Xenoblade 3-boodschap van Monolithsoft teaset toekomst van serie

2

Japanse klanten die Xenoblade Chronicles 3 kochten hebben een speciale email ontvangen van Nintendo. In deze email deelt Xenoblade-bedenker Tetsuya Takahashi van Monolith Soft een boodschap aan de fans. Takahashi licht onder andere een tipje van de sluier op over de toekomst van de serie.

Let op: het bericht bevat lichte spoilers voor het overkoepelende verhaal van de Xenoblade-serie. Er zijn geen specifieke spoilers voor het verhaal van Xenoblade Chronicles 3. Lees het bericht op eigen risico.

Het bericht van meneer Takahashi aan Xenoblade-fans volgt hieronder. Hou er rekening mee dat het Japanse bericht eerst naar het Engels is vertaald, en daarna pas naar het Nederlands. Hierdoor kunnen er kleine foutjes zijn geslopen in de vertaling. Ook spreekt Takahashi van de Xenoblade-serie, ‘Chronicles’ is een Westerse toevoeging aan de naam.

Gegroet, iedereen die Xenoblade [Chronicles] 3 gekocht heeft. Dit is Takahashi van Monolith Soft.

Dankzij jullie steun hebben we de derde Xenoblade-titel uitgebracht, twaalf jaar nadat de originele Xenoblade in 2010 uitkwam voor de Wii. Xenoblade 3 wordt wel de culminatie van de hele serie tot nu toe genoemd, en het is ook echt de culminatie. Wij bij Monolith hebben er alles in gestopt wat we de afgelopen twaalf jaar hebben geleerd.

Het is voor mij ook een eindpunt. Deze titel is de afsluiting van het Xenoblade-verhaal dat begon met het experiment van Klaus.

Hoewel het een conclusie is, betekent dat niet dat het het einde van de Xenoblade-serie is. Het is slechts een eindpunt in mijn gedachten. Ik denk dat iedereen die deze titel en de extra verhalen in de Expansion Pass heeft gespeeld, zich kan voorstellen wat er in de toekomst voor Xenoblade ligt.

Ik heb één aanbeveling voor het spelen van Xenoblade Chronicles 3. Sommige dingen zijn gemarkeerd met een ? op de game map. Zelfs als je midden in het hoofdverhaal zit als je de ?-markeringen vindt, probeer dan een omweg te nemen. Er zijn vele ontmoetingen die daar wachten.

Dank u voor uw voortdurende steun aan Xenoblade Chronicles 3!

-Testuya Takahashi

Spoilers

In verband met spoilers vragen we jullie om speculatie over de toekomst van de serie die je baseert op de gebeurtenissen uit Xenoblade Chronicles 3 niet te delen in de comments. De game is pas enkele weken uit en kost tientallen, zo niet honderden uren om uit te spelen. Niet iedereen heeft het einde van het verhaal al kunnen bereiken. Wie wel wil speculeren en meepraten over spoilers van de game, kan daarvoor terecht in de spoilerchat van onze gezellige Koopa Café discord-server.

Xenoblade Chronicles 3 kwam uit op 29 juli 2022. De uitbreidingspas komt gefaseerd uit, met als laatste onderdeel een groot nieuw verhaalscenario dat uiterlijk december 2023 beschikbaar moet zijn.

Ben jij enthousiast voor de toekomst van de Xenoblade-serie? Laat het ons weten in de comments!

Deel dit bericht:

Over Rik

Rik is het typische gevolg van Satoru Iwata's Blue Ocean strategy: sinds Pokémon Diamond op de DS is hij verslingerd aan (Nintendo) games. Bij voorkeur speelt Rik games met grote werelden waar hij uren in kan verdwalen. Ook is Rik onze specialist op het gebied van Super Nintendo World en Nintendo's andere avonturen in de pretparkwereld.

Lees meer over Rik

Recente artikelen

1

Nieuws Monster Hunter Rise: Sunbreak's Title Update 3 komt in november

05-10-2022

1

Erik

1

Nieuws Nieuwe stemactrice voor Bayonetta 3

04-10-2022

2

Jeroen

0

Nieuws Divine Harvest-event Fire Emblem Heroes roept Halloweengevoelens op

04-10-2022

1

Erik

Discussieer met ons mee!

Robin

08-08-2022

#6262

Ben benieuwd hoe ze het Klaus-experiment in XC3 dan afsluiten. Ben nu in Chapter 5 dus ben benieuwd

Selan

08-08-2022

#6263

Ondanks dat ik de DLC heb gekocht was ik even vergeten dat er volgend jaar ook nog een  groot nieuw verhaal scenario komt…incredible! Ben heel erg benieuwd wat er allemaal gaat gebeuren.