Furukawa herhaalt dat Nintendo Switch pas halverwege levenscyclus zit

  • Nieuws

  • 4 feb 22 om 13:44

  • Kitty

  • 2

Shuntaro Furukawa, President van Nintendo in Japan, benadrukt dat de Nintendo Switch halverwege de levenscyclus zit en dat het belangrijk is dat de ‘zesdejaarsdip’ wordt voorkomen waar veel andere consoles onder hebben geleden.

Het gaat nog gestaag met de verkopen van de console, al meldde Nikkei eind vorig jaar nog dat Nintendo hun Nintendo Switch-productie met -20% had bijgesteld in verband met chiptekorten. In een rapport van Bloomberg wordt Furuwaka geciteerd als het gaat om de toekomst van de Nintendo Switch en de moeilijkheden om aan bepaalde hardware-onderdelen te komen (vertaald):

De Switch zit net in het midden van zijn levenscyclus en het momentum voor dit jaar is goed. De Switch is klaar om een patroon te doorbreken van onze vorige consoles die in hun zesde jaar op de markt het momentum zagen verzwakken en verder te groeien.

 

De Switch heeft een record gevestigd als de snelste thuisconsole die 100 miljoen verkopen heeft bereikt

Voorlopig wordt de hybride console die in maart 2017 verscheen dus nog niet vervangen. Furuwaka liet ook weten dat hij vooral wil investeren in eigen personeel en niet wil meedoen aan de acquisitie-oorlog waar Playstation en Microsoft in verwikkeld zijn.

Hoop jij dat de Nintendo Switch nog eens vijf jaar meegaat? Of ben je eigenlijk wel toe aan wat nieuws?Laat het weten in de comments!

Bron: Bloomberg

Like dit bericht:

Over Kitty

Kitty houdt van helemaal opgaan in andere werelden. Of het nou een door verhaal gedreven avontuur is als advocaat, een open wereld waar een prinses gered moet worden, of een wereld die nog helemaal gebouwd moet worden. Verder checkt ze als eindredacteur alle teksten op N1-UP, om de wereld voor verdere taalfouten te behoeden.

Lees meer over Kitty

Recente artikelen

Eiyuden Chronicle krijgt vervolg ondanks overlijden van bedenker

0

Nieuws Eiyuden Chronicle krijgt vervolg ondanks overlijden van bedenker

19-04-2024

3

Rik

Hoofdafbeelding van Mario Kart Tour voor mobile

0

Nieuws Los Angeles Tour komt naar Mario Kart Tour

04-02-2022

0

Rik

Nintendo en HAL Laboratory plannen ‘verschillende projecten’ voor Kirby’s verjaardag

3

Nieuws Nintendo en HAL Laboratory plannen 'verschillende projecten' voor Kirby's verjaardag

04-02-2022

4

Kitty

Discussieer met ons mee! 2

Yosher

4 feb 22 om 16:13

#3464‍

5858 XP | 1085 comments

Ik zat altijd te denken dat ze Mario Kart 9 voor de Switch opvolger bewaarden, maar als dit waar is hoop ik dat dat niet het geval is. We zijn inmiddels wel weer toe aan een ECHT nieuwe Mario Kart dat niet vast zit aan gacha of speelgoed. 

Kitty

4 feb 22 om 16:14

#3465‍

751 XP | 59 comments

Op zich heeft Nintendo ook geen moeite met games voor twee consoles uit te brengen (tegelijk of als remake/remaster) :p