Pikachu_Mario_Kart_8_deluxe_DLC_character

Welk personage wil jij zien in Mario Kart 8 Deluxe?

  • Special

  • 16 mrt 23 om 10:07

  • Evelyne

De vierde set van DLC Mario Kart 8 Deluxe is eindelijk uitgebracht. In tegenstelling tot zijn voorgangers brengt deze niet alleen hele toffe banen met zich mee, maar ook nieuwe personages. Voor nu hebben we alleen Birdo erbij in vele verschillende kleuren, maar er is nog plaats voor vijf andere personages. Op welk personage zit jij met smart te wachten? Kamek, Zelda of misschien Kirby? 

Evelyne

Nu we eindelijk nieuwe personages mogen verwelkomen vind ik dat het tijd wordt voor een frisse toevoeging. Wie is daar beter voor dan Pikachu? De kleine gele dondermuis is geliefd en verdient zeker een plekje tussen alle racers. Daarbij lijkt mij een toevoeging van outfits voor Pikachu ook een leuk idee. In plaats van dat je wisselt tussen kleuren zoals bij Shy guy, Yoshi en Birdo krijg je de mogelijkheid om te wisselen tussen kleding. Het idee is een beetje hetzelfde als bij Super Smash Bros. Zo komt er een Mario-pakje, Bowser-pakje en een Yoshi-pakje. Link, Inkling-meisje en Inkling-jongen zitten ook in het rooster, dus Pikachu past er perfect tussen. Ik wil wel sneller dan het licht racen!

Pikachu_Mario_Kart_8_deluxe_DLC_character

Rik

Ik heb pas eind vorig jaar Super Mario Odyssey voor het eerst gespeeld, maar ben nu helemaal om! Waar-oh-waar blijft New Donk City’s own Pauline, Nintendo? Eigenlijk was zij het perfecte personage om al toe te voegen in Wave 2, tegelijk met het New York Minute-circuit. Doe er trouwens gelijk maar de Yellow Taxi-kart bij als goedmakertje dat we zo lang moesten wachten. ‘Ja maar Rik, er zitten toch geen nieuwe karts in de DLC?’ Nee, dat klopt beste lezer. Maar er zouden ook geen nieuwe circuits (Straciatellastraat & Yoshi’s Island) of nieuwe personages worden toegevoegd (en dat blijken er minstens zes te zijn). Dus geef mij Pauline en mijn Yellow Taxi-kart, Nintendo! Oh, en als we toch bezig zijn: de alternatieve outfits uit Mario Kart Tour of de City Tracks als Battle Stadiums lijken mij ook vrij weinig moeite om toe te voegen. Word ik nu een beetje inhalig? Misschien, maar dat heeft Nintendo helemaal aan zichzelf te danken met al die extra verrassingen. We want more!

Thijmen

Kirby is altijd een van mijn favoriete Nintendo-personages geweest en ik heb me al vaker afgevraagd waarom de kleine, roze bal nog niet speelbaar is in Mario Kart 8 Deluxe. Sinds de dag dat we Kirby op Rainbow Road zagen racen in de aankondigingstrailer van Rosalina voor Super Smash Bros. voor Wii U en 3DS, zit ik al te wachten op Kirby als speelbaar personage in Mario Kart. Personages van verschillende Nintendo-franchises zijn al toegevoegd aan Mario Kart, maar waarom Kirby nog niet? Kirby is energiek en vrolijk, waardoor hij een fantastisch personage zou zijn dit spel. Daarnaast zou Kirby’s Warp Star een uniek voertuig zijn om mee te racen. Zet er een paar wielen onder en de Warp Star is klaar voor gebruik. Het zou natuurlijk nog leuker zijn om Kirby als personage te krijgen met een baan van Planeet Popstar in een toekomstige wave van de Mario Kart 8 Deluxe DLC, net als Birdo en Yoshi’s Island. Dus, wie weet zien we Kirby in de toekomst wel verschijnen!

Karby_kirby_en_de_vergeten_wereld

Wie houdt er nou niet van Karby?

Mitch 

Oh verdraaid, Thijmen heeft Kirby al genoemd, zoals ‘ie ook vaak het vraagteken voor mijn neus weg graait in Mario Kart! Grmbl grmbl…nou, doe King Dedede dan maar. Heavyweights zijn cool. Die grote Pinguïn uit Mario 64 komt niet opdagen, dus dan is de Vogel met de Hamer een prima vervanger! Maak van die hamer meteen maar een special item, ofzo.

Dreon

Nu de remaster van Metroid Prime verschenen is, moet Samus in combinatie met een releasedatum voor Metroid Prime 4 verschijnen in Mario Kart. Combineer dit met een kart gemaakt van het ruimteschip van Samus en je hebt een geweldig DLC-personage! Het is nog veel toffer als je ook nog mag kiezen of je haar helm op of af wilt zetten, of misschien kan ze zelfs in haar Zero Suit in de kart gaan zitten?

