Een beginnersgids voor de Animal Crossing 2.0-update

 • Special

 • 20-11-2021 10:00

 • Ness

2

De Animal Crossing: New Horizons-update is een feit! De update kwam eerder deze maand uit en heeft een hele berg aan nieuwe content toegevoegd. Het kan dan ook intimiderend zijn voor spelers die de Animal Crossing-Direct bijvoorbeeld niet zo nauw hebben gevolgd: wat is er allemaal precies nieuw? En hoe speel je de nieuwe features vrij? Hier is een beginnersgids met tips en tricks om je te helpen een weg te vinden door de Animal Crossing 2.0 update!

Even vanaf het begin: hoe krijg ik de 2.0-update?

De 2.0-update krijg je heel simpel door Animal Crossing: New Horizons te updaten! Dit doe je door naar de instellingen te gaan van Animal Crossing op het Nintendo Switch-menu knop. Let wel op dat je veel van de 2.0-features pas kunt gebruiken als je een eiland met een rating van minstens drie sterren hebt en als K.K. Slider op je eiland is uitgenodigd. Verder is het ook belangrijk om even te vermelden dat deze 2.0-update los staat van de Happy Home Paradise-DLC.

Hoe zit het met Brewster?

Brewster is een van de grote nieuwe toevoegingen van de 2.0-update. Deze barista-duif opent een cafeetje in het museum waar je een lekker kopje koffie kunt doen. Om hem uit te nodigen, zul je eerst met Blathers moeten praten. Deze vertelt dat Brewster helemaal weg is van gyroids (die ook vanaf deze update beschikbaar zijn). De tweede stap is om naar je pier te gaan, waar vanaf nu Kapp’n te allen tijde aangemeerd staat in zijn bootje. Voor 1000 Nook Mile Tickets vaart hij je naar een eiland waar toevallig ook een zekere duif te vinden is. Praat met Brewster, nodig hem uit op je eiland en vertel dit later ook aan Blathers in het museum. Deze zal super blij met je zijn en aankondigen dat museumcafé De Til over twee dagen opent: hij heeft immers een dagje nodig om te verbouwen.

Tip: Brewster is pas beschikbaar als er een kunstafdeling is in het museum. Deze speel je vrij wanneer je minstens zestig artikelen hebt gedoneerd. Vanaf dan kan de kunsthandelaar Redd je bezoeken.

Wacht eens even, gy-wattes?

Gyroids zijn geliefde items die terugkeren naar Animal Crossing: New Horizons. Ze hebben een gek gezichtje en maken geluidjes op de achtergrondmuziek. De beeldjes zijn gebaseerd op zogenaamde haniwa. Dit zijn oude, Japanse kleiwerken die dienen als een soort grafbewakers. Maar in Animal Crossing zijn ze er voornamelijk om gekke geluidjes te maken!

Gyroids kun je vinden op eilanden waar Kapp’n je naartoe vaart (maximaal één keer per dag). Daar kun je gyroid fragments opgraven en terug naar je eiland brengen. Deze fragmenten zijn nog geen volgroeide gyroids. Als je de fragments vervolgens op je eigen eiland begraaft en water geeft, kun je de volgende dag een echte opgraven. Er zijn in totaal wel 36 totaal unieke gyroids te verzamelen!

Tip: na regenachtige dagen kun je soms ook op je eigen eiland volgroeide gyroids opgraven!

Kook-het-zelven?

Er zijn nieuwe DIY-recepten beschikbaar: kookrecepten! Om met je nieuwe kookkunsten aan de slag te mogen gaan, moet je eerst de DIY Recipes + kopen bij de Nook Stop voor 2000 Nook Miles. Hierdoor krijg je een nieuwe sectie op je DIY voor koken en kun je een keukentje in elkaar zetten om de nieuwe gerechten voor te bereiden. Kookrecepten kun je krijgen in Nook’s Cranny of via NPC’s en eilandbewoners. Verder bestaat er ook een kans dat je een ideetje krijgt voor een gerecht wanneer je bepaalde beesten vangt. Ingrediënten die je misschien nodig zult hebben voor bepaalde recepten, kun je vanaf nu zelf verbouwen. De 2.0-update voegt vijf nieuwe groentesoorten toe:

 • Wortelen
 • Aardappelen
 • Suikerriet
 • Tomaten
 • Tarwe

Deze groenten werken vergelijkbaar met pompoenen die eerder in Animal Crossing: New Horizons te groeien waren (pompoenen zijn nu trouwens ook bruikbaar als ingrediënten). Zo moet je de groenten planten, water geven en drie dagen wachten voordat je ze kunt oogsten. De groenten kun je halen bij Leif, zowel op jouw eiland als op die van Harv (Harvey in het Nederlands), of op een mysterie-eiland van Kapp’n als je geluk hebt.

Harvey’s eiland heeft een facelift gekregen?

