Eerste reviews van Splatoon 3 zijn binnen

  • Nieuws

  • 7 sep 22 om 17:08

  • Erik

  • 1

De eerste reviews van Splatoon 3 zijn gepubliceerd. Wat vindt de media? In dit bericht een overzicht!

Splatoon 3 heeft op het moment van schrijven een gemiddelde reviewscore van 84 op Metacritic. Dit is gebaseerd op 43 recensies. Dit maakt het (nipt) de hoogst scorende uit de franchise: Splatoon 2 zit op een 83, terwijl het origineel op de Wii U gemiddeld een 81 kreeg.

Dit is wat de media te zeggen hebben:

  • Nintendo Life: 90/100. “Splatoon 3 is meer van hetzelfde, maar zijn mechanieken zijn nagenoeg gladgestreken tot perfectie. Het is het meeste plezier dat we in jaren beleefden aan een online shooter.” Het mist dat “Next Big Thing”, maar buiten dat vinden ze dat dit de beste shooter is die je op de Nintendo Switch kunt spelen.
  • Destructoid: 90/100. “Gezien Splatoon 3 bijna alles uit de serie meeneemt en zelfs een aantal extra’s zoals Tableturf Battle toevoegt; kunnen we met gerust hart zeggen dat de magie van de serie nog steeds levende is.” Ze benoemen dat het heerlijk is dat je Salmon Run nu altijd kunt spelen én vinden Tableturf Battle een geslaagde minigame.
  • GameInformer: 85/100. “Hoewel post-launch content veel goedmaakte, was ik altijd teleurgesteld in hoe weinig de vorige twee spellen bij de start boden. Bij het derde deel voelt de game misschien wat minder fris, maar Splatoon 3 maakt eindelijk al die lanceerperikelen goed die de serie zo lang plaagden.” Ze benoemen dat de game op bijna alles een verbetering is van de voorgangers. En met minimaal twee jaar aan extra content, kan dit volgens hen alleen nog maar beter worden.

Splatoon 3 is een shooter waarin je mag kliederen. Het team dat het gevechtsveld besmeurt met de meeste inkt in zijn kleur, wint! Dit derde deel neemt alle content mee uit de vorige delen, en voegt hier onder andere nieuwe wapens, een gloednieuw verhaal en meer multiplayermogelijkheden aan toe. De game is vanaf 9 september beschikbaar voor de Nintendo Switch.

Meer over Splatoon 3
Onze hands-on
Alles dat je moet weten over Splatfests
Trailer: gids voor beginners

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan tien jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Wat speel je dit weekend? [11 mei]

2

Nieuws Wat speel je dit weekend? [11 mei]

11-05-2024

1

Erik

Voorkant dock van Nintendo Switch OLED - Scarlet & Violet

1

Nieuws Switch OLED: Pokémon Scarlet & Violet-editie bekend gemaakt

07-09-2022

3

Evelyne

Trailer Pokémon Scarlet / Violet introduceert A Treasure Hunt

4

Nieuws Trailer Pokémon Scarlet / Violet introduceert A Treasure Hunt

07-09-2022

5

Erik

Discussieer met ons mee! 1

Tamadachi

9 sep 22 om 11:10

#6619‍

5177 XP | 640 comments

Zoals verwacht scoort Splatoon 3 uitstekende eerste review cijfers wanr ik ben het er helemaal mee eens dat ondanks dat er even grote vernieuwing in zit perfectioneert het toch de Splatoon formule waarmee dit het beste deel in de serie tot nu toe gaat worden.