Wat speel je dit weekend? [7 januari]

  • Special

  • 7 jan 23 om 11:25

  • Erik

Tijd voor het weekend! Net als afgelopen week, zijn wij ook heel benieuwd wat je dit weekend allemaal speelt!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

De eerste week van januari is alweer voorbij! Wat gaat het snel hè? De gamewereld moest even opstarten, en dat merkte je direct aan het nieuws (dat was er bijna niet). Toch kwamen er al snel wat smeuïge dingen bovendrijven: zo kwam die 3D-actiegame van Nintendo en Bandai Namco weer bovendrijven. Ook schijnt Atlus aan een remake van Persona 3 te werken. Ja, diezelfde game die deze maand nog op de Nintendo Switch moet verschijnen. Hmm.

Verder denkt Nintendo nog lang niet aan stoppen met Mario Kart Tour: ze onthullen deze week dat de Wii-versie van Rainbow Road binnenkort wordt toegevoegd aan de game. Hype! Was er verder nog wat? Ohja! We mochten Fire Emblem Engage alvast voor jullie uitproberen. Check daarnaast zeker ook even de flitsende openingsvideo uit de game!

Er is dit weekend van alles gaande: Splatoon 3’s eerste Splatfest van 2023, een Tera Raid met Hydreigon en Dragapult in Pokémon Scarlet & Violet én op zaterdag is de Pokémon GO Community Day met Chespin.

Opvallende releases:

Wat spelen jullie dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Dit weekend is het Splatfest van Splatoon 3 alweer! Ik ga daar zeker een paar potjes aan meedoen. Wellicht dat ik ditmaal ook eens de Driekleurenoorlog vanaf het midden mag meemaken. Daarnaast worstel ik mijzelf door de laatste loodjes van A Link to the Past (ben nu bij de zesde dungeon in de Dark World) en ga ik lekker competitief Pokémon spelen.

Mitch

Ik heb gisteren de indiegame Lunistice 100% uitgespeeld, gaaf spel! We hebben ‘m niet gereviewed, maar ik zou het een nette 8.5 geven. Gemaakt door een Sonic fan, kost slechts 5 euro en veel beter dan Sonic Frontiers. What’s next? Ik denk dat ik verder ga met Great Ace Attorney of Danganronpa V3. Het is nu even rustig qua releases voor mij.

Op Nontendo-gebied zwiep ik uiteraard weer lekker verder in Beat Saber! Man, wat is die game vet.

Dreon

Met nog één gymleider en twee leden van Team Star te gaan, ben ik nog steeds bezig met mijn reis in Pokémon Violet. Ondanks de technische mankementjes is dit wel echt één van de Pokémon-delen waar ik zo veel meer lol mee heb. Ik kan ook niet wachten om Area Zero te bekijken!

En dan is Area Zero ook nog eens het beste gedeelte van de game, Dreon!

Kitty

Ik was bezig aan Dragon Quest Treasures, maar die heb ik even opzij gelegd nu ik Story of Seasons: Friends of Mineral Town voor een zacht prijsje kon kopen. Even genieten van het boerderijleven, lekker rustig!

Martijn

Met Kerst ben ik enorm verrast! Zat onverwachts zomaar Pokémon Violet tussen mijn cadeaus! Enorm blij mee, dus die ga ik spelen dit weekend! Eerder deze week had ik al een valse start gemaakt (kon niet meer wachten, al had ik toen geen tijd), maar dit weekend ga ik écht mijn starter kiezen en aan het avontuur beginnen.

Daarnaast ga ik vast nog wel even op mijn eiland van Animal Crossing: New Horizons kijken, waar we net een ziekenhuis hebben gebouwd in de DLC-expansion. Ook begonnen met Mario + Rabbids Kingdom Battle, omdat het vervolg dit weekend ook binnenkomt via de post. Genoeg te spelen dus, maar dit weekend? Vooral Pokémon!

Kitty geniet dit weekend lekker van het boerenleven.

Rik

Mijn avonturen in Super Mario Odyssey komen langzaamaan ten einde. Ik heb inmiddels al ruim 600 Power Moons verzameld, en ga niet voor de volle 100% completion. Dat betekent dat ik nog maar één level te overleven heb: het allerlaatste super-duper-uitdagende post-game level op de Darker Side of the Moon. Ik heb me er al wat uren op vastgebeten en steeds kom ik weer een klein beetje verder in het ellenlange level zonder tussentijdse checkpoints. In Super Mario 3D World heb ik destijds de handdoek in de ring gegooid bij het laatste expert-level, dus deze keer ben ik extra gemotiveerd! Het einde zou toch wel eens in zicht moeten zijn? Edit zaterdag 0:33 uur: Ja hoor! Het is gelukt!

