Wat speel je dit weekend? [17 december]

  • Special

  • 17 dec 22 om 11:30

  • Erik

Tijd voor het weekend! En net als afgelopen week, zijn wij heel benieuwd wat jullie dit weekend allemaal spelen!

Maar eerst:

Dit gebeurde er afgelopen week

Ergens voelt het onwerkelijk, maar toch is het zo: Ash Ketchum en zijn trouwe Pikachu gaan met pensioen. In 1999 waren de twee voor het eerst in Nederland te zien. Toen was ik (net) 8. Anyway, vanaf april 2023 krijgen we te maken met twee nieuwe protagonisten: Liko en Roy. Gelukkig kunnen we allemaal op Oudjaarsdag nog even genieten van het theme van het eerste seizoen!

Verder maakte Nintendo twee nieuwe personages bekend voor Mario Strikers: Battle League Football, kun je dit weekend een Kirby’s Dream Buffet-thema scoren in Tetris 99 en mogen we op 25 juli allemaal onze toverstaf van stal halen. Dan komt Hogwarts Legacy namelijk uit! Heb je trouwens je persoonlijke Nintendo Switch-jaaroverzicht al gecheckt? Dit weekend is het trouwens je laatste kans om Tera Charizard te vangen, mis het niet!

Tot slot een episch belangrijke oproep: wij hebben jou nodig om de N1-UP Game of the Year van 2022 te bepalen. Is het Kirby, Triangle Strategy of wat anders? Deel je favoriet!

Opvallende releases:

Wat spelen jullie dit weekend?

Dan is het nu tijd voor jullie speelplannen! Welke games houd jij je dit weekend mee bezig? De N1-UP-redactie trapt af!

Erik

Erik gaat dit weekend eens kijken of hij wat Ability Patches uit de Tera Charizard Raid kan krijgen in Pokémon Violet. Daarnaast houd ik me bezig met de remaster van Crisis Core. Hoewel de schrijfstijl bij vlagen vrij cringy is, is het echt een genot om te spelen – zeker voor Final Fantasy VII-fans. Verwacht (onder voorbehoud natuurlijk) ergens dit weekend mijn review.

Dennis

Ik ga lekker verder met mijn avonturen in Paldea. Ik ben nog niet ver in Pokémon Scarlet, dus tijd om eens lekker een inhaalslag te maken! De eerste Titaan is in zicht, en met een team van Pokémon tussen de level 20 en 25 hoop ik dat ik die wel kan verslaan. Verder hoop ik weer wat gevechten te kunnen winnen in Hyrule Warriors: Age of Calamity.

Pak die Titaan, Dennis!

Evelyne

Ik ga dit weekendje naar het zuiden en ook een beetje naar het oosten. Even lekker weg en genieten van een Limburgse vlaai, een broodje Bratwurst , misschien wat Glühwein en warme choco. Verder stap ik even in de koude pinguïnwereld in Super Mario 3D All-stars, doe ik nog een Charizard Raid in Pokemon Violet, ga ik een rondje rennen in Sonic Frontiers en ga ik kijken of er nog een glimmende Pokémon te vinden is in Pokémon GO. Wie weet vind ik wel een Duitse Pokémon.. enige suggesties voor Duitse Pokemon namen? Mocht je zelf in Limburg of Duitsland zitten let dan goed op of je een felgele Pikachu-muts met een felgele Pikachu-tas ziet lopen. Wie weet ben ik het wel.. In ieder geval wordt het een heerlijk weekendje vol kerstmarkten, gezelligheid en hier en daar wat gamen. Ik kan ten slotte niet zonder gamen. Stiekem zit ik ook naar iets uit te kijken… de Pubquiz van de 30e! Het beloofd een spannende quiz te worden. Staat die al in jouw agenda?

Rik

Vorig weekend was het chaos bij mijn speelplannen, maar: de Salmonieten-invasie in Splatoon 3 is afgeslagen, de nieuwe DLC-tracks van Mario Kart 8 Deluxe zijn uitgeprobeerd, Wavetale is gereviewd en dus is het weer tijd om mijn eerste playthrough van Super Mario Odyssey voort te zetten. Ik had voor mijn pauze net New Donk City achter de rug, dus ik ga nu naar het zonnige strand-rijkje van de game. Dat past wel bij de gure temperaturen van deze week. Ondertussen zit Jump Up! Superstar! weer als een oorwurm in mijn hoofd, dus Let’s-a-go!

Speciaal voor jou, Rik!

Ness

Vorige week was ik begonnen aan Ori and the Will of the Wisps en daar ga ik braaf mee verder tijdens mijn zaterdagmiddag. Hoewel ik er nog maar een paar uurtjes in heb zitten, kan ik verklappen: wow! dit tweede deel bouwt geweldig voort op het origineel (de Hollow Knight-invloeden zijn duidelijk te spotten). Verder leg ik nog de laatste hand aan Lil Gator Game, waar jullie binnenkort een review van kunnen verwachten. De knusse en grappige sfeer is perfect om in dit weekend van te genieten!

Dreon

Ik ga dit weekend weer lekker verder met Pokémon Violet. Ik begin steeds meer te twijfelen aan mijn team en ga dit weekend dan ook proberen om deze wat aan te passen. Heb jij nog ideeën? laat het me dan vooral weten!

Heb jij nog toffe ideeën voor Dreon’s team? Laat het weten in de reacties!

Like dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Fan Friday: Een Kirby Nintendo 64

0

Special Fan Friday: Een Kirby Nintendo 64

03-02-2023

1

Rik

Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

0

Nieuws Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

02-02-2023

1

Rik

Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

2

Nieuws Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

02-02-2023

2

Rik

Discussieer met ons mee! 6

Fl@ppy

17-12-2022

#7940‍

295 comments

Als het meezit speel ik morgen XC3 uit. Maar voor mijn gevoel zijn er nog wat onontdekte dingen. Dus ik denk niet dat ik er al klaar mee ben.

Selan

17-12-2022

#7941‍

241 comments

Heb nagenoeg alles gedaan in Pokémon Violet! Charizard gevangen, en zo af en toe wat Ranked Battles doen en 6-star Terra Raids. En daarnaast Monster Hunter en Final Fantasy Crisis Core!

ageQned

17-12-2022

#7942‍

185 comments

WRC Generations, Zombie Army 4 en Wreckfest. En verder een begin maken aan Crisis Core Final Fantasy VII reunion. En dan heb ik ook nog Dragon Quest Treasures waar ik mee verder moet.

Lelystadse

17-12-2022

#7947‍

26 comments

Urenlang zal ik weer spelen Disney Dreamlight Valley Ultimate Edition op mijn Switch.

Robin

17-12-2022

#7950‍

270 comments

Momenteel ben ik nog bezig met Chained Echoes. Daarnaast heb ik ook genoeg te doen in WoW: Dragonflight hoewel ik dat even op een lager pitje heb gezet. Deze week ben ik nogal druk met een presentatie voor mijn oude universiteit en moet ik Charizard nog vangen. Oh en een winterschoonmaak is ook zeker nodig

oldman86

18-12-2022

#7954‍

159 comments

Weekend vooral online Mario karten met vrienden wave 3 is echt top echt een aanrader