Je gelooft het bijna niet, maar er is sinds de nieuwe update een reden om naar Harveys eiland af te vliegen! De hippiehond schijnt namelijk bijzonder goede connecties te hebben met geliefde Animal Crossing-personages en kan ze uitnodigen om te allen tijde op zijn eiland te staan – met een beetje financiële hulp van jou dan. Er zijn zeven winkeltjes (de achtste winkel, Harriet’s haarsalon, is gratis beschikbaar) vereisen ieder een donatie van 100.000 bells. Je kunt ook maar één winkeltje per dag financiëren, dat vervolgens de dag erna haar deuren opent.

Dit zijn de winkeltjes die beschikbaar zijn op Harv’s Island Plaza (namen zijn anders in Nederlandse versie):

 • Katrina’s fortune shop (geluk testen)
 • Kicks (schoeisel en tassen)
 • Leif (groenten, bosjes en bloemen)
 • Redd (kunst)
 • Re-tail (Reese and Cyrus’ customization opties)
 • Sahara (behang, vloeren en tapijten)
 • Tortimer (toegang tot je opslag)
 • Shampoodle (Harriet’s haarsalon)

Zijn er eigenlijk nieuwe items?

Ja. Meer dan 9000 zelfs. Om veel van deze items te zien zul je geduldig Nook’s Cranny (Nook’s Hoek), Able Sisters (Zusjes Able) en de catalogus op je NookPhone moeten checken. Er zijn nog wat nieuwe DIY-collecties verkrijgbaar in Nook’s Cranny, eentje voor de kookrecepten en eentje voor een permanente ladder. Ook op de Nook Stop-automaat in Resident Services zijn er een hele hoop nieuwe items toegevoegd die je tegen Nook Miles kunt inwisselen. De duurste van de nieuwe voorwerpen kost 9900 en in totaal kosten alle nieuwe items wel 99.500 Nook Miles.

De twee items die ik hieruit vooral zou aanraden zijn de storage shed en ABD. Deze zorgen ervoor dat je respectievelijk je opslag en bankaccount kunt bereiken waar dan ook als je het item op je eiland plaatst. Zo hoef je niet steeds heen en weer te gaan!

Tenslotte biedt Tom Nook drie nieuwe uitbreidingen uit voor je opslag om al deze nieuwe items in te stoppen. De prijzen voor deze uitbreidingen zijn als volgt:

 • Eerste uitbreiding: 700.000 bells
 • Tweede uitbreiding: 900.000 bells
 • Laatste uitbreiding: 1.200.000 bells

Laatste lighting round tips

 • DIY’s kunnen vanaf nu ook in je opslag!
 • Er zijn nieuwe hek-DIY’s in de roulatie bij de Nook Stop; houd die elke dag in de gaten als je de DIY’s wilt!
 • Permanente ladders en vines zorgen ervoor dat je niet per se meer trappen nodig hebt om een klif op te klimmen.
 • Het is op het moment van schrijven herfst in Nederland en in Animal Crossing. Vergeet geen paddestoelen te plukken en maple leaves te vangen! Hou ook je ogen open voor de beestjes die dit seizoen te vangen zijn.
 • Via Re-tail op Harv’s Island Plaza kun je items customizen die je zelf niet had kunnen bewerken.
 • Tortimer geeft vijf acorns (eikels) per dag op Harvey’s eiland. Deze krijg je wanneer je tegen hem praat op Harv’s eiland wanneer hij een acorn masker op heeft. Dennenappels geeft de oude schildpad helaas niet; daarvoor zul je nog steeds dennenbomen moeten schudden.
 • Als je de Nintendo Switch Online-app hebt op je smartphone, vergeet dan niet NookLink te checken. Je kunt elke dag Nook-punten verzamelen die je later kunt inwisselen voor exclusieve items. Ook kun je vanaf nu eerdere knollenprijzen zien, wat behulpzaam is als je wilt voorspellen hoeveel je knollen ongeveer gaan kosten op sites als Turnip Prophet.

Dit artikel heeft lang niet alles gedekt wat betreft de 2.0-update van Animal Crossing: New Horizons. Dit was een flinke, en helaas laatste grote update voor Animal Crossing vol ook kleinere toevoegingen. Ik wens je daarom vooral veel plezier met het ontdekken van de nieuwigheden die Animal Crossing te bieden heeft!

Discussieer met ons mee!

Kitty

20 november 2021 13:44

#2585

Ik was het bestaan van de Nooklink-app al helemaal vergeten :o wel leuk, die krant met updates!

Lelystadse

20 november 2021 17:04

#2591

Leuk ga zo kijken heb inmiddels 20 Gyroids en suikerriet, tarwe, tomaten, aardappels en wortels. Lekker varen met Kapp'n . Koffie drinken bij Brewster. Verder is Harveys eiland een complete winkelsetting allemaal klaar. Uitbreidingen 2 van de 3. Heerlijk koken kortom het gaat prima.De eiland krant vind ik erg leuk in de app

of om een reactie achter te kunnen laten.