Erik
Jongens, moet ik nu iedereens dromen kapot maken en zeggen dat de kans super groot is dat we alleen maar personages uit voorgaande Mario Kart-spellen kunnen krijgen? Dit zei Nintendo immers zelf na de aankondiging van Birdo. Nah, laten we dat maar niet doen. In het kader van groots dromen: van mij mag Super Mario Galaxy wel wat meer liefde krijgen in Mario Kart 8 Deluxe. Wanneer krijgen we eindelijk Luma als racer, Nintendo?

Metroid_Prime_Mario_Kart_pixel_8_bit_

Mink
Wat we hoogstwaarschijnlijk gaan zien is vier veilige, bekende Mario-personages en bij de release van de Super Mario Movie krijgen we wellicht Mario (The Mario Movie) als speelbaar personage. Deze andere vier? Ik hoop dat ze Diddy Kong wel een herkansing willen geven, Petey Piranha (kan die mooi naast King Boo zoals in Mario Kart Double Dash), Pauline en Koopa Paratroopa.

Robin

Recentelijk kregen we een Piranha Plant-track met Petey Piranha in Tour. Het zou me ook niks verbazen als deze plant erbij komt. Ook Diddy of Funky Kong in combinatie met DK Mountain (of geheel nieuw DK level zie ik ook wel gebeuren). Misschien DK Jr. met New Donk City?

Ook denk ik dat Kamek eindelijk een kans kunnen maken, want ik geloof dat die nog nooit is toegevoegd (wel bijna in MK64) en zou nog een leuke callback zijn naar de Mario-film, maar gezien we praten over ‘terugkerend’ denk ik niet dat we nog iets zoals Captain Falcon of Kamek kunnen verwachten. Ik ben wel erg benieuwd!

Martijn

Er zijn genoeg personages om uit te kiezen, zelfs als het alleen eerdere mogen zijn. Het is natuurlijk het leukst als je uit alles en iedereen kan kiezen. Zelfs Mega Man, Sonic, Kirby of Captain Falcon zijn dan mogelijk. Verrassend, maar passen ze in Mario Kart? Eigenlijk toch niet helemaal, wat mij betreft. Link, Inklings en Villagers op zich ook niet, al is het leuk dat ze er zijn.

Zie zelf liever Mario-racers in een Mario Kart. Pauline, Kamek en Diddy Kong zijn hierboven al genoemd. Wat mij betreft zijn Petey Piranha, Wiggler, Hammer Bro, Dixie Kong en Monty Mole ook welkom. Misschien wat meer Luigi’s Mansion, met Professor E. Gadd, Polterpup of die versie van King Boo? Zolang er maar geen baby- of metaal-varianten meer bij komen. Het is hier eigenlijk makkelijker om een hele lijst aan personages op te noemen, dan slechts één. Gelukkig krijgen we er waarschijnlijk nog zo’n vijf, dus hopelijk zitten er een paar van deze favorieten erbij.

Super_Mario_3D_All_stars_piranha

Past Petey uberhaupt wel in een klein kart-autootje?

Nu wij gedeeld hebben welke personages we graag terugzien in Mario Kart 8 deluxe zijn wij benieuwd naar welk personage jij graag zou willen zien? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Evelyne

Evelyne is onze nieuwe redacteur bij N1-UP. Haar favoriete Nintendo-personage is Piplup van Pokémon.

Lees meer over Evelyne

Recente artikelen

waluigi movie

1

Nieuws The Super Mario Bros. Movie krijgt Waluigi-DLC

01-04-2023

4

Kitty

LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

3

Nieuws LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

01-04-2023

5

Rik

Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

7

Nieuws Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

01-04-2023

4

Ness

Discussieer met ons mee! 15

Tamadachi

16-03-2023

#9207‍

399 comments

Tjonge, wat een hoop wilde voorspellingen over personages van andere Nintendo franchises die de redactie in Mario Kart 8 Deluxe zou willen zijn maar Erik slaat de spijker op de kop dat Nintendo heeft aangekondigd enkel terugkerende personages toe te voegen dus ik hoop zelf op de veilige keuzes van Pauline, Petey Piranha en enkele leden van de DK Familie zoals Diddy, Dixie en Funky al zou ik keuzes zoals Kamek, Nabbit of Captain Toad ook sterke toevoegingen aan het roster vinden die realistisch gezien allemaal al in MKT zitten. Dat Martijn niet doorheeft dat Kamek al 2 jaar in MKT zit zegt wel wat over dat hij qua mobiele Nintendo games onder een dream stone leeft. 🪨

Wat mij betreft mag Nintendo alle crossover personages (&tracks) bewaren voor Mario Kart X (10) Crossroads dat volgens de geruchten een soort Nintendo Kart gaat zijn.

