8 Nintendo 3DS eShop-aanraders voordat de winkel sluit

  • Special

  • 21 feb 23 om 12:00

  • Dennis

Over iets meer dan een maand gaat het dan eindelijk gebeuren. Vanaf 27 maart is het niet meer mogelijk om spellen of DLC aan te schaffen in de Nintendo eShop voor de Nintendo 3DS en Wii U. Eerder beschreven we al wat de sluiting van de Nintendo eShop voor de Nintendo 3DS en Wii U inhoudt. Nu is het tijd om de balans op te maken. Welke verborgen eShop-parels mag je niet missen?

In dit artikel neem ik je mee langs enkele van mijn favoriete titels voor de Nintendo 3DS die ik te goed vind om in de vergetelheid te raken. Om tot deze lijst te komen heb ik de volgende eisen gehanteerd:

  • Het spel moet niet fysiek te koop zijn (of dusdanig zeldzaam zijn dat je er alleen een woekerprijs voor betaald)
  • Het spel moet te koop zijn in de Europese eShop 
  • Het spel moet niet te spelen zijn op een ander (modern) Nintendo-platform.

Klaar? Hopelijk is je Nintendo eShop-tegoed goed aangevuld want hier komen mijn acht aanraders!

Fire Emblem Fates

Uitgever: Nintendo

/

Ontwikkelaar: Intelligent Systems

Releasedatum: 20-05-2016

We beginnen maar meteen met de uitzondering. Het basisspel Fire Emblem Fates is nog te koop in de 3DS eShop tot en met 28 februari 2023 voor €44,99. Dat is een maand eerder dan andere titels. De reden hiervoor is dat je in Fire Emblem Fates na enkele hoofdstukken een keuze moet maken. Volg je het pad Conquest of Birthright? Het pad dat je kiest dien je vervolgens te downloaden als DLC. Dit kan wel nog tot 27 maart. Zo heb je als speler dus een paar weken om de basis-game te spelen en tot het keuzemoment te komen. Wil je ook het niet-gekozen pad of het derde Revelation-pad volgen? Deze dien je dan nog los aan te schaffen (elk €19,99).

Fire Emblem Fates werd wel fysiek uitgebracht met één van de twee paden op de cartridge: Fire Emblem Fates Conquest en Fire Emblem Fates Birthright. Ook is er een Limited Edition welke alle drie de DLC’s bevat. Deze is echter zeldzaam en is niet makkelijk of goedkoop te krijgen. De uitbreiding Revelation is verder exclusief in de eShop te krijgen, dus die verdient zeker een plek op deze lijst.

Nano Assault EX

Uitgever: Shin’en Multimedia

/

Ontwikkelaar: Shin’en Multimedia

Releasedatum: 07-03-2013

Nano Assault EX is een twin-stick shooter, en de spirituele opvolger van de DS-games Nanostray 1 en 2. In dit spel schiet je je een weg door microscopische omgevingen, om zo het Nanostray-virus uit te roeien. De omgevingen zien er fantastisch uit, zeker in stereoscopisch 3D. De levels zijn interessant opgebouwd doordat ze rond zijn, en de baas-gevechten uitdagend. Dat maakt dit een must-have voor de fans van twin-stick shooters.

Nano Assault EX is enkel te koop in de Nintendo eShop voor €9,99. Eerder verscheen wel al Nano Assault fysiek voor de Nintendo 3DS. Nano Assault EX is de bijgewerkte versie, en bevat een aantal grote verbeteringen ten opzichte van het origineel. Zo wordt bijvoorbeeld de Circle Pad Pro ondersteund, die zorgt voor een echte twin-stick ervaring!

BoxBoy!, BoxBoxBoy! en Bye-Bye BoxBoy!

Uitgever: Nintendo

/

Ontwikkelaar: HAL Laboratory, Inc.

Releasedatum: 02-04-2015

Uitgever: Nintendo

/

Ontwikkelaar: HAL Laboratory, Inc.

Releasedatum: 30-06-2016

Uitgever: Nintendo

/

Ontwikkelaar: HAL Laboratory, Inc.

