Furukawa: Nintendo ziet geen waarde in overname grote studios

  • Nieuws

  • 4 feb 22 om 00:58

  • Rik

  • 3

Tussen concurrenten Sony (Playstation) en Microsoft (Xbox) lijkt een overname-oorlog te ontstaan nadat beide bedrijven miljarden uitgaven aan het opkopen van (grote) externe studios. Volgens Shuntaro Furukawa, de president van Nintendo, hoeven we er niet op te rekenen dat The Big N zich in die strijd zal mengen.

Onlangs hield Nintendo de presentatie van de recente kwartaalcijfers. Tijdens de aansluitende vragensessie werd meneer Furukawa gevraagd naar de mogelijkheid dat Nintendo in reactie op de concurrentie ook externe studios op zal kopen. Hierop reageerde hij negatief. Het antwoord luidde (vertaald):

Ons merk is gebouwd op producten die met toewijding zijn vervaardigd door ons personeel, en het hebben van grote aantallen mensen die niet het Nintendo DNA bezitten in onze groep zou geen plus zijn voor het bedrijf.

Furukawa tijdens een interview met TIME Magazine

Nintendo kiest er dus hoofdzakelijk voor om te investeren in hun eigen personeel. Dat betekent echter niet dat het bedrijf niet groeit. Zo trok Monolith Soft, de Nintendo-studio achter de Xenoblade-games die ook meehielpen aan Animal Crossing, Splatoon en Zelda: Breath of the Wild, in de afgelopen vijf jaar ruim honderd nieuwe medewerkers aan. In 2021 kocht Nintendo nog Next Level Games (archief n1ntendo), de studio achter onder andere Luigi’s Mansion 3. Ook toen gaf Nintendo aan dat het ze niet om de uitbreiding van ontwikkelingsmiddelen ging, maar om de ‘Nintendo-kwaliteit’ van het team en band die ze over de jaren met de studio hadden opgebouwd.

Denk jij dat het een goede keuze is dat Nintendo zich niet richt op de overname van andere studios? En als je een uitzondering kon maken, welke studio zou jij dan graag onder de Nintendo-paraplu gebracht zien worden? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Zien: Universal doet Super Nintendo World (Florida) uit de doeken

0

Nieuws Zien: Universal doet Super Nintendo World (Florida) uit de doeken

02-05-2024

2

Rik

10 Nintendo Switch-games om naar uit te kijken in februari 2022

2

Special 10 Nintendo Switch-games om naar uit te kijken in februari 2022

04-02-2022

4

Erik

Indiegame OddBallers komt op 24 maart naar de Nintendo Switch

0

Nieuws Indiegame OddBallers komt op 24 maart naar de Nintendo Switch

04-02-2022

0

Rik

Discussieer met ons mee! 3

rob1N

4 feb 22 om 09:18

#3461‍

5421 XP | 1044 comments

Nou weet ik niet of ze letterlijk bij Nintendo zeggen dat ze geen meerwaarde zien in andere grote bedrijven... Het is toch juist wél een meerwaarde omdat je dan meer man hebt om games te maken voor jouw console? Misschien zie ik het dan verkeerd, maar ik vind de tijd tussen 'grote' game releases echt te lang duren bij Nintendo. Er mag best wel wat vaker een grote game komen.

Rik

4 feb 22 om 15:25

#3463‍

4717 XP | 670 comments

Ja, dat zeggen ze dus letterlijk: Nintendo is van mening dat ze met zomaar andere studios opkopen niet de juiste kwaliteit/mentaliteit in huis zouden halen. 

Dat neemt overigens niet weg dat Nintendo zelf niet intern aan het uitbreiden is. Zoals ik in het artikel al aanhaal is Monolith Soft in een paar jaar tijd bijna verdubbeld qua aantal ontwikkelaars en ook Retro Studios en Next Level Games hebben de afgelopen jaren gestaagd hun aantallen uitgebreid. In november liet Nintendo nog weten iets van 100 miljoen (het precieze bedrag weet ik even niet zeker, maar het was flink wat geld) Yen gereserveerd te hebben in het intern aannemen en opleiden van extra personeel. 

Apenknul

4 feb 22 om 20:01

#3469‍

3802 XP | 715 comments

Ja, nja, ik weet niet wat de werkwijze van Nintendo is binnen hen eigen personeel, maar als je het mij vraagt vind ik het een aparte keuze. Leuk dat ze intern uitbreiden, maar met externe mankrachten kun je ze laten bijscholen, zoals je eigenlijk ook intern kan, naar mijn mening. In deze tijd van overnames lijkt het mij voor Nintendo erg eng als ze zelf niks doen. Een paar jaar geleden kocht Xbox Bethesda op, en nu Activision. Sony kreeg Insomniac games, en nu Bungie. Vooral van Xbox haar kant zijn het schokkende overnames, naar mijn mening, al kan ik de vriendschap tussen Xbox en Nintendo wel zo zien dat ze nog games maken op de Switch.

 

Naar mijn mening speelt Nintendo een beetje op safe gebied met deze zet, en dat vind ik een beetje jammer, want ik had graag gezien dat de wereld over een paar maanden met hun bek open staan te kijken, als ze Capcom of SEGA overkopen. Dat brengt niet alleen meer mankracht, maar ook meer IP's waar je aan kan werken. Ik had graag gezien dat Street Fighter van Capcom naar een officieel Nintendo Game werd veranderd, of dat de populaire SEGA serie Yakuza een Nintendo serie werd. Ik ben vooral bang dat als Sony Capcom overneemt, dat Monster Hunter en Ace Attorney niet meer naar Nintendo platforms gaan, terwijl die series daarop erg populair zijn.