Soundtrack Sunday: De 'Title Themes' van Metroid Prime

  • Special

  • 7 mei 23 om 08:00

  • Robin

Welkom bij ‘Soundtrack Sunday’ waar de N1-UP-redactie een nummer of nummers van een game-soundtrack in de spotlight zet. We proberen het zo spoilervrij te houden: mochten er toch spoilers in voorkomen, laten we dat natuurlijk netjes weten in het begin van de tekst. In dit geval zetten we de Metroid Prime-titelschermen in het zonnetje.

Titelschermen zijn vaak de introductie tot een game of franchise; mijn aanraking met de Metroid Prime-franchise begon bij Echoes en de muziek die afspeelt op het titelscherm van Echoes blijft dan ook heerlijk natrillen in mijn gehoorgang. Met een mix van aangename beats fluit dit nummer fijn weg en brengt ook een hoop van het mysterie naar voren wat je te wachten staat in Metroid Prime 2: Echoes.

Voor Robin is Metroid Prime 2: Echoes; de favoriet

Hoewel het titelscherm van Echoes mijn favoriet is, zijn die van zowel Metroid Prime als Metroid Prime 3: Corruption ook fantastisch. Het moment dat het koor in deel drie inspringt is dan ook een kippenvelmomentje. Ik ben nu toch wel benieuwd wat voor muziek Metroid Prime 4 gaat hebben. Mocht je Metroid Prime voor het eerst willen ervaren en twijfel je? Lees dan de review van Dreon en misschien is Metroid Prime: Remastered iets voor jou.

Natuurlijk heeft Metroid (Prime) in zijn geheel goede muziek. Composer Kenji Yamamoto is sowieso bekend van de Metroid muziek, maar hij speelt ook een bredere rol als muziekregisseur bij Nintendo en houdt toezicht op de audio voor verschillende spellen. Hij werkt vaak samen met collega-componisten Minako Hamano en Masaru Tajima. Zo heeft hij onder andere ook gewerkt aan Mario Kart: Super Circuit, Super Smash Bros. Brawl, Donkey Kong Tropical Freeze en Tokyo Mirage Sessions FE. We zullen de Metroid-franchise vast nog vaker in Soundtrack Sunday tegenkomen.

Welke titelscherm heeft jouw voorkeur? Metroid Prime, Echoes of Corruption? Laat het ons weten in de comments!

Like dit bericht:

Over Robin

Sinds de NES is Robin actief in het gamen. Zijn eerste console was dan een SNES die hij van Sinterklaas kreeg en waar hij erg druk was met Lufia II: Rise of the Sinistrals. Nu kan je hem blij maken met o.a Monster Hunter, Fire Emblem en Xenoblade. Ook hoopt hij elke dag stilletjes dat Golden Sun terug komt.

Lees meer over Robin

Recente artikelen

Datamine lijkt nieuwe Tears of the Kingdom amiibo te verraden

0

Nieuws Datamine lijkt nieuwe Tears of the Kingdom amiibo te verraden

06-06-2023

1

Rik

Maak jouw eigen kapitein in nieuwe trailer Pikmin 4

2

Nieuws Maak jouw eigen kapitein in nieuwe trailer Pikmin 4

06-06-2023

2

Evelyne

Cat_Mario_Film_The_Super_Mario_Bros

2

Nieuws Miyamoto bedacht dat Mario paddenstoelen vies vond in Mario-film

06-06-2023

2

Evelyne

Discussieer met ons mee! 2

Paul

7 mei 23 om 16:34

#9756‍

294 comments

Oh my, wat een verwennerij op deze zondag! Echoes is ook mijn favoriet. Ik was na school naar de stad gefietst en vervolgens naar huis om meteen de game te spelen.

Naast de vette muziek vond ik het hele titelscherm dope, met hoe de letters verschenen en de naam van de game onthulden, en de flitsen van creepy beelden voordat de gameplaybeelden begonnen. 

Metroid Prime 1 was geniaal, maar deeltje 2 heeft toch echt een special plekje in m'n hart ❤️

Tamadachi

13 mei 23 om 12:31

#9859‍

467 comments

Wauw, als groot liefhebber van video game soundtracks ben ik er blij mee de nieuwe categorie Soundtrack Sunday om enkele van de beste deuntjes afkomstig uit video games in het zonnetje te zetten. Zelf ben ik recent pas begonnen aan de eerste Metroid Prime Remastered dus ik kan alleen oordelen over dat titel scherm. Ik vind het toepasselijk erg ruimte achtig klinken wat mij motiveert om Tallon IV te gaan verkennen elke keer dat ik de game opstart.