Eerste reviews van Pokémon Scarlet & Violet zijn binnen

  • Nieuws

  • 17 nov 22 om 11:50

  • Erik

De eerste reviews van Pokémon Scarlet en Pokémon Violet zijn gepubliceerd. Wat vindt de media? In dit bericht een overzicht.

Pokémon Scarlet en Pokémon Violet hebben op dit moment een gemiddelde score van 78 op Metacritic, gebaseerd op 36 recensies. Hoewel dit geen slechte score is, is dit is lager dan de twee meest recente Pokémon-spellen: Sword en Shield staan op een 80, terwijl Sun & Moon gemiddeld een 87 hadden. Dit lijkt ‘m vooral te liggen aan een mindere grafische performance.

Dit zegt de media:

  • GameSpot (80/100): “In veel opzichten, lijkt het alsof Scarlet & Violet eindelijk de zijwieltjes van Pokémon afhalen.” Ze benoemen dat de games een stuk moeilijker zijn en dat je best hard moet werken tegen de Gym Leaders, Titan Pokémon en Team Star-eindbazen. Dit komt door de open wereld, die helemaal vrij is om te doorploegen – dus als je het jezelf makkelijker wilt maken, kan dat ook. Grafisch valt er helaas nog een hoop te verbeteren.
  • VGC (80/100) noemt dit de “toekomst van de serie” qua gameplay. Echter waren ze zeer teleurgesteld in hoe ze lopen op de Nintendo Switch-hardwaren. “Pokémon-spellen zijn nooit technische meesterwerken geweest, maar de lineaire richting van voorgaande games konden dit goed verbergen”. Was dit niet zo geweest, was de score hoger uitgevallen, want qua gameplay en verhaal is dit nagenoeg perfect.
  • Nintendo Life (70/100) noemt Pokémon Scarlet & Violet een kleinere stap vooruit dan je misschien had gehoopt, zeker na Legends Arceus, maar desalniettemin een plezierige en spannende game. Ze benoemen dat Terastalization een hoop diepte aan gevechten brengt, en dat Let’s Go (een soort auto battle) een fijne nieuwe toevoeging is. Ook zij vinden echter dat de games teveel tegengehouden worden door de framerate en andere grafische aspecten.
  • Game Informer (Review-in-progress) wil eerst de online features en vier player co-op testen voor ze een eindcijfer publiceren. Ze zijn echter overwegend positief: de open wereld is plezierig om te doorploegen en het is bijzonder fijn om dingen aan te pakken in de volgorde die jij wilt. Ze noemen de nieuwe Pokémon uitstekend; alhoewel een aantal de recensent in kwestie ook in lachen deden uitbarsten. Je voelt ‘m al aankomen: grafisch is de game echter nooit zo slecht geweest.

Pokémon Scarlet en Pokémon Violet liggen vanaf 18 november in de winkelschappen voor de Nintendo Switch.

Meer
Oorsprong van Pokémon
Beste Pokémon-games aller tijden
Alles dat we weten over Scarlet & Violet

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Fan Friday: Een Kirby Nintendo 64

0

Special Fan Friday: Een Kirby Nintendo 64

03-02-2023

1

Rik

Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

0

Nieuws Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

02-02-2023

1

Rik

Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

2

Nieuws Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

02-02-2023

2

Rik

Discussieer met ons mee! 3

Kitty

17-11-2022

#7524‍

43 comments

Dat 'ie weer wat moeilijker zou zijn klinkt dan wel weer fijn!

Arkalay

17-11-2022

#7525‍

20 comments

Ik hoop van harte dat er patches komen om t fatsoenlijk te laten draaien. 

rob1N

18-11-2022

#7532‍

668 comments

Ach ja, dat het grafisch zwaar ondermaats is, weten we inmiddels al. Dat is Pokemon al sinds dat het van 2D sprites naar 3D ging.

Ik ben wel van mening (a.d.h.v. wat ik tot nu toe gezien heb) dat het er beter uit ziet dan Sw/Sh.

Ik zie het wel, ik ga sowieso toch de game wel halen, ik ben namelijk wel benieuwd naar de open world en de nieuwe Pokemon. Als ik dan lees bij die laatste recensie dat sommige designs ze met tranen lieten lachen, voorspelt dit weer de meest achterlijke designs.