal gesproken kondigt Nintendo producten vrij snel na de FCC-publicatie aan.

Discussieer met ons mee!

Maurice

18 september 2021 21:19

#1500

''Omdat de officiële SNES-controller voor NSO-leden de code HAC-042 had, is het ook mogelijk dat de opvolgende code HAC-043 voor een andere retro-controller is aangevraagd.''

Duimen dat dit betekent dat N64 games naar de Switch komen.

rob1N

18 september 2021 22:33

#1501

good guess... ik zou het wel tof vinden maar ik verwacht het eerlijk gezegd gewoon niet. Dat zou echt te leuk zijn.

of om een reactie achter te kunnen laten.