Atlus lijkt zich voor te bereiden op een Persona 3 Remake-onthulling

  • Nieuws

  • 7 jun 23 om 13:37

  • Rik

  • 2

Ze zijn maar bezige bijtjes bij Atlus: een paar dagen geleden kon je al lezen op N1-UP dat het bedrijf het website-domein voor ‘Persona 5 T’ had geüpdatet. Nu geldt hetzelfde voor het domein voor de Persona 3 Remake. Een officiële onthulling lijkt dan ook aanstaande.

Let op: niks uit dit bericht is nog officieel bevestigd door Atlus, neem alles met het gebruikelijke korreltje zout. Ook is het niet zeker dat Persona 3 Remake überhaupt naar de Nintendo Switch komt.

Het beheer van ‘www.p3re.jp’ is overgegaan van de Japanse domeinregistratie-dienst Onamae naar Atlus. Op moment van schrijven is er nog geen pagina verbonden aan de domeinnaam. De ervaring uit het verleden leert dat deze zet een indicatie is dat Atlus het domein binnen ongeveer twee weken in gebruik wil nemen. Daarvoor zou een aankondiging van de titel noodzakelijk zijn. Het overdragen van de domeinnaam bleek de afgelopen jaren een voorbode van de aankondiging van de volgende Atlus-titels:

  • Persona Q2: www.pq2.jp werd op 27 juli 2017 overgedragen aan Atlus, om zes dagen later te worden aangekondigd.
  • Persona 3: Dancing in Moonlight & Persona 5: Dancing in Starlight: www.persona-dance.jp werd op 28 juli 2017 overgedragen aan Atlus, vijf dagen later werden de games officieel aangekondigd.
  • Catherine: Full Body: www.fullbody.jp werd op 11 december 2017 overgedragen aan Atlus, acht dagen later kwam de aankondiging.
  • Persona 5 Royal: www.p5r.jp werd op 25 december 2018 overgedragen aan Atlus, vijf dagen later werd de game officieel aangekondigd.

Eerder gelekte screenshot van Persona 3 Remake

In tegenstelling tot het mysterieuze P5T-project, waar we nog niets van weten, was het bestaan van de Persona 3 Remake al ‘zeker’. Hoewel de remake nog niet officieel bevestigd werd door Atlus, lekten er in april al beelden van de game uit. Op dit moment is een port van het originele Persona 3 al speelbaar op de Nintendo Switch. De remake zou echter volledig van opnieuw zijn opgebouwd en de visuele stijl van Persona 5 aanhouden. Ook zou de gameplay gemoderniseerd worden naar hedendaagse standaarden. Volgens insiders plant Atlus de game naar alle platforms te brengen. Dit is een breuk met de traditie binnen de Persona-serie. Voorheen was Persona een serie die exclusief op Playstation-apparaten speelbaar was.

Wanneer de officiële onthulling van Persona 3 Remake komt is nog even afwachten. Het ligt echter voor de hand dat dit gelijktijdig met de aankondiging van Persona 5 T zal zijn.

Kijk jij uit naar een Persona 3 Remake, of hou jij het bij de port van het origineel? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Wereldwijde bètatest-demo beschikbaar voor Inazuma Eleven: Victory Road

0

Nieuws Wereldwijde bètatest-demo beschikbaar voor Inazuma Eleven: Victory Road

28-03-2024

2

Rik

Octopath Traveler II meer dan 1 miljoen keer verkocht

3

Nieuws Octopath Traveler II meer dan 1 miljoen keer verkocht

07-06-2023

4

Rik

NBA 2K23 is de Game op Proef van juni 2023

0

Nieuws NBA 2K23 is de Game op Proef van juni 2023

07-06-2023

2

Thijmen

Discussieer met ons mee! 2

Garrus

7 jun 23 om 16:09

#10149‍

1576 XP | 287 comments

Tijd om de Tartaar saus klaar te zetten :')

(Zo noem ik de one and only dungeon in the game ha)

Dre

7 jun 23 om 17:14

#10152‍

2673 XP | 216 comments

Ik heb deeltje 3 nooit gespeeld, dus laat maar komen!