Nikkei: Switch-productie met 20% omlaag door chiptekorten

  • Nieuws

  • 2 nov 21 om 15:09

  • Rik

  • 1

Hoewel de vraag naar de Nintendo Switch nog altijd hoog is, moet Nintendo de verwachte Switch-productie voor het huidige fiscale jaar toch naar beneden bijstellen. Dit meldt Nikkei op basis van haar bronnen. De wereldwijde chiptekorten zijn de boosdoener.

In eerste instantie wilde Nintendo in het huidige fiscale jaar, dat loopt van april 2021 tot eind maart 2022, 30 miljoen Switches produceren. Het gaat om alle modellen binnen de Nintendo Switch familie (Nintendo Switch, Nintendo Switch Lite en Nintendo Switch OLED model) gecombineerd. De productie van 30 miljoen nieuwe consoles zou een record zijn geweest. Mede vanwege de pandemie is er een verhoogde vraag naar thuis-entertainment zoals videogames. Eerder moest Nintendo de verwachtingen al verlagen naar 25,5 miljoen verkochte consoles, maar nu zijn ze bijgesteld naar 24 miljoen. Een daling van 20% ten opzichte van de eerste prognose.

In september daalde de console-verkoop met 37% ten opzichte van het jaar daarvoor, al drie maanden op rij blijven de verkopen van dit jaar achter bij de resultaten van vorig jaar. Eerder konden we al melden dat de lancering van de Switch OLED in Japan last had van leveringstekorten. Reserveringen waren bij veel winkels niet meer mogelijk en die weinige verkooppunten die nog wel een voorraad hadden maakten gebruik van een loterij-systeem.

Alle telgen uit de Nintendo Switch familie.

Een woordvoerder van Nintendo erkende dat de productie is verstoord door een tekort aan onderdelen. “We bekijken op dit moment de impact die dit heeft op de productie”. Nintendo directeur Shuntaro Furakawa liet weten dat het bedrijf niet in staat was om de aantallen te produceren die het wil. Ook erkende hij dat er onzekerheid bestaat over de (verdere) productie. Wel benadrukte Furakawa dat de vraag naar de Switch nog altijd sterk is.

De Nintendo Switch is tot op heden 89 miljoen keer verkocht. Dit is gerekend tot en met augustus. Over een paar dagen staat een nieuw financieel rapport op de planning voor Nintendo, met bijgewerkte verkoopcijfers. Nikei merkte op dat de Switch ondanks de verlaagde productie nog altijd op weg is de Nintendo Wii (101,6 miljoen) van de troon te stoten als best verkochte Nintendo-console.

Denk jij dat Nintendo genoeg Switches kan produceren om aan de vraag voor de feestdagen te voldoen? Deel je voorspellingen in de comments!

Bron:

Like dit bericht:

Recente artikelen

Eiyuden Chronicle krijgt vervolg ondanks overlijden van bedenker

0

Nieuws Eiyuden Chronicle krijgt vervolg ondanks overlijden van bedenker

19-04-2024

3

Rik

Dr. Mario World officieel gestopt

3

Nieuws Dr. Mario World officieel gestopt

02-11-2021

0

Rik

Guardians of the Galaxy – Cloud Version – Té veel wolkjes aan de lucht

4

Review Guardians of the Galaxy - Cloud Version - Té veel wolkjes aan de lucht

02-11-2021

1

Willem

Discussieer met ons mee! 1

oldman86

2 nov 21 om 18:50

#2326‍

1156 XP | 216 comments

Zou mooi zijn als de switch ook nog even de ps4 van de troon stoot geen PlayStation hater hoor haha