Wat speel je dit weekend? [8 juli] 

  • Special

  • 8 jul 23 om 11:00

  • Erik

Tijd voor het weekend! Net als afgelopen week, zijn wij heel benieuwd wat je dit weekend allemaal speelt!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Deze week sprak oud-supervisor van F-Zero pijnlijke woorden: de franchise krijgt geen vervolg door de populariteit van Mario Kart (en doordat het natuurlijk te weinig verkoopt). De kans op een nieuw deel in de serie lijkt nu wel heel klein geworden. Zelfs geen remake of remaster, Nintendo? Super Mario RPG krijgt dat in ieder geval wel, en de originele regisseur was blij verrast door dit nieuws. Het lijkt overigens ook geen één-op-één-remake te worden voor de geïnteresseerden: de mensen van GameXplain zagen dat er onder andere toevoegingen waren aan het gevechtssysteem (directe link naar hun YouTube-video).

Verder kreeg Tears of the Kingdom een relatief grote update, die veel bugs oploste en de mogelijkheid toevoegde om in-game voorwerpen te krijgen via het Switch-menu. Mjam! De co-bedenker van Sonic the Hedgehog, Yuji Naka, is schuldig bevonden aan insider trading (handel bedrijven met voorkennis), wat hem twee jaar cel opleverde. Omdat hij berouw toonde, hoeft hij die niet in de gevangenis uit te zitten. Oef. En voor iedereen die lekkerder wil slapen ‘s nachts: Pokémon Sleep komt eind deze maand naar mobiele telefoons.

Tot slot: Xenoblade Chronicles 3 heeft Monolith Soft absoluut geen windeieren gelegd. De winst van het bedrijf verdubbelde zelfs bijna. Dit is nog voor de extra centjes die hun werk aan Tears of the Kingdom ongetwijfeld op gaan leveren. Het is jullie gegund!

Reactie van de week

Paul: “Oké mensen, NU allemaal stoppen met Mario Kart kopen.”

Paul hoopt tegen beter weten in op een wonder. Uit Imamura: “F-Zero krijgt geen vervolg door populariteit Mario Kart”.

Opvallende releases:

Jaaa, volgende week is het zo ver!

Wat speel je dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Erik bedacht zich laatst ineens dat sommige Nintendo 3DS-games binnenkort een fortuin gaan kosten. Heb daarom (tweedehands) Fire Emblem Echoes: Shadows of Valentia en Metroid II: Samus Returns aangeschaft. Zit nu volop in die laatste. Wát een toffe game is dit zeg – speelt heerlijk. Verder ga ik bezig met Splatoon en doe ik ongetwijfeld wel een paar potjes Pokémon.

Martijn

Op het moment speel ik vooral Donkey Kong Country: Tropical Freeze en Animal Crossing: New Horizons. Daarnaast wissel ik het soms af met TMNT: Shredder’s Revenge, die ik op ‘gnarly’ probeer uit te spelen. Dat blijkt behoorlijk wat uitdagender, maar op de hoogste moeilijkheidsgraad mag dat ook wel. Nu ik even geen The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom heb gespeeld, heb ik weer veel zin om ermee door te gaan. Dat gaat dit weekend nog niet gebeuren, maar het zal ook niet lang meer duren voordat ik mijn reis door Hyrule ga hervatten.

Kitty

Ik ben bezig aan Beacon Pines. Wat een aangename verrassing! Schattige tekenstijl, innemende personages en een leuke twist op het verhaalgedreven genre. Zeker een aanrader!

Kitty noemt het verhaalgedreven Beacon Pines een aanrader!

Dreon

Ik ga dit weekend weer verder met The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Ik ben eindelijk bij de derde kerker gekomen, wat een pret! Ik moet zeggen dat ik de Gerudo storyline wel erg leuk vind. Ik ben dan ook heel benieuwd wat me nog allemaal te wachten staat.

Rik

Rik kan Erik helaas vertellen dat sommige Nintendo 3DS-games nu al een fortuin kosten… Gelukkig had Rik vlak voor de eShop-sluiting Professor Layton Vs. Phoenix Wright: Ace Attorney digitaal aangeschaft. ‘Wat ben ik weer toe aan een nieuwe Layton’, dacht ik bij mezelf terwijl ik de game speelde. Niet dat de Ace Attorney-stukken van het spel nu zo’n straf zijn, maar ik kijk enorm uit naar de échte Layton die we volgend jaar krijgen in de vorm van Professor Layton and the New World of Steam. Tot die tijd vermaak ik me opperbest met deze cross-over, ik ben nu zo’n tweeënhalve week bezig en klok ongeveer veertien uur. Ik doe het dus lekker rustig aan en ben bij het hoofdstuk ‘Het vergulde vonnis’ aangeland. Geen spoilers, maar daar hebben ze toch wel weer wat tofs voor bedacht.

Dennis

Om te voorkomen dat ik smelt dit weekend zal ik toch ook af en toe maar wat binnenblijven en gamen. Naast sidequesten in Tears of the Kingdom hoop ik ook wat online potjes Monster Hunter Rise: Sunbreak te kunnen spelen. Daarnaast heb ik de nieuwe flippergame Pinball FX gedownload die drie gratis speelbare tafels bevat. Een potje pinball is een van mijn guilty pleasures, dus ik heb wel zin om te kijken of ik wat high scores kan neerzetten!

PinBallFX

Dennis geniet dit weekend van een van zijn guilty pleasures, met het gratis Pinball FX.

Robin

Ik heb dit weekend een mooi gamingweekend in gedachten. De main game van ’t weekend en de rest van de week is Master Detective Archives: Rain Code. Het is de eerste keer dat ik een titel van Too Kyo Games speel. Dus alle anime-overload en mysterie is voor mij nieuw. Daarnaast wil ik ook nog verder met Fire Emblem gezien we met een leuke groep aan het proeven zijn bij de Game Proeverij en misschien wilt Dennis wel met mij een paar potjes Monster Huter Rise: Sunbreak spelen? Oh, en ik heb een Playstation 5 dit weekend. Die pak ik waarschijnlijk maar na het weekend uit.

Evelyne 

De laatste tijd is het enorm druk en heb ik weinig tot geen tijd om een spel aan te raken. Ik probeer een beetje Pokemon Go te spelen. maar met de hitte van dit weekend gaat er weinig van komen. Nu ik mijn Pokémon Violet terug heb , kan ik ook weer Tera Raids doen. Echter heb ik veel schoonmaak en echte leven dingen te doen die het allemaal een beetje lastig maken. Daarom heb ik helaas ook weinig tekentijd gehad en daar baal ik ook enorm van. Het is niet dat ik er geen tijd voor in plan, maar dat het er echt niet van komt. Volgende week ga ik wel mijn best doen om mee te spelen met het Splatfest.. maar voor nu, weet ik het nog niet.

Ik ben benieuwd naar je oordeel, Robin!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Nickelodeon All-Star Brawl 2 zet Danny Phantom’s Ember centraal

0

Nieuws Nickelodeon All-Star Brawl 2 zet Danny Phantom's Ember centraal

03-10-2023

0

Thijmen

Story of Seasons en Harvest Moon: wat is het verschil?

3

Special Story of Seasons en Harvest Moon: wat is het verschil?

08-07-2023

4

Erik

Terugkijken – Koopa Café Live Podcast met Ant-Quipment

2

Podcast Terugkijken - Koopa Café Live Podcast met Ant-Quipment

08-07-2023

4

Dreon

Discussieer met ons mee! 4

Selan

8 jul 23 om 11:25

#10692‍

2179 XP | 392 comments

Die reacties van de week zijn leuk! 

Zelf ga ik verder met Tears of the Kingdom ergens dit weekend. 

Fl@ppy

8 jul 23 om 14:15

#10694‍

2295 XP | 443 comments

Ben nu al aardig wat uurtjes de depths aan het verkennen en keek net eens op de kaart. Heb nog bijna niks bereikt daar onder 

Toen kwam ik ineens bij de Deku Tree uit. Spoiler: wat een verschrikkelijk gevecht. Zo weinig ruimte. Blij dat ik mijn Lynel bow x3 en genoeg bommen had. Mijn eerste Phantom Ganon verslagen in ieder geval

Dilemma wat ik nu ga doen; 3e dungeon, master sword of shrines? Van de dephts heb ik in ieder geval even genoeg.

 

Rik

9 jul 23 om 02:33

#10699‍

4236 XP | 630 comments

Ja, dat gevecht was zwaar klote. Ik kwam daar pas na 100+ uur en was in theorie dus zwaar overleveled maar het was nog steeds een kriem... imo grootste minpunt van de game

Paul

8 jul 23 om 17:17

#10695‍

3069 XP | 516 comments

Paul hoopt tegen beter weten in op een wonder. 

🤣

@Kitty Beacon Pines yeahhh! Hierna Oxenfree

Heb de game op proef Two Point Campus even gespeeld. Wel aardig maar ook een stukje ingewikkelder dan TP Hospital. Daarnaast vermaak ik me met de Fire Emblem gameproeverij op NSO+ en natuurlijk TotK