Atlus teaset meerdere aankondigingen voor 2023

  • Nieuws

  • 1 jan 23 om 21:47

  • Rik

  • 0

Het is (eindelijk) 2023, en daarom wenst iedereen en zijn schoonmoeder elkaar een gelukkig nieuw jaar. Zo ook de Japanse game-bedrijven. In de Japanse publicatie Famitsu deelden 68 bedrijven uit de industrie hun nieuwjaarswensen… Atlus liet in hun bericht ook gelijk weten dat ze meerdere aankondigingen willen doen dit jaar.

In hun bericht liet Atlus de fans weten dankbaar te zijn voor de support die ze ontvingen voor hun uitgebrachte titels in 2022. Vervolgens blikte Atlus vooruit op het komende jaar. Lees het volledige bericht hieronder (vertaald):

Gelukkig nieuwjaar!

Hartelijk dank voor uw steun en klandizie voor de geremasterde versie van P4U2 in 2022, de Nintendo Switch-versie van 13 Sentinels: Aegis Rim, Soul Hackers 2 en de geremasterde versie van Persona 5 Royal. Dankzij jullie steun heeft de geremasterde editie van P5R binnen een maand na de release 1 miljoen verkopen gehaald, en is P5R als geheel wereldwijd de 3,3 miljoen verkochte exemplaren gepasseerd.

In 2023 beginnen we met de remastered releases van P3P en P4G, en we bereiden ook verschillende nieuwe onaangekondigde titels voor. Kijk er alsjeblieft naar uit!

De nieuwjaarskaart die Atlus deelde laat onder andere Morgana (Persona 5) en Jack Frost (Shin Megami Tensei/Persona) zien

Het is onbekend om hoeveel ‘onaangekondigde titels’ het zal gaan. In 2019 deelde Atlus een vergelijkbaar bericht. Dat jaar werden er vier Atlus-titels aangekondigd. Het ging om Catherine Classic, Persona 5 Royal, Persona 5 Strikers & Tokyo Mirage Sessions #FE Encore. Drie van deze titels zijn inmiddels ook op de Nintendo Switch te spelen. Alleen Catherine Classic ontbreekt op Nintendo-hardware, al is de remake met extra content (Catherine: Full Body) wel speelbaar op de Switch.

Mogelijke aankondigingen

Mogelijk is een van de titels een nieuwe Etrian Odyssey: in 2018 kondigde Atlus aan de serie na de 3DS voort te willen zetten met een nieuwe game. Deze is tot op heden niet officieel aangekondigd. In juli 2023 zou het vijf jaar zijn na deze teaser, genoeg tijd om een game te ontwikkelen.

Een andere mogelijkheid is een Persona-titel. Een van de al eerder geteasede projecten voor de 25th Anniversary van de Persona-serie had namelijk vertraging opgelopen. Of het gaat om het langverwachte Persona 6 of een andere titel is onbekend.

Welke games zie jij graag aangekondigd worden door Atlus? Laat het ons weten in de comments!

Bron: Famitsu via Persona Central

Like dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Nintendo deelt meer beelden Paper Mario: The Thousand-Year Door

0

Media Nintendo deelt meer beelden Paper Mario: The Thousand-Year Door

20-04-2024

1

Mark

6 Nintendo Switch-games voor januari 2023

5

Special 6 Nintendo Switch-games voor januari 2023

02-01-2023

6

Erik

Wat zijn jouw goede game-voornemens voor 2023?

5

Special Wat zijn jouw goede game-voornemens voor 2023?

01-01-2023

7

Kitty

Reageer als eerste!