De Game of the Year van Dreon - Xenoblade Chronicles 3

  • Special

  • 20 dec 22 om 14:30

  • Dreon

De Game of the Year van Dreon is… Xenoblade Chronicles 3!

Ook dit jaar leggen we de Game of the Year helemaal in handen van jou, de lezer. Om je op te warmen voor het stemmen én om ons eigen game van het jaar-ei kwijt te kunnen, deelt de redactie hun persoonlijke Game of the Year tijdens de stemperiode. Vandaag is het de beurt aan onze ‘Ouroboros’: Dreon!

Xenoblade Chronicles 3

Gelukkig gaf onze lieve Rik mij de eer om te praten over de serie die ik maar al te lief heb: Xenoblade Chronicles. In dit geval mag ik nog lekker één keer mijn liefde uiten voor het derde deel in de serie. Wie had in 2010 ooit kunnen denken dat deze serie zo populair zou worden als het nu is?

In mijn review prees ik Xenoblade Chronicles 3 voor het feit dat het de beste onderdelen uit de vorige games bij elkaar wist te proppen tot een fenomenale game met zo veel uren spelplezier, dat je hier en daar wat slaap zou gaan missen. De wereld van Aionios is erg mooi ontworpen, en zelfs deze wereld bestaat uit een mooie mix van eerdere delen. Dit alles wordt gepresenteerd met ’s werelds beste muzikale hoogstandjes, waardoor je van begin tot eind met een lach op je gezicht door deze gigantische fictieve wereld wandelt.

Welkom in het wijdse Aionios!

Een verhaal dat je van begin tot eind weet te grijpen

Het mooie aan Xenoblade Chronicles 3 is dat het met een heel nieuw verhaal op de proppen komt, dat toch weer wat te maken heeft met de werelden van de oude delen. Het spel doet dit op zo’n eigenzinnige manier, dat je als “doorgewinterde Xenoblade-speler” met nog meer vragen zit dan als nieuwkomer. Tijdens het spelen van de game weet het verhaal zich zo te ontpoppen dat je hier en daar een antwoord op de vraag in je hoofd krijgt, maar daar ook weer twee nieuwe vragen aan toevoegt. Pas wanneer alles echt samenkomt richting het einde van de game, krijg je je “OH shit-momentje” en wil je dit einde het liefste met de hele wereld bespreken. 

Voor een vakantie naar Aionios zijn flink wat vrije dagen nodig

Xenoblade Chronicles 3 bevat ook nog eens zes geweldige en unieke hoofdpersonages die ervoor zorgen dat het dynamiek in de groep zo leuk is, dat het helemaal niet erg is dat de game een flink aantal dialogen en tussenfilmpjes bevat. Het voelt hierdoor namelijk als één grote film waar je meer dan honderd uur deel van uit mag maken.

Noah, Mio, Lanz, Senna, Eunie en Taion komen samen als een fantastische groep hoofdpersonages!

Deze personages stel je naar eigen voorkeur samen met 25 verschillende classes die stuk voor stuk hun eigen charmes hebben. Hierdoor voelt het vernieuwde vechtsysteem telkens weer anders aan en blijf je op zoek naar nieuwe en betere combinaties om de grootste monsters de baas te kunnen zijn. Xenoblade Chronicles 3 klinkt als muziek in de oren van JRPG-fans; het is dan ook een game die je echt niet mag missen. Na het schrijven van dit stukje ben ik in ieder geval weer opnieuw enthousiast geworden, ik denk dat het binnenkort toch weer tijd is om Aionios te bezoeken.

Heb jij al gestemd voor de N1-UP Game of the Year? Tussen kerst en oud & nieuw maken we de N1-UP Game of the Year bekend!

Like dit bericht:

Over Dreon

Liefhebber van JRPG's als Xenoblade Chronicles maar ook westerse RPG's zoals Baldur's Gate en Divinity: Original Sin 2. Verder is hij nog steeds groot fan van Zelda, zelfs zo erg dat hij Majora's Mask op zijn rug heeft laten tatoeëren. Als PR Manager zorgt hij voor de contacten met uitgevers en gamebedrijven, verder maakt hij ook graag video's waarin hij af en toe zelfs in een roze hemd te zien is.

Lees meer over Dreon

Recente artikelen

Fan Friday: Een Kirby Nintendo 64

0

Special Fan Friday: Een Kirby Nintendo 64

03-02-2023

1

Rik

Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

0

Nieuws Legendary Entertainment: Detective Pikachu 2 nog altijd in ontwikkeling

02-02-2023

1

Rik

Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

2

Nieuws Mario Kart Tour onthult gloednieuw circuit: Piranha Plant Cove

02-02-2023

2

Rik

Discussieer met ons mee! 5

rob1N

20-12-2022

#7971‍

668 comments

Dit is ook mijn game of the year. 

Dreon

20-12-2022

#7972‍

172 comments

Aaaaight

Rik

20-12-2022

#7978‍

529 comments

Tof, heb je het einde nu ook al bereikt? Ik zag in de laatste 'wat speel je dit weekend' dat je er flink tegenaan zat

ageQned

21-12-2022

#7982‍

185 comments

Heb nog steeds niet een game uit deze serie gespeeld. Ik weet nog steeds niet of ik de gameplay leuk genoeg vond voor mezelf en of niet te complex.

Dreon

21-12-2022

#7987‍

172 comments

Het lijkt allemaal mega complex maar dat valt wel mee. De games geven je stukje bij beetje meer informatie.