Ik lees overigens bij Erik dat er dit weekend ook een Splatfest is in Splatoon 3, dus zondag pak ik misschien ook nog wat potjes Tricolor Turf War mee. Al moge het duidelijk zijn dat ik deze keer niet zo hevig geïnvesteerd ben in de strijd tussen de smaken. Het ging tussen zoet, pittig en… zuur? Nou ja, digitaal oorlogje voeren is altijd leuk, of dat nu in Splatoon of Valkyria Chronicles 4 is.

Evelyne 

Vandaag ga ik even een rondje lopen om Chespin te vangen. Het is namelijk Community day in Pokémon GO. Daarnaast ga ik ook mezelf weer even warm schieten en strijden in het Splatfest. Zoet heeft mijn voorkeur, want wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe.

Ik vraag me af of Evelyne tijdens het Splatfest ook wel zo zoet gaat zijn…

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Fan Friday: Een Kirby Nintendo 64

0

Special Fan Friday: Een Kirby Nintendo 64

03-02-2023

1

Rik

Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

0

Nieuws Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

02-02-2023

1

Rik

Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

2

Nieuws Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

02-02-2023

2

Rik

Discussieer met ons mee! 8

Yosher

07-01-2023

#8194‍

712 comments

Vooral Splatoon voor mij, heb tot op heden nog geen enkel Splatfest gemist dus als het kan wil ik dat zo houden. :p

Verder ook wat Dragon Ball Fighterz die ik deze week voor 15 euro in de eshop heb gekocht. Best een toffe game eigenlijk, al heb ik het normaal niet zo op de meer traditionele fighters. Blijft wel zuur dat de DLC zo duur moet zijn, en zo veel ook. Weet iemand of die DLC ook wel eens in de aanbieding gaat?

Martijn

07-01-2023

#8198‍

196 comments

15 Euro voor Dragon Ball FighterZ is vrijwel cadeau. Moet hem ook nog meer gaan spelen, maar toffe game! Had hem gehaald toen deze nieuw was op de Nintendo Switch. Blij dat het eindelijk een normale vechtbesturing heeft (meer zoals Street Fighter), in plaats van lange knoppencombinaties invoeren, waar ik nooit de lol van heb ingezien (zoals bij Mortal Kombat). Ziet er ook erg mooi uit, waar je eigenlijk geen verschil ziet met de andere versies op Playstation, Xbox, etc.

De DLC is wel eens in de reclame geweest, geloof ik. Dat gaat dan wel via de verschillende FighterZ Passes, die vooral bestaan uit meer vechters. Op zich de moeite waard, al zijn het wel veel varianten op Goku. Was grote vraag naar meer vechters, want deze game was erg populair. Daarom dus drie FighterZ Passes, met zelfs enkele vechters uit Dragon Ball Super en Dragon Ball GT (al vond ik die serie helemaal niet leuk).

Overigens heb ik die DLC zelf ook nog niet gekocht, omdat ik de prijzen ook wat hoog vond. Wel van plan het nog een keer compleet te maken, als ik het spel wat meer heb gespeeld. Hoop op een goede kortingsactie voor de DLC-pakketten, vroeger of later.

Yosher

08-01-2023

#8207‍

712 comments

Als ik de DLC koop wil ik toch de passes hebben dus dat is geen probleem. Zolang het maar eens in de aanbieding komt, maar ik zie sowieso heel erg weinig dat DLC überhaupt in de aanbieding komt. Bedankt voor de reactie in ieder geval.

De DLC personages doen mij over het algemeen niet ook niet al te veel gelukkig, maar zonder die personages voelt het aantal ook een beetje weinig. Ik denk dat Smash me te verwend heeft....

Dabsol-Tamadachi

07-01-2023

#8195‍

261 comments

Voor dit weekend stort ik mij fris in de strijd tussen de smaken in het eerste Splatoon 3 Splatfest van 2023 waar ik namens het zoete team zoals Evelyne beaamt het pittige team ga inpeperen en het zure team diep in hun verf laat verzuren.

Fl@ppy

07-01-2023

#8197‍

295 comments

Vandaag niks. Morgen een beetje DKTF

ageQned

07-01-2023

#8200‍

185 comments

Splatoon 3, WRC Generations, Nascar Rivals en wat Pixel Cup Soccer

Bestrafer

07-01-2023

#8203‍

43 comments

Xenoblade Chronicals 3 en Luigi’s Mansion 3. Lekker ontspannen dit weekend. 

Selan

07-01-2023

#8206‍

241 comments

Splatoon 3 en Monster Hunter!