P.S. Op het onderste plaatje staat Dino Piranha uit Super Mario Galaxy 😉

lifegiving

17-03-2023

#9233‍

272 comments

Haha ieder heeft zo zijn dingetje.. Ik vind kamek ook wel leuk op zich. Maar we mogen hoop hebben op nieuwe personages Oepsieee! Dino piranha mag van mij part ook naar mario kart Alleen denk ik dat die dan de weg blokkeert.. Ik blijf ze door elkaar halen ..

oldman86

16-03-2023

#9209‍

191 comments

Voor apenknul cj en voor mij chamander of een Pokémon 

lifegiving

17-03-2023

#9234‍

272 comments

Goede keuzes

Yosher

16-03-2023

#9211‍

784 comments

Kamek moet nu toch eindelijk eens erin komen. Hij zou verschijnen in Mario Kart 64 en zelfs in 8 (zijn icoontje was gevonden in MK8 op Wii U), dus nu wil ik hem toch eindelijk zien. 

Verder moet Kirby toch echt erin. Na die Rosalina trailer voor Smash hebben ze ons daar lekker mee gemaakt maar nooit wat mee gedaan op dat Kirby Mii kostuum na. 

lifegiving

17-03-2023

#9235‍

272 comments

Misschien was dat al die tijd een teaser naar Kamek.. Of hij werd constant geschrapt? Ik heb geen idee.

Karby! Idd we blijven hoop hebben

Garrus

16-03-2023

#9212‍

208 comments

Diddy Kong! Als hij niet één van de personages is ben ik bang dat ik mijn exemplaar van de game ga verkopen.

Het is al erg genoeg dat Nintendo de Donkey Kong franchise negeert, maar als ze ook nog eens het lef hebben om een van de meest populaire characters uit die franchise niet eens terug in Mario Kart te zetten ben ik klaar met de serie.

Yosher

16-03-2023

#9215‍

784 comments

Ben zelf totaal geen fan van het personage maar het is inderdaad erg raar dat Diddy er überhaupt niet al in zat, en dan vooral als hij nu niet ook terugkeert in MK8. Ik hoop het voor je iig!

Apenknul

16-03-2023

#9219‍

474 comments

L

lifegiving

17-03-2023

#9236‍

272 comments

Het is inderdaad heel bijzonder dat Link en Inkling in het rooster zitten maar Diddy vergeten is. Wie weet wat ze gaan doen. Ik ga in ieder geval duimen voor je!

Garrus

19-03-2023

#9246‍

208 comments

Thanks! Dat gezegd, ik vind het wel tof dat Link, Splatoon Girl/Boy en Isabelle erin zitten hoor; ben alleen erg teleurgesteld in het aantal Donkey Kong characters tot dusver. Ik hoef echt geen twee of drie extra characters; ééntje is al meer dan genoeg, wie dan ook haha.

Apenknul

16-03-2023

#9218‍

474 comments

Van die 5 personages zou ik erg graag King Bob-omb, Kamek, Pauline, Monty Mole en Diddy Kong willen zien.

Kamek zou oorspronkelijk in Mario Kart 64 komen, maar werd geschrapt. Uiteindelijk in Tour gekomen, maar die game heb ik niet, dus ik hoop me alle smacht dat hij uiteindelijk in de Booster Course Pass toegevoegd word.

King Bob-omb is gewoon de bom (pun intended), groot, rond, mooie snor, kroontje. Gewoonweg prachtig.

Pauline omdat ze tegenwoordig wat belangrijker word, sinds Odyssey weliswaar. Personages die vroeger gemaakt zijn, maar nu pas weer een terugkeer krijgen vind ik leuk. (zo zie ik ook steeds weer Ninji van SMB2 terug)

Monty Mole ziet er gewoon geinig uit, en meer bowsers minions om mee te racen zijn vet.

Diddy Kong hoop ik ook, om wat meer Kong personages toe te voegen. Funky zie ik zelf niet graag zitten, zeker niet als Diddy en Funky allebei worden gekozen, dan komen er weer te veel Kongs in een kleine pass.

lifegiving

17-03-2023

#9237‍

272 comments

Ik vind het uberhaupt bijzonder dat Mario Kart tour zoveel leuks heeft wat mij moeten missen. Ik wil nog steeds heel graag het nederlande kaasmeisjes pakje van Rosalina zien.. Ik denk dat ik mag blijven dromen en deze niet in Mario Kart 8 gaat komen. Zou King Bomb-omb alleen maar met bommen kunnen gooien als die een item oppakt?Paulina zou inderdaad ook leuk zijn en monty mole ook. Maar dan hoop ik stiekem nog steeds op een goomba personage Diddy Kong is inderdaad vaak genoemd. Ik hoop ook voor jou dat die erin gaat komen

Jerone

16-03-2023

#9220‍

41 comments

Makkelijk, CJ

lifegiving

17-03-2023

#9238‍

272 comments

Leuke keuze