E3 kondigt officieel comeback aan in 2023

  • Nieuws

  • 10 jul 22 om 23:37

  • Robin

  • 3

E3 komt officieel terug in 2023 in samenwerking met ReedPop.

De Entertainment Sofware Association (ESA) heeft aangekondigd dat ze E3 2023 gaan organiseren in samenwerking met ReedPop. ReedPop is de organisatie die onder andere PAX, EGX, Star Wars Celebration en New York Comic Con organiseert. Naast andere evenementen heeft het ook enkele bedrijven in de games media onder zijn hoede. Geen nieuwkomer uit de industrie dus. Het idee is dat E3 2023 plaats zal vinden in Los Angels Convention Center in de tweede week van juni. Het zal zowel een digitaal als een fysiek evenement zijn.

De CEO en President van de ESA Stanely Pierre-Louis had het volgende hier over te zeggen (vertaald):

“We zijn verheugd om de E3 terug te brengen als een in-person evenement met ReedPop, een wereldwijde leider in het produceren van popcultuur evenementen.”

“De afgelopen drie jaar hebben bevestigd dat E3 onze industrie als geen ander evenement samenbrengt. ReedPop brengt talent van wereldklasse en een scherp begrip van de videogame-industrie, die zal dienen om de E3-ervaring voor de komende jaren te verbeteren.”

De ESA stond in het verleden onder vuur vanwege een lek dat had plaatsgevonden waar veel gegevens van journalisten waren gelekt. De registratie voor de pers zal dan ook veel meer security krijgen om dit nogmaals te voorkomen. Gezien E3 2023 nog ver weg is zal informatie over het evenement pas later worden bekend gemaakt.

Ook de president van ReedPop Lance Fensterman had wat te zeggen over dit nieuws (vertaald):

“Het is een enorme eer en een voorrecht voor ReedPop om de verantwoordelijkheid op zich te nemen om de E3 in 2023 terug te brengen. Met de steun en goedkeuring van de ESA gaan we een evenement van wereldklasse bouwen om de wereldwijde game-industrie op nieuwe en bredere manieren te bedienen dan we bij ReedPop al doen via ons portfolio van wereldwijd toonaangevende evenementen en websites.”

Wat vinden jullie van dit nieuws? Kijken jullie uit naar E3 2023? Laat ons weten waarom jij hier wel of niet naar uit kijkt in de comments!

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

Tales of the Shire: A The Lord of the Rings Game komt naar Switch

0

Nieuws Tales of the Shire: A The Lord of the Rings Game komt naar Switch

24-04-2024

2

Rik

Jackbox Party Pack – Een niet zo exclusief feestje

0

Review Jackbox Party Pack - Een niet zo exclusief feestje

11-07-2022

3

Kitty

Vanavond 20:30: Koopa Café Live Podcast met prijzen!

8

Livestream Vanavond 20:30: Koopa Café Live Podcast met prijzen!

10-07-2022

5

Dreon

Discussieer met ons mee! 3

Yosher

11 jul 22 om 06:46

#5876‍

5881 XP | 1089 comments

Zal mij benieuwen. Duurt nog wel even voordat het zover is, dus er kan nog van alles gebeuren tot die tijd. 

Fl@ppy

11 jul 22 om 06:57

#5877‍

2786 XP | 539 comments

Zal me niks verbazen dat het weer geannuleerd wordt als blijkt dat meerdere grote partijen afhaken.

rob1N

11 jul 22 om 13:50

#5881‍

5411 XP | 1042 comments

Ik hoop dat het inderdaad gewoon doorgaat, maar eerst zien, dan geloven hoor. En mochten grote partijen toch afhaken, dan is het alsnog meer dan niks als ze tóch doorgaan ermee. Het zou marketing technisch echt niet slim zijn om op zo'n grote publiekstrekker afwezig te zijn dus ik geloof dat dit wel goed komt.