Pokémon Scarlet / Violet is uit; haal jij 'm in huis?

  • Poll

  • 18 nov 22 om 08:50

  • Erik

Jaaa, het is zo ver! Pokémon Scarlet en Pokémon Violet zijn out in the wild. Dit roept natuurlijk de vraag der vragen op: haal jij de games in huis?

Laat het weten in de poll en/of geef een enthousiaste gil (minder enthousiaste, dat kan natuurlijk ook) in de reacties!

Haal jij Pokémon Scarlet / Violet in huis?

Ja, Scarlet is een Day One-aankoop voor mij!
Ja, Violet is een Day One-aankoop voor mij!
Scarlet komt zeker in huis.
Violet komt zeker in huis.
Wat nou Scarlet óf Violet? Ik haal gewoon beide games!
Ik twijfel nog of het wat voor mij is.
Nee sorry, deze games zijn niets voor mij.

Pokémon Scarlet en Pokémon Violet zijn vanaf vandaag, 18 november, verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

Hulp nodig bij het maken van je keuze?
Eerste reviews zijn binnen
Onze uitgebreide hands-on vanuit Engeland
Overzichtstrailer

Like dit bericht:

Deel dit bericht:

Over Erik

Erik is onze hoofdredacteur. Sinds 2010 schrijft hij over videospelletjes, en hij doet dit al meer dan acht jaar voor N1-UP. Pokémon Yellow was de reden dat hij verslingerd raakte aan games - en die droom om Pokémon Meester te worden, ebde nooit meer weg. Erik krijgt nog steeds kippenvel als hij aan die E3 2016-trailer van The Legend of Zelda: Breath of the Wild denkt.

Lees meer over Erik

Recente artikelen

Releasedatum Mario Movie bekend (NL/BE)

4

Nieuws Releasedatum Mario Movie bekend (NL/BE)

01-12-2022

3

Rik

Nu beschikbaar: bootlading nieuwe content in nieuw Splatoon 3 seizoen

1

Nieuws Nu beschikbaar: bootlading nieuwe content in nieuw Splatoon 3 seizoen

01-12-2022

3

Rik

Hoofdafbeelding bij Pokémon Scarlet / Violet krijgt patch; excuses Nintendo

1

Nieuws Morgen patch Pokémon Scarlet/Violet; Nintendo biedt excuses aan

01-12-2022

3

Erik

Discussieer met ons mee! 16

ageQned

18-11-2022

#7534

127 comments

Yup beide Violet voor de vrouw en Skarlet voor mij.

Yosher

18-11-2022

#7535

668 comments

Nope. Pokémon heeft mij veel te veel teleurgesteld de laatste jaren, komt er bij mij dus niet in tenzij ik hem voor maximaal de helft kan krijgen wat niet gaat gebeuren omdat het pokémon is wat niet snel in prijs daalt. 

Arkalay

18-11-2022

#7536

18 comments

Jup al bezig vanaf 4 uur vanochtend. Kon geen slaap meer pakken. Heerlijke games tot nu toe. Dat ie niet helemaal 100% soepel draait stoort me niet maar khoop wel dat ze dit gaan verhelpen. Gamefreak is erg lui.

 

Rik

18-11-2022

#7545

480 comments

Ik zou GameFreak nog niet eens lui, maar bijzonder incompetent willen noemen als het op technisch vlak aankomt... en dat draagt dan zorg over de - letterlijk - grootste mediafranchise ter wereld. 😅

Yosher

18-11-2022

#7547

668 comments

Helpt natuurlijk ook niet dat ze een open world game willen maken in relatief korte tijd. Als ze deze game nu een jaartje hadden uitgesteld was het al een stuk beter geweest. Maar dat doen ze niet omdat het toch wel verkoopt en omdat ze zich te hard vast houden aan bepaalde deadlines.

Dabsol-Tamadachi

18-11-2022

#7538

183 comments

Jazeker, ik begin vandaag al gelijk in Pokémon Violet met mijn zelf uitgestippelde reis in Paldea en volgens mij denken de meesten leden er zo over op basis van het huidige resultaat van de poll.

Zool

18-11-2022

#7539

217 comments

Nope, game is technisch op tientallen vlakken een ramp en ondermaats. Waarom zou ik daar geld aan besteden en zodoende de devs belonen voor hun matige resultaat? Dat doe ik liever met games die wel degelijk performen, er nog een beetje naar maatstaven uitzien en leuk zijn. Die 3 elementen zijn voor mij belangrijk en zeker 2 zijn hiervan niet okay, wat direct gevolg heeft op plezier en dus nummer 3.

 

 

Martijn

18-11-2022

#7540

159 comments

Zit erg in tweestrijd over deze games. Weet het zonet nog niet. Misschien voor een mooie prijs, maar anders niet? Als serie vind ik Pokémon best tof. Tot de Nintendo Switch kwamen de hoofddelen alleen op de handheld uit, maar ik heb nooit een Game Boy (Advance) of (3)DS gehaald. De Nintendo Switch is dus mijn eerste systeem waar ik dus een Pokémon-hoofddeel op kan spelen, maar ik zit niet zo te wachten op een jaarlijkse halfbakken game. Zou liever hebben dat ze één geweldige afleveren in meerdere jaren, in plaats van ieder jaar een middelmatig spel.

