De Game of the Year van Mitch - Bayonetta 3

  • Special

  • 22 dec 22 om 14:30

  • Mitch

De Game of the Year van Mitch is… Bayonetta 3!

Ook dit jaar leggen we de Game of the Year helemaal in handen van jou, de lezer. Om je op te warmen voor het stemmen én om ons eigen game van het jaar-ei kwijt te kunnen, deelt de redactie hun persoonlijke Game of the Year tijdens de stemperiode. Vandaag is het de beurt aan onze ‘mannelijke Bayonetto’: Mitch!

Bayonetta 3

2022 is een ongelofelijk goed gamejaar. Zo goed, dat ik zelfs moeite had met kiezen dit jaar. Hoe is dat ook in vredesnaam mogelijk met topgames als Xenoblade 3, Triangle Strategy en Bayonetta 3? Noem het recency bias, maar Bayonetta 3 gaat er voor mij toch nipt met de winst vandoor (en ik gun Dreon en Rik ook de stukjes over hun darlings).

Bayonetta is Mitch zijn grote darling

Rauwe ambitie

Bayonetta 3 geeft net als deel 2 vanaf de eerste minuut vol gas met heerlijke actie en belachelijk spektakel. Geweldig, maar wat de game echt GOTY-waardig maakt is de rauwe ambitie die erin gepropt is. Huizenhoge monster oproepen die je vervolgens zelf kan besturen? Een shitload aan wapens en unieke krachten? Grotere stages die soms bijna Mario Odyssey-achtig aanvoelen? Het zit allemaal in deze game. De Nintendo Switch piept en kraakt soms onder het gewicht, maar de ontwikkelaars hebben plat gezegd schijt hieraan. 

Bayonetta 3 schreeuwt op momenten om sterkere hardware, maar de tovenaars van Platinum kennen de Switch inmiddels van binnen en buiten. Het ene moment slingert Bayonetta in Spider-Man-stijl van gebouw naar gebouw in een instortend Tokio, het andere moment lost ze puzzels op met een gigantische vogeldemon in Cairo. Met die vogel kun je in gevechten ook een grote tornado oproepen, die je vervolgens met vlammende jojo’s in brand kan steken. Wat is dit, Breath of the Wild??

Over the top en Bayonetta gaan samen als water en nat

Fenomenale muziek

De soundtrack is daarnaast ook bizar goed en de range van genres en instrumenten is absoluut gestoord. Jazzy popsongs, pompende elektronica, operazang en zelfs lo-fi hiphop: het zit er allemaal in. Maar liefst vijftien componisten prijken in de credits en de muziek is niet alleen opgenomen in Tokio, maar ook in steden als Londen, Los Angeles, Sydney en Sofia. Zelfs het epische, Ghost in the Shell-achtige gezang uit Astral Chain en NieR is voor het eerste te horen in een Bayonetta game! Fenomenaal.   

Iedere minuut in Bayonetta 3 voel je simpelweg de passie voor de franchise en gaming in het algemeen. Daardoor neem ik een paar imperfecties op het gebied van framerate en lelijke grafische effecten graag voor lief. Bayo 3 doet zoveel nieuwe dingen, maar verliest nooit de kern uit het oog. Daarmee is het een veel interessantere sequel dan deel 2 ooit is geweest en die stond al in mijn top 10 allertijden.

Oh, en één van de wapens is een trein die je ook als kettingzaag kunt gebruiken. Als dat geen GOTY schreeuwt, dan weet ik het ook niet meer.

Heb jij al gestemd voor de N1-UP Game of the Year? Tussen kerst en oud & nieuw maken we de N1-UP Game of the Year bekend!

Like dit bericht:

Over Mitch

Mitch houdt van Nintendo, maar schuwt kritiek op het bedrijf niet. Als Community Manager houdt hij de sfeer op N1 graag relaxed en gezellig. Je mag hem altijd uitdagen voor een potje Smash of Mario Party in de N1-Discord!

Lees meer over Mitch

Recente artikelen

waluigi movie

0

Nieuws The Super Mario Bros. Movie krijgt Waluigi-DLC

01-04-2023

3

Kitty

LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

3

Nieuws LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

01-04-2023

5

Rik

Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

7

Nieuws Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

01-04-2023

4

Ness

Discussieer met ons mee! 4

ageQned

22-12-2022

#7993‍

187 comments

Heerlijke game geworden echt van genoten.

Selan

22-12-2022

#7994‍

282 comments

Mitch knalt wijsheid eruit.

 

En lol @ onderschrift bij de foto’s haha

Rik

23-12-2022

#7999‍

563 comments

En lol @ onderschrift bij de foto’s haha

Die zijn van mijn hand! Leuk dat iemand ze opmerkt, Mitchert hapte namelijk niet  

Mitch

23-12-2022

#8000‍

358 comments

Ik lees niets offensiefs.