Wat spelen jullie dit weekend? [20 november]

  • Special

  • 20-11-2021 11:25

  • Erik

4

Tijd voor het weekend! En net als afgelopen week, zijn wij heel benieuwd wat jullie dit weekend allemaal spelen! Wie o wie is al op reis door Sinnoh?

Nintendo bracht deze week een grote update uit voor Mario Kart Live: Home Circuit, die een Cup én multiplayeropties toevoegden. Daarnaast is Metroid Dread genomineerd voor Game of the Year bij de Game Awards en zijn er meer dan 1000 Nintendo Switch-games in de aanbieding tijdens de Cyberdeals. Ook komt een wel heel unieke Dragon Ball-game aan. Daarnaast legde Willem uit waarom je GTA: The Trilogy – Definitive Edition niet moet spelen op de Switch.

Opvallende releases deze week:

En dan is het nu tijd voor het belangrijkste: de speelplannen van dit weekend!

Erik

Het is Pokémon-tijd, dit weekend! Oorspronkelijk was mijn enthousiasme toch een beetje getemperd, maar na de excellente review van Polygon is het bij mij weer gaan kriebelen. Ik ga zo direct naar de winkel om ‘m in huis te halen (ik schrijf dit stukkie vrijdag) en ga me dan helemaal onder laten dompelen. Oh, en daarnaast natuurlijk, natuurlijk ook weer verder lezen met The Great Ace Attorney en lekker huisjes decoreren in New Horizons. Heerlijk!

Rik

Pokémon Diamond op de DS was na jarenlang de anime gekeken te hebben mijn eerste Pokémon-game en überhaupt een van de eerste games die ik ooit kocht. Dat de remake van die game ook mijn eerste ‘grote review’ voor N1-UP wordt, voelt dan ook heel toepasselijk aan. Ik kijk er in ieder geval naar uit om terug te keren naar Sinnoh in Pokémon Brilliant Diamond! Zoals Erik ook al aangeeft schrijven wij deze stukjes op vrijdag, maar ik ben van plan om tegen de tijd dat dit online komt op zijn minst al bij de derde gym te zijn! Het misschien niet helemaal de juiste generatie, maar het prachtige Heroes of Hoenn speelt (zoals altijd als ik in een Pokémon hype ben) dit weekend non-stop in mijn hoofd… Piplup, I choose you!

Een groot deel van de redactie vertrekt op avontuur richting Sinnoh.

Willem

Ook ik ga lekker samen met vrienden gelijktijdig genieten van Pokémon Shining Pearl. We starten vanavond gezamenlijk de game en gaan allemaal tegelijk door de game heen spelen. Een aantal van hen zijn al begonnen om hun starter shiny te krijgen. Zelf geef ik zowaar niets om de starters (daar heb ik al genoeg mee gespeeld) of shinies. Dus mijn starter voor deze playthrough? Dat wordt gewoon een Bidoof die kont gaat schoppen! Wat er verder op de speellijst komt te staan hangt even af van de Black Friday deals (pssst, check jij al onze Discord waarin ik ALLE deals voor de Switch plaats?) maar ik heb zojuist nog Guardians of the Galaxy op de PS4 gehaald omdat die nu al voor de helft te krijgen was. Die cloud-versie was niets, maar de game smaakte naar meer. Ohja en ik hoop nog wat meer tijd te kunnen steken in Star Wars: Knight of the Old Republic. Kortom, een RPG-weekend in aantocht!

Dreon

Ik ben dit weekend nog volop bezig met de review van Shin Megami Tensei V. Het spel houd me nog steeds zoet en ik kan dan ook niet wachten om mijn conclusie op papier te zetten. Verder heb ook ik Pokémon Shining Pearl en Brilliant Diamond aangeschaft, heel misschien dat ik daar ook nog even aan ga beginnen. Verder ben ik mijn Island farm in Stardew Valley aan het perfectioneren en probeer ik ook nog even verder te gaan met Psychonauts 2 op de pc. Waarom zijn de weekenden niet langer?

Martijn

Op het moment beschik ik over weinig vrije tijd, maar ik probeer hier en daar nog wat te gamen. Animal Crossing: New Horizons kan ik tussendoor nog wel spelen. Het wordt tijd dat ik die update eens ga kopen. Eindelijk wat vernieuwing, met bijna vijfhonderd uur in het spel. Nieuwe aanwinst is Kaze and the Wild Masks, al heb ik er nog weinig tijd mee kunnen doorbrengen. Dat geldt ook voor Metroid Dread en Mario Party Superstars. Ze lijken me tof, dus speel ik ze vroeg of laat vast nog uitgebreid. Ik kan genoeg games opnoemen, maar of ik er ook tijd voor heb dit weekend? Ga sowieso proberen om er wat meer tijd voor te nemen. Voor mij geen Pokémon overigens, aangezien Pokémon Sword mij toch wat minder heeft aangesproken dan ik had verwacht. Zit niet zo op een jaarlijkse Pokémon-game te wachten, al haal ik misschien Pokémon Legends: Arceus als die goed uit de verf komt.

Zullen Martijn en Kitty ook Gyroids tegenkomen dit weekend?

Robin

Ik ben zelf nog steeds zoet met Shin Megami Tensei V. Ik denk dat mijn komend weekend ook daar weer in het teken van gaat staan qua gaming. Zeker na het eerste stuk in de game is het verhaal een mooie richting in geslagen en is het een fantastische mix van het duistere van SMT dat we gewend zijn met naar mijn idee meer verhaal vertelling. Ik ben benieuwd waar het verhaal heen gaat!

Daarnaast ga ik langzaam proberen Guild Wars 2 weer op te pakken gezien ik die game wat links heb laten liggen. Gezien ik zelf nog niet aan de nieuwe Pokémon games ga beginnen ben ik aan het overwegen om eerst de oudere games te spelen. Denk hierbij aan Pokémon Moon, Soulsilver, Alpha Sapphire, Black. Allemaal versies die ik nooit echt goed heb gespeeld. Dus ook qua Pokémon ben ik nog wel even bezig. Oh, en een paar potjes Pokémon Unite zullen er vast ook doorglippen.

Kitty

Ik ben nog steeds bezig met de DLC van Animal Crossing. Gisteren is de nieuwste Pokémon-remake uitgekomen, en het is tot nu tot de eerste die ik niet gepreorderd heb. Hoewel ik nog steeds zit te twijfelen (vooral na die review die Erik linkte), wordt het waarschijnlijk een rustig Pokémon-loos weekendje voor mij.

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Discussieer met ons mee!

Wesleye98

20 november 2021 15:41

#2586

Ik heb een kort beginnetje gemaakt aan Pokémon Shining Pearl, maar ik kan Forza Horizon 5 moeilijk opzij leggen. Tussendoor ook nog even de Animal Crossing DLC spelen. Heerlijk weekendje zo!

Erik

20 november 2021 15:45

#2589

Yeah!

rob1N

20 november 2021 15:47

#2590

@ Erik, serieus, Guild Wars 2? Is dat nog 'levendig'? Ik heb die games vroeger helemaal grijsgespeeld maar op een gegeven moment was ik het echt zat met al die uitbreidingen en dlc shit. 

oldman86

21 november 2021 16:58

#2608

Pokémon shining pearl

of om een reactie achter te kunnen laten.