Ik had Pokémon Sword gehaald eerder. In het begin vond ik 'm best tof. Toen ik even niet kon spelen en het spel een paar weken later terug op wilde pakken, was mijn zin volledig over. Het kon mij niet meer boeien. Heb 'm zelfs verkocht, omdat ik er toch niet meer mee verder ging. Toch een wat tegenvallende ervaring met mijn eerste échte hoofddeel. Pokémon Legends Arceus en de remakes van Diamond / Pearl heb ik vervolgens laten liggen, maar nu zijn er wéér nieuwe games. Die open wereld spreekt me wel aan, maar het moet wel een écht verschil maken met Pokémon Sword / Shield. Dat kan ik nog niet echt inschatten. Grafisch / technisch is het geen hoogvlieger, dus de keuze valt volledig op de gameplay.

Ik ga nog maar even in de gaten houden wat mensen van deze nieuwe games vinden. Ergens wil ik wel weer een nieuwe game en naar de winkel om 'm te halen. Tegelijk bevalt de luiheid van GameFreak op de Nintendo Switch mij totaal niet en wil dat ook niet belonen. Nog geen oordeel over deze games.

ageQned

18-11-2022

#7541

127 comments

Niet om het voor gamefreaks op te nemen ofzo, maar ik vraag me af of het wel luiheid is. Ik ben bang dat ze gewoon van The Pokemon Company veels te snel Pokemon games moeten releasen. Bedoel een ontwikkelingstijd van 1 jaar is gewoon te kort blijkt nu wel weer. Krijg een beetje de indruk dat ze ook gepushed worden om zo snel mogelijk Poke games te releasen.

Martijn

18-11-2022

#7542

159 comments

Neem aan dat die games met meerdere teams worden gemaakt en dat ze wel langer hebben dan een jaar, maar als het door het beleid van The Pokémon Company komt... Dan is het uiteraard hun schuld! Jaarlijks zo'n game leveren blijkt gewoon nog steeds niet haalbaar. Pokémon is ook wel echt een geld-makende machine voor ze en mensen kopen het toch wel. Slecht beleid trouwens. Wie er ook verantwoordelijk voor is: liever één écht goede, dan steeds een 'net-niet'-game. Dat we net als bij Sonic blij mogen zijn als de nieuwe verandering een beetje in de smaak valt, hopende dat het in een nieuw deel verder wordt uitgebouwd. Nee, daar koop ik geen games voor.

Wel jammer dat het zo werkt. Heb liever dat ze voor kwaliteit gaan. Al zoveel Pokémon-games op de Nintendo Switch en zo weinig zin om er de volle prijs voor te betalen. Maak dan gewoon één goede in plaats van tien slechte. Weet nog zonet niet of ik Pokémon Scarlet of Violet ga halen (misschien wel, misschien niet), maar ben alvast benieuwd of ze volgend jaar wéér met een nieuwe Pokémon-game komen...

ageQned

18-11-2022

#7543

127 comments

Helemaal mee eens hoor. Heb deze game overigens wel gekocht en tot zover veel plezier ermee, maar technisxh gezien een game zo afleveren is ronduit schandalig. Deze game had eigenlijk gewoon uitgesteld moet worden en pas later gereleased moeten worden. Uiteraard is dit allemaal te verhelpen met patches, maar dat mag en kan niet de bedoeling zijn. 

Martijn

18-11-2022

#7544

159 comments

Tja, de kerstdagen komen eraan en ook dit jaar heeft Nintendo geen verdere nieuwe najaar-klappers meer. Dan maar weer Pokémon. Gaan we weer een nieuwe generatie in met een halfbakken game. Hoor met regelmaat dat hij gelukkig wel leuk is om te spelen. Is ook de enige reden waarom ik mijn oordeel nog niet klaar heb over deze games en of ik ze wel/niet wil halen.

Fijn om te horen dat je er veel plezier mee hebt! Ondanks alles toch een nieuwe Pokémon-game. Nieuwe generatie zelfs, wat op zich best speciaal is. Ben zelf best benieuwd ondanks alles, al weet ik het nog zonet niet. Wens je in ieder geval nog een fijne tijd in Paldea en dat er nog vele toffe uren mogen volgen!

Rik

18-11-2022

#7546

480 comments

Zoals ik ook hierboven al heb aangegeven: het is inderdaad niet dat GF per se lui is, maar dat ze gewoon helemaal niet goed/efficiënt kunnen programmeren. Ergens een luxeprobleem natuurlijk, want de enorme verkopen van de Pokémon-serie zal ze nooit gedwongen hebben om hier beter in te worden/talent hiervoor aan te trekken...

Martijn

19-11-2022

#7558

159 comments

Nee, lui is eigenlijk niet het goede woord, al staat er mogelijk wel wat druk van bovenaf op die Pokémon-games. Vanmorgen nog wat meer reviews gezien en ze vallen allemaal over de technische en grafische mankementen van een verder toffe game. Doet aan de goede kanten van het spel dus wel afbreuk helaas. Heb echt liever dat ze eens één spel perfectioneren in plaats van voor een snellere release gaan. Het hoeft niet jaarlijks. Dan nog liever om de twee, drie of vier jaar, als dat de spellen verbeteren kan.

Aan de andere kant... Ik overweeg 'm wel nog steeds te halen, al weet ik het nog zonet niet.

Garrus

18-11-2022

#7549

165 comments

Violet al binnen gekregen en volgende maand Scarlet. Ik ben er zeker van dat ze de game goed zullen patchen en tot nu toe is Violet toch wel echt een van de betere Pokémon games!

Waliwal

18-11-2022

#7551

38 comments

Pas als er geen 5fps Sunfloras meer rondlopen.