Releasedatum: 23-03-2017

Op de Nintendo 3DS zijn drie delen te vinden in de schattige BoxBoy!-serie: BoxBoy!, BoxBoxBoy! en Bye-Bye BoxBoy! In al deze games gaat de vierkante Qbby op avontuur door een zwart-witte wereld om allerlei hindernissen te trotseren en puzzels op te lossen. Dit doet Qbby door dozen om zich heen te verzamelen. Zo kan hij op hoger gelegen platforms komen, lasers afketsen en bruggen maken.

De BoxBoy!-serie is gemaakt door HAL Laboratory, die we kennen van onder andere Kirby. In Japan is een fysieke versie met amiibo uitgekomen waar alle drie de delen verzameld zijn. Hier in Europa moeten we het doen met digitale versies, die elk €4,99 kosten. Drie eShop-parels die je zeker niet mag missen!

Return To PopoloCrois: A Story Of Seasons Fairytale

Uitgever: Marvelous

/

Ontwikkelaar: Epics, Marvelous

Releasedatum: 18-02-2016

In deze RPG komen twee werelden samen. De personages uit de manga en anime PopoloCrois komen terecht in de boerderij-wereld van Story Of Seasons, en dit leidt tot een erg charmant en vrolijk avontuur. De gevechten spelen zich af op een grid, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is vijanden in de rug aan te vallen voor extra schade. De dialogen zijn grappig, de cast erg vermakelijk (zeker als je bekend bent met de PopoloCrois-serie) en het farm-sim stukje past er goed bij en is goed in het verhaal geïntegreerd.

Return to PopoloCrois: A Story Of Seasons Fairytale is in Europa enkel digitaal te koop voor €34,99. De VS kreeg het spel wel op cartridge, maar daar heb je niks aan met een Europese 3DS. Voor fans van turn-based RPGs of fans van PopoloCrois is dit een aanrader! Ben je geen doorgewinterde RPG-speler en hou je niet van grinden en random encounters? Dan kun je deze overslaan.

Pocket Card Jockey

Uitgever: Nintendo

/

Ontwikkelaar: Game Freak Inc.

Releasedatum: 05-05-2016

Wat krijg je als Pokémon-maker Game Freak eens niet met het bedenken van nieuwe wezens bezig is? Nou, bijvoorbeeld een paardenrace-spel waarbij een kaartspel bepaalt hoe de race verloopt! Dat is Pocket Card Jockey! Hierin stap je als beginnende jockey in de wereld van de paardenraces. Door kaarten op de juiste manier te spelen komt je paard in een goede flow, waardoor hij meer kans maakt om te winnen. Ook zijn positie tijdens de race is van belang. Van alleen voorop lopen wordt je paard bijvoorbeeld snel moe.

Pocket Card Jockey is een grappige, vreemde game die zeker het proberen waard is. Er zit best veel diepgang en tactiek in het spel, alhoewel geluk ook een grote rol speelt. Pocket Card Jockey is enkel te spelen op de 3DS. Daar kost het €6,99 in de eShop. Op Apple-apparaten is sinds kort Pocket Card Jockey: Ride On! te spelen, een sequel. Het originele spel is nog een poosje te spelen geweest op iOS en Android, maar deze versies zijn tegenwoordig offline.

Dillon’s Rolling Western en Dillon’s Rolling Western: The Last Ranger

Uitgever: Nintendo

/

Ontwikkelaar: Vanpool

Releasedatum: 22-02-2012

Uitgever: Nintendo

/

Ontwikkelaar: Vanpool

Releasedatum: 27-06-2013

Misschien herken je Dillon wel omdat hij een assist trophy is in Super Smash Bros. Ultimate. Maar dit gordeldier komt uit de Rolling Western serie, waarvan drie delen op de Nintendo 3DS zijn verschenen. Het derde deel, Dillon’s Dead-Heat Breakers, is nog goed te koop als fysieke game. De eerste twee delen, Dillon’s Rolling Western en The Last Ranger zijn echter alleen te koop in de eShop voor €9,99 per stuk.

