E3 2023 is officieel afgelast

Entertainment Software Association heeft vandaag bekend gemaakt dat E3 2023 is afgelast. 

Bijna een jaar na de aankondiging van de Electronic Entertainment Expo (E3) van 2023 heeft Entertainment Software Association vandaag aan haar leden bekendgemaakt dat het evenement dit jaar is afgelast. Dit werd bevestigd door IGN.

Twee bronnen hebben aan IGN bevestigd dat de organisatie de annulering heeft aangekondigd via een e-mail die vandaag naar haar leden is gestuurd. In de e-mail staat dat E3 een geliefd evenement blijft, maar dat de versie van 2023 niet genoeg belangstelling oogstte.

Na het verslag van IGN gaf de ESA de volgende publieke verklaring af van Kyle Marsden-Kish, Global VP of Gaming, ReedPop (vertaald):

Dit was een moeilijke beslissing vanwege alle moeite die wij en onze partners hebben gedaan om dit evenement mogelijk te maken, maar we moesten doen wat goed is voor de industrie en wat goed is voor de E3. We waarderen en begrijpen dat geïnteresseerde bedrijven geen speelbare demo’s klaar hadden en dat de uitdagingen op het gebied van middelen hun aanwezigheid op de E3 deze zomer tot een obstakel maakten. Voor degenen die wel hebben toegezegd voor E3 2023, spijt het ons dat we niet de showcase kunnen neerzetten die jullie verdienen en die jullie zijn gaan verwachten van ReedPop’s evenementervaringen.

Het persbericht voegt eraan toe dat ReedPop en de ESA zullen blijven samenwerken aan “toekomstige E3-evenementen.”

De terugkeer van E3 voor dit jaar werd afgelopen juni aangekondigd samen met de bevestiging dat E3 2022 was geannuleerd. Ondanks de terugkeer van het evenement besloten meerdere grote namen in de industrie, waaronder Xbox, Nintendo en Sony, om niet aanwezig te zijn bij het evenement en hun eigen digitale showcase te geven.

Wat vind jij ervan dat E3 2023 afgelast is? Laat het ons weten in de comments!

Bron: IGN

Like dit bericht:

Over Thijmen

Hoi hoi, ik ben Thijmen uit Zeeland en ben 18 jaar, de jongste van het stel dus (; Van jongs af aan ben ik al een grote Nintendo fan geweest. Ik ben opgegroeid met de Nintendo DS, de Wii en de Wii U, waar ik veel mooie herinneringen aan heb overgehouden. Verder ben ik een groot Mario en Zelda fan, maar speel ik ook games van andere franchises zoals Splatoon, Bayonetta of Astral Chain. Natuurlijk kijk ik altijd uit naar wat Nintendo nog voor de toekomst in petto heeft!

Lees meer over Thijmen

Recente artikelen

Maker Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes geeft statement over staat Switch-versie

0

Nieuws Maker Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes geeft statement over staat Switch-versie

25-04-2024

0

Karina

Fan Friday: ‘Vuurspuwende’ film-Bowser diorama

2

Special Fan Friday: 'Vuurspuwende' film-Bowser diorama

31-03-2023

4

Rik

game proeverij kirby's met Mario Land 2

1

Special Game Proeverij #2 - Dit vonden jullie van Mario Land 2

30-03-2023

7

Mitch

Discussieer met ons mee! 2

Apenknul

31 mrt 23 om 09:30

#9384‍

3756 XP | 707 comments

Was te verwachten als sowieso the big three er niet aan mee wouden doen. En dan hoor je dat Ubi weggaat.

Het is jammer, want presentaties waren altijd wel leuk, maar Nintendo kennende deden ze sinds 2013/2014 toch een Direct ipv op het podium te staan. Ik denk dat hoewel dit event wel is afgelast, dat Nintendo, en eigenlijk ook Sony en Microsoft, een mooie presentatie laten zien, met wellicht een eigen locatie waar journalisten demo's oid kunnen spelen. Maar sowieso komt er iets van The big N rond de E3 tijd, daar ben ik zeker van.

Paul

31 mrt 23 om 12:17

#9385‍

3799 XP | 658 comments

Sinds ze in 2019 de gegevens van 2000+ journalisten, YouTuber's en andere mediapersonen hebben gelekt was ik wel klaar met de E3. Het ging al jaren steeds slechter maar dat was voor mij de druppel.