Gerucht: Atlus werkt aan moderne Persona 3-remake

  • Nieuws

  • 2 jan 23 om 21:26

  • Rik

Aan de start van het nieuwe jaar teasen verschillende bedrijven hun plannen voor 2023. Ook verschillende leakers maken gebruik van de nieuwjaarsperiode om weer van zich te laten horen. Volgens een van hen zou Atlus werken aan een moderne remake van Persona 3.

Let op: Dit is een gerucht, er is nog niets zeker tot de officiële bevestiging komt vanuit Nintendo of Atlus. Neem dit bericht met het gebruikelijke korreltje zout.

De remake moet niet verward worden met de port van Persona 3. Deze komt later deze maand al naar de Nintendo Switch. Volgens ResetEra-gebruiker lolilolailo werkt Atlus achter de schermen naast de port ook aan een volledige remake van de game. De Persona 3 remake zou gloednieuwe visuals krijgen in lijn met Persona 5 en verschillende Quality of Life-verbeteringen ondergaan. De tijd zal leren of lolilolailo het bij het juiste eind heeft, maar deze leaker heeft al eerder bewezen insider info te hebben over de Persona-serie. Zo was lolilolailo de eerste die kon melden dat Persona naar de Xbox GamePass kwam.

Beelden van de port van Persona 3, de remake zou de artstyle van Persona 5 hebben

Op de vraag waarom Atlus zowel een port als remake van Persona 3 naar moderne systemen brengt, antwoordde lolilolailo met ‘It’s Atlus‘. De port moet zo snel mogelijk de hele Persona-saga beschikbaar maken op moderne systemen, maar Atlus verwacht later nog een keer te kunnen cashen met de verbeterde remake. Dit is inderdaad in lijn met de manier waarop Atlus de vorige twee Persona-games uit bracht. Eerst kwam een basisversie uit, waarna Persona 4 Golden en Persona 5 Royal enkele jaren later een meer uitgebreide ervaring brachten.

Gisteren konden we nog melden dat Atlus zelf aangaf meerdere onaangekondigde projecten te onthullen in 2023. De leaker kon niet bevestigen of de vermeende Persona 3 remake een van de aankondigingen is. Mogelijk zou Atlus eerst de port een kans willen geven op de markt.

Geloof jij dit gerucht? En zit jij wel te wachten op een moderne Persona 3 remake in de stijl van Persona 5? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Resetera via gamerant.com

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

waluigi movie

0

Nieuws The Super Mario Bros. Movie krijgt Waluigi-DLC

01-04-2023

1

Kitty

LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

3

Nieuws LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

01-04-2023

4

Rik

Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

7

Nieuws Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

01-04-2023

4

Ness

Reageer als eerste!