Fan Friday: Een Pokémon Legends Arceus-Pokéball

  • Special

  • 30 sep 22 om 00:00

  • Rik

Het is weer vrijdag en dat betekent dat het weer tijd is voor Fan Friday! Vandaag bekijken we een project van een oude bekende: we deelden al eerder het leuke DIY Inkling-knuffeltje van de Britse Youtuber Game Guy DIY, en vandaag bekijken we zijn ouderwetse Pokéball-project.

De Pokéball is bijna net zo iconisch als de serie zelf. Voor Pokémon Legends: Arceus, dat zich in het verleden afspeelt, moest een passend alternatief bedacht worden. In plaats van moderne plastic(?) ballen uit de fabriek, zijn er handgemaakte houten ballen te zien in de Hisui-regio. Game Guy DIY zag dat ouderwetse model wel zitten en ging ermee aan de slag. Het leuke aan de projecten van deze Youtuber is dat hij geen gespecialiseerde onderdelen of apparatuur gebruikt voor zijn knutselwerkjes. In principe is een bezoekje aan de hobbywinkel genoeg om het project thuis na te maken. De basis van de Pokéball is een bol van acryl die gebruikt wordt om je eigen kerstballen mee te kunnen maken. In de onderkant van de Pokéball slijp je vervolgens een hout-patroon en deze verf je aan de buitenkant voor een ruwe afwerking. De bovenste helft van de Pokéball moet glad blijven, dus die laat je ongemoeid en verf je van binnen.

De afwerking

De resterende onderdelen zijn uit Fimo-klei te boetseren. Game Guy DIY laat bij alles zien hoe hij te werk gaat en je vrij gemakkelijk tot het juiste eindresultaat komt. Tenslotte is er alleen nog een klein scharniertje in te verwerken (optioneel, als je de Pokéball niet per se wilt kunnen openen). Een laatste verfbeurt maakt het project af. De PLA-Pokéball is leuk voor een cosplay, in je (game)kamer of om alle Pokémon van Hisui mee te vangen!

Maak jij aanstaande kerst een Pokéball-kerstball? Laat het ons weten in de comments!

Ben jij een Fan Friday-waardig project tegengekomen of heb je zelf iets moois gemaakt dat een Fan Friday-spotlight verdient? Stuur dan een mailtje of link naar rik@n1up.nl met het onderwerp Fan Friday en wie weet zie je het binnenkort op de site terug!

Like dit bericht:

Deel dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

Lijst met alle Mystery Gift-codes in Pokémon Scarlet & Violet

0

Nieuws Lijst met alle Mystery Gift-codes in Pokémon Scarlet & Violet

03-12-2022

3

Erik

Wat spelen jullie dit weekend? [3 december]

1

Nieuws Wat spelen jullie dit weekend? [3 december]

03-12-2022

2

Erik

8 Nintendo Switch-games voor december 2022

0

Nieuws 8 Nintendo Switch-games voor december 2022

03-12-2022

3

Erik

Reageer als eerste!