In Dillon’s Rolling Western verdedig je western-dorpjes tegen hordes rotsachtige vijanden. Dit doe je door verdedigingen te bouwen, tower defence dus! Tussen de aanvallen door ga je op verkenning om grondstoffen te verzamelen. De combinatie van 3D, tower defence en verkenning is best uniek en het proberen waard.

Nintendo Pocket Football Club

Uitgever: Nintendo

/

Ontwikkelaar: ParityBit

Releasedatum: 17-04-2014

Nog zo’n grappig 3DS-experiment van Nintendo: Nintendo Pocket Football. In deze schattige voetbal-manager probeer je je eigen clubje naar de top te krijgen. Dat is niet zo diepgaand als bijvoorbeeld Football Manager Touch, maar dat is juist wel lekker voor iemand die een wat luchtigere ervaring wil. Het spel ziet er verder erg leuk uit, met lekker pixelige 2,5D graphics. Helaas zijn de online servers al uit de lucht, dus wat overblijft is een offline, single-player voetbalavontuur.

Nintendo Pocket Football is enkel te koop in de 3DS eShop voor €14,99. Soms vind je nog een downloadcode of code-in-a-box. Deze kunnen nog ingewisseld worden tot en met 27 maart. Maar de eShop is de makkelijkste plek om dit spel te vinden.

Hydroventure: Spin Cycle

Uitgever: Nintendo

/

Ontwikkelaar: Curve Studios

Releasedatum: 13-12-2012

Hydroventure: Spin Cycle is een puzzelspel waarbij de physics van water in al zijn vormen een grote rol spelen. Je lost puzzels op door de water spirit Eddy te bevriezen, weer vloeibaar te maken of te laten verdampen tot wolk. Een leuke gimmick is dat je hierbij ook beweging gebruikt, waardoor je bijvoorbeeld je 3DS ondersteboven moet houden.

Hydroventure: Spin Cycle is een vervolg op de Wiiware-game Hydroventure, en alleen te koop in de 3DS eShop voor €9,99.

Uiteraard is dit maar een greep uit de vele titels die te vinden zijn in de Nintendo 3DS eShop. En dan heb ik het nog niet eens over DLC gehad! Ik ben dan ook heel benieuwd naar jullie aanraders, dus mis je iets in deze lijst en heb je een tip voor de lezers van N1-UP? Laat het zeker achter in de comments!

Like dit bericht:

Over Dennis

De liefde voor Nintendo begon bij Dennis met de grijze Game Boy en Kirby's Dream Land. Vooral de handhelds van Nintendo hebben een speciaal plekje. Maar ook zijn pc staat regelmatig te draaien. En als Dennis niet aan het gamen is, speelt hij basgitaar of staat hij bij een concert. Op 10 maart trekt hij altijd zijn Mario-sokken aan!

Lees meer over Dennis

Recente artikelen

waluigi movie

2

Nieuws The Super Mario Bros. Movie krijgt Waluigi-DLC

01-04-2023

5

Kitty

LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

3

Nieuws LEVEL-5 keert toch niet volledig terug in het Westen

01-04-2023

5

Rik

Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

7

Nieuws Splatoon 3: nieuw Splatfest over legendarische wezens [nu live]

01-04-2023

4

Ness

Discussieer met ons mee! 2

Tamadachi

22-02-2023

#8890‍

399 comments

Het blijft een enorm jammer dat alle deze exclusieve pareltjes voorgoed uit de digitale winkel gaat verdwenen waaronder de gehele Dillon's Rolling Western franchise die echt flink onder is gewaardeerd.

Monokuma

27-02-2023

#8975‍

101 comments

Mijn aanrader: HarmoKnight.

Ik heb jaren geleden de demo gespeeld. Ik kon er maar geen genoeg van krijgen. De muziekjes ken ik nog steeds uit mijn hoofd na 10 jaar en de levels waren kort, maar krachtig! Binnenkort ga